luni, 23 noiembrie 2009

Exit Poll - Evolutia pe ore



Cu comparatiile intre Exit Poll-uri si rezultatele oficiale BEC mai asteptam un pic, sa vina si valul de la orele 14:00.

BTW: atz vazut ce stralucitori am fost? Tz tz tz. Nenorocitzii ashtia cu sondajele lor.

PS: ironia sortzii la Crin este ca, desi el a urlat in gura mare ca e furat la sondaje, mama noastra de nenorociti, de fapt si in realitate discrepantele cele mai mari dintre exit polluri si rezultatele oficiale in favoarea vreunui candidat sunt exact la el (explicatzie, pe repede inainte: diferentzialele de predispozitzie de comunicare dintre votantii difersilor candidati; Crin, avand electorat mai tanar, acestia mai degraba se dedau la comunicare si, in consecinta, raspund in mai mare masura la chestionarele de la exit poll-uri).

Concluzia? Te caci pe tine de ras. Traim in aceasta tzara shi asta ne ocupa toata energia spirituala, recreatzionala shi profesionala...

:D

7 comentarii:

Unknown spunea...

Ironia sortii my friend ar fi sa ne explici evolutia-n sondaje a lui Oprescu . Dar cine-s eu sa intreb...

Turambar spunea...

Simplu, stralucitorule: s-a lansat (prea tarziu), a crescut ca meteorul (sau ca ApR, daca itzi mai aduci tu aminte), s-a plafonat, PSD-ul a parat bine atacul, a stagnat, a scazut, s-a prabushit in ultima saptamana.

Simplu si trist, stralucitorule :/

parvan spunea...

cu liberalii mai sus in toate exit pollurile .... vezi si diferentialul institutii ca banuiesc ca nici acum n-ati avut date din penitenciare si unitati militare

Turambar spunea...

Nu, nici acum nu am avut date din institutiile totale. Cum, de altfel, nu am avut nici din strainatate. Stiu, in economia totala a votului reprezinta doar 1% (100 mii voturi din zece milioane). Dar vezi tu, Cristi, nici persoanele institutionalizate cu drept de vot nu sunt atat de multe. A guesstimation ar fi de max. 100 mii voturi (repet: maxim. Din cate stiu, in penitenciare sunt 50 mii de detinuti, dintre care marea majoritate fara drept de vot. In cazarmi, cati sa fie, Cristi, cand toata floarea cea vestita a intregii armate romane mai este de doar 80 - 90 mii de oameni, cu mos Teaca cu burta din birou cu tot?)

Deci max 1% strainatate + 1% institutionalizati = fix pix ca efect perturbator.

PS: Atentie: pe cei din caminele studentesti i-am prins, macar si partial, pt ca am avut sectii speciale acolo, si noi am avut suficiente sectii speciale in esantion incat sa putem stratifica pe acest tip de sectii speciale.

parvan spunea...

Caminele cred ca erau distribuite intre partide ca nu voteaza la ordin.

dar institutionale si extern ... daca au diferential (si eu cred ca nu prea's multi votanti liberali) ... pot contribui la iesirea din marja.

tapirul spunea...

se pare ca basestii si geoanestii se duc la vot mai devreme, antonestii mai dupa masa

io m-am dus la vot la 10:00, sunt student eterm sunt in strainatate. cu cine am votat?

Anonim spunea...

Avantajul sociologiei e ca poate explica orice... de fapt, nu al sociologiei, ci al sociologilor e avantajul...de la 14, 16, 10 procente, oprescu s-a "prabusit" in ultima saptamana... In toate sondajele de pe piata avea procente de genul asta? Cum spune si Traian, cine-s eu sa intreb...