miercuri, 11 noiembrie 2009

Trafic electoral

Aveti grija cum treceti strada duminica. Vin alegerile...




10 comentarii:

Sergiu spunea...

Vad ca a fost acreditat CURS de catre BEC pentru a face exit - poll la turul 1 si la turul 2.
Dupa mult timp, CURS face din nou exit-poll. Oare pentru cine ? O fi TVR -ul ?

Am renuntat la ideea ca ne dai urban vs. rural...cred ca ne-ai dus cu vorba....

Turambar spunea...

CURS face pt TVR. Stiam chestia asta de trei saptamani.

Nu, nu te-am dus cu vorba. Sunt ocupat.

Turambar spunea...

RURAL / URBAN
Basescu 36 / 32
Geoana 35 / 26
Antonescu 16 / 20
Oprescu 9 / 18
Vadim 2 / 3
Becali 2 / 1
Kelemen 1 / 1
Altii 0 / 0

Ovidiu spunea...

Ia uite ce zice lumea, că faci înţelegeri de tip cartel. Bine, nu zice direct de tine, da' nu-s prea multe firme care mai fac sondaje politice în ziua de azi :D

"liderii a 4 institute de cercetări sociologice de la noi au făcut o înțelegere pentru ca, în ultima parte a campaniei, să prezinte date aproape identice – punînd capăt marilor diferențe de pînă acum – pe primele două locuri urmînd să fie plasați Băsescu și Geoană, la o distanță tot mai mare de Antonescu și Oprescu, pentru a demoraliza electoratele ultimilor doi și a crea impresia că finala Băsescu-Geoană este inevitabilă."

De aici:

http://www.inpolitics.ro/de-ce-s-a-dus-crin-in-vizita-la-iohannis-art49653.aspx

:rofl:

Turambar spunea...

Lasa-i, ma. Isi explica si ei neputintza. In termeni de specialitate se numeste "externalizarea esecului". Nu noi suntem de vina. Nuuuu. In nici un caz. Altzii. Conspiratziilii. Dujmanii. Evreii si masonii. Ashtia cu sondajili lor care din cauza lor nu putem noi sa luam toate voturile stralucitorilor, ca intra lumea in depresie existentiala si nu se mai duce la vot, ca citesc toata ziua sondaje alegatorii nostri, mama lor a astora care influientzeaza lumea cu datele lor inexacte care asha vor fi la alegeri :)

Sergiu spunea...

Merci mult pentru urban/rural...foarte interesant...
Se confirma ceea ce banuiam....ruralul e asaltat de base si geoana....
Stim cu totii ca in rural vor vota mai multi...asa incat si sub acest aspect finala base - geoana este inevitabila.....
Lista sectiilor de votare cu arondarea pe strazi o poti lua de pe site-ul: roaep.ro

Turambar spunea...

Cu placere, Sergiu. :)

Stiu de lista sectiilor de votare. Problema este ca, foarte recent, au descoperit ca e bulibashita, pt ca una din sectiile speciale a fost pusa de un primar destept intr-o puscarie. Unde nu se poate intra sa votezi, evident, decat daca dai in cap sa intri de tot si definitiv acolo. Si acuma refac lista, inclusiv numerotarea.

D'ale carnavalului... :)

Sergiu spunea...

Se zvoneste prin targ ca ultimele cifre din sondajele facute de Dancu, cu privire la basescu, valabile la 9.11.2009, ar fi 40,10 % in rural si 33,2 in urban.
Asta ar da o medie cam de 36,5 la nivel national. Daca avem in vedere ca in rural se afla 45% din alegatori, media ritunjita ar fi 36. Dar daca avem in vedere ca in rural se voteaza mai intens, media ar fi 37.
Inteleg totodata ca in ultimele doua sapatamani, anterioare lui 9.11.2009, base ar fi constant in rural (39-40%), dar cu trend crescator in rural (de la 29, la 33).
Stii ceva de aceste cifre ? Nu difera foarte mult de cifrele tale (ma refer in special la raportul rural/urban, cu precizarea ca ultimul vostru sondaj acoperea situatia de pana la 3 noiembrie). Ramane sa vedem daca ultimul sondaj CCSB va confirma trendurile din cifrele de mai sus.

Sergiu spunea...

Rectificare: trend crescator in urban, nu in rural.

Turambar spunea...

Stai, lasa-ma, ca am treaba. Am o baza de date de verificat / ponderat / analizat / raportat :)

Talk later, aligator