miercuri, 18 noiembrie 2009

Vin alegerile!



10 comentarii:

Anonim spunea...

De ce crezi ca Insomarul din perioada 11 - 15 noiembrie nu a dat publicitatii si rezultatele pentru turul I?
Este adevarat ca pe langa CCSB si Insomar, vor mai face exit poll-uri si CSOP (pt B1) si CURS (pentru TVR)?
Ce am mai facut:
http://www.infomina.ro/pdf/Sondaje%20alegeri%20prezidentiale%202009-%20turul%20I%20-%20in%20perioada%20octombrie%20-%2011%20noiembrie.pdf
O sa mai facem o comparatie dupa ce vedem exit poll-urile si una dupa numaratoarea oficiala.
Mirela

Anonim spunea...

Foarte tare!
Ii recunosc pe urmatorii, de la stanga la dreapta:
-primul este Joker, Jack Nicholson
-al treilea tot Joker, Heath Ledger
-al patrulea clovnul din Simpsons
-al saselea capitanul Spaulding din House of 1000 Corpses / Devil's Rejects
-al saptelea pare cunoscut.. dar nu stiu de unde
-al optulea marioneta din Saw
-ultimul si cel may scary, Ronald McDonald :)

Turambar spunea...

@ Mirela: Scuze pt raspunsul tardiv. Been busy.

De ce Insomarul nu a mai dat rezultatele turul I?

Nu stiu, dar fac si eu o presupunere plina de rautacism: pentru ca pana acuma au cantat in date cu voiosie, data alegerilor fiind suficient de indepartata incat sa aiba timp sa remedieze sherpishorii.

Dar acum, cand a venit vremea momentului apropierii marelui Ignat probabilistic electoral, s-au trezit prinsi intre falcile sfasietoare a doua cerinte contradictorii: pe de o parte, clientul, care a vrut si mai mult si mai mult more more more, pe de alta parte, iminenta lucrarii de control exitpolliene.

Si atunci, probabil ei au vrut sa le dea cum a iesit, sa nu-si mermeleasca onoarea recenta, clientul a vrut sa le dea cum vrea el, pe printzip de more more more, si au ajuns la un compromis: nu le dam si gata. Dam doar turul II.

Cuvantul cheie in aceasta propozitie este un oarecare Netedu de la Iasi, care ar fi cureaua de legatura intre Gelu si client si care butoneaza la date, spre disperarea angajatilor de la Bucuresti, care nu au acces la bazele de date (am si eu sursele mele de barfa concurentiala).

Capish?

Felicitari pt analiza evolutiei sondajelor. Daca te uiti tu acolo in serpisorii aia ai tai, la serpisorul magic al evolutiilor sondajelor Insomar, iti vei da seama si mai bine despre ce este vorba in propozitia cea plina de rautacisme a onor concurentei turambariene.

Sa ne tii pumnii duminica. Avem nevoie.

@ Anonim: :) Cine stie, cunoashte.

:)

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns. Cam asa ma gandeam si eu.
Daca te uiti pe graficele evolutiei, iti sar in ochi niste discrepante, chiar daca nu esti cine stie ce specialist. Dar in cazul asta cred ca trebuie procedat ca la patinaj artistic, sa se scoata nota cea mai mare si cea mai mica, si abia apoi sa se faca media.
Despre prezenta la referendum aveti vreo predictie? Cei de la Insomar au pus intrebarea asta (fiindca ne-am nimerit in "esantionul reprezentativ" al ultimului Insomar si au venit la noi acasa sambata)
Mirela
PS: iti tinem pumnii pentru duminica, chiar mi-as dori sa iasa bine, sa rupeti gura targului.

Anonim spunea...

http://www.ziarullumina.ro/articole;384;1;4186;0;Un-institut-de-sondare-nu-ii-permite-s-manipuleze-pentru-c-ii-pierde-clienii.html
Etichete: Iasi, Netedu

Mirela

Turambar spunea...

Da, stiu. L-am vazut intre timp. M-am intalnit ieri cu un stralucitor din zona Moldovei si mi-a povestit niste chestii interesante.

Mersi pt tinutul pumnilor. Acum, in turul I, cred ca va fi relativ OK. Probabil vor fi niste mici diferente (ce tin de repetitia generala a stralucitorilor intru sectii speciale si din strainatate), insa dat fiind ca diferentele sunt mari si ierarhia candidatilor destul de bine definita, nu cred ca va tipa lumea prea mult (sper, zic si eu).

Insa in turul II avem nevoie de toti pumnii stransi pe care ii aveti la dispozitie. Pentru ca estimez niste momente intense de viatza la orizont.

:/

Turambar spunea...

Prezenta la referendum? Da: cam cu cinci puncte procentuale peste cea de la prezidentiale. Insa cum subiectul este atat de incarcat de dezirabilitate sociala, ma tem ca lumea raspunde cam conformist la aceasta intrebare.

cdmitroi spunea...

http://bogdanic.wordpress.com/2009/11/18/vin-alegerile/#comment-1854

Andreï spunea...

acu' fro ora primesc semeseu de la 745 846 15:

"Ultimul sondaj GALLUP la nivel national: Traian BASESCU 30%. Crin ANTONESCU 26%, Mircea GEOANA 23%, Sorin OPRESCU 8%. Sondaj pe 1200 de persoane, marja eroare 2%."

pai sa nu sari la beregata guerillei politice?

Andreï spunea...

0754 584 615, muma lor!