miercuri, 25 noiembrie 2009

Va mai creste, nu-i asa?

Dupa alegeri. In 2010.

Pana atunci, ciocu' mic shi joc de palier 43 de mii.



7 comentarii:

joness spunea...

Eu cred ca dupa alegeri Isarescu va lasa leul sa se devalorizeze pana la 4.5 pentru a mai degaja din presiune.

Nu doar cred, dar am si mizat pe asta. In momentul acesta 90% din banii mei sunt in depozite de Euro.

Turambar spunea...

Si eu la fel cred.

Radu spunea...

Si eu care credeam ca e simularea pentru turul II...:)))

riscograma spunea...

joness, Turambar

Dak ierea aşa uşor, nu mai muncea nimeni :)

Ce face $ în grafic? Paritatea dolarului în Ro se calculează direct de pe cross-ul EUR/USD.
Ce indică ea este apetitul pentru risc (adik deprecierea USD faţă de EUR), iar deprecierea de acum este favorabilă pentru monede jigărite gen RON.

Scenariul spre 4,5 nu este exclus, dar dacă prea mulţi cred asta, e posibil să se întâmple fix pe dos. Pentru Isărescu, nu contează dacă-l duce în sus sau în jos, important e să fie ţeapă pt. cât mai mulţi.

Ionut spunea...

Intr-adevar, tiparnita lui Obama incurca multe socoteli.

Pe de alta parte, cred ca Isarescu cu buzduganul lui de 30 mld Euro poate duce cursul unde vrea el, indiferent de Euro/Usd.

M-am gandit si eu la dolarel, sunt constient de risc, dar totusi cred ca prabusirea economiei nationale va pune mai multa presiune pe rezervele lui Isarescu decat ghicelile mele, ale lui Turambarr sau ale celor cativa speculanti inconstienti care nu gasesc altceva mai bun de facut cu banii lor decat sa puna pariuri pe sau contra leului romanesc.

Asta nu mai muncea nimeni nu tine pentru ca pe de-o parte mai e nevoie si de capital, pe de alta, euro saracul nu se umfla, el e o moneda relativ serioasa, ci leul nostru slabeste. Nu e vorba de castig ci de conservarea valorii.

Turambar spunea...

Eu gandesc mai simplu si mai primitiv, fratzi stejari intru analiza. Ma uit pe sherpishorul grafic si identific un palier prea drept, prea nenatural de ceva luni incoace, turtitura aia din zona lui 43 de mii.

Si stiu ca asha ceva nu se intampla in natura cea salbatica financiara, si ca e semn clar de laborator benerist (ca si crescatura muuuult prea lina, nefiresc de lina si fara svacnituri aleatorii a dolarului din perioada 2000 - 2001).

In consecinta, laborator egzact in perioada electorala, in comparatie cu zvacnelile din 2006 - 2008. Deci cu un motiv, da?

Pai atunci e clar ca dupa ce trece perioada electorala nu va mai fi (asa) nevoie de laborator, si atunci va da drumul la zagaz. Si sa nu-mi spunetzi ca atunci cand va da drumul la caini, se va intari leul, ca ma pravalesc pe mine de ras. Comme on... Uitati-va la trendul din 2007, la cum urca linia aia rosie, si ganditi-va ca dupa ce trec alegerile, cel mai probabil este ca ea sa porneasca in aceeasi directie.

Doar un zagaz de un an, din jan 2009. Cand trece motivul, se da drumul la zagaz...

:/

Lucian Davidescu spunea...

Dacă judeci după precedentele istorice, e o concluzie simplă: în 92 - 430 de lei/dolar, 93 dracu-n praznic.
96 - 3 mii şi ceva/dolar, 97 dracu-n praznic
2008, 3,68 lei/euro, 2009 ştim.

Averismentul meu este că este riscant să conduci maşina uitându-te în oglinda retrovizoare, chiar dacă vezi drum drept.