luni, 23 noiembrie 2009

Exit Poll - Comparatii BEC (partiale 85.88%)

La orele 14:00 BEC a anuntat numaratoarea oficiala partiala pe 85.88% din sectiile de votare.

Comparatiile cu rezultatele celor patru exit poll-uri realizate ieri sunt urmatoarele:

Fig. 1. Comparatii. Tabel


Fig. 2. Comparatii. Grafic

Fig. 3. Diferente. Grafic


Pe masura ce BEC va da date partiale din ce in ce mai complete, voi actualiza aceste grafice si tabele comparative. Din analiza judetelor de unde mai sunt ceva sectii de venit, este foarte probabil ca Geoana sa mai creasca (mai sunt de venit din Iasi, Bacau, Constanta, Teleorman, Arges).

Vom reveni cu amanunte. Dupa emisiunile la care ma pregatesc sa plec.

12 comentarii:

ZaffCat spunea...

As vrea sa te intreb ceva. Cred ca sustinatorii lui Crin sunt, pe de o parte, liberali adevarati care decat sa-l voteze pe Geoana mai degraba nu se duc la vot sau unii de conjunctura care probabil oricum sunt impotriva lui Basescu. Ce parere ai, cam care ar fi proportia intre acestia? :-)

Lars spunea...

E mișto că -1.0% de la INSOMAR e mai mare decât -1.0% de la CCSB. :D

PS. Felicitări, e fix cum ai zis!

Anonim spunea...

Iar ati umplut-o de sange cu PRM. Cum de gresiti voi in minus.Mereu.

Turambar spunea...

Pai daca peremistilor tot timpul le e rushine de obiectul votului lor si le e rushine sa recunoasca in public. Un electorat jenat, mai anonimule mai. Se numeste "spirala tacerii" si, in acest caz, poarta porecla de "spirala nebunului"

Dan Selaru spunea...

Ala cu spiralele e Bivolaru. Asta e cu camasile.

Florin Pîtea spunea...

Succes la emisiuni, Turambar!

Turambar spunea...

:)

Anonim spunea...

de plictiseala am refacut calculele cu bec=99.81%:
CURS si INSOMAR au iesit cel mai bine la prezidentiale, iar la referendum CURS a dat lectii la restul. La intrebarea cu scaderea nr de parl numai ei au fost in marja de eroare.
Dupa parerea mea clasamentul este:
1. CURS
2. INSOMAR (close)
3. CCSB
4. CSOP/IRES (pt f..k up-ul de la nr parl)

Calculele aici, nu am de ce sa tin partea cuiva:
http://imgur.com/B1G30.jpg

Silvian

Turambar spunea...

Yup. You're right, mate. Doar ca estimarea rezultatelor unui comportament atat de incarcat de dezirabilitate sociala sufera mult de pe urma spiralei tacerii. O parte dintre minoritarii care au votat impotriva la referendum au avut o retinere si o jena sa recunoasca asta intr-un cadru public cum este cel al intervievarii la Exit Poll. Si atunci acele diferente peste marja de eroare la trei dintre cele patru institute.

Da, intr-adevar, CURS-ul le-a bunghit la referendum. De data asta. Imi amintesc cum a fost la cel de demitere a lui Basescu, cand a aparut aceeasi diferenta de aprox. 3-4 puncte procentuale in favoarea majoritatii. The righteous majority and the evil nay-sayers.

:)

Ce mai faci? Ai mai fost pe munte?

Anonim spunea...

Esti foarte bun la dat explicatii. Institutele voastre ( pentru mine sunteti toti la fel) il dadeau pe Oprescu si Hunor INAINTEA lui Vadim.
OK, peremistii nu spun cu cine voteaza. In schimb, unii cetateni se "lauda" cu Oprescu si Hunor si baga in urna altceva? Ce dracu' spirala mai inventezi aici, baiete?
A nesimtirii si a manipularilor de doi bani?

Anonim spunea...

Anonime, din partea unui alt anonim, da-mi voie sa-ti spun ca aberezi.
Daca eu intreb 10 oameni, printre care si persoana dumitale cu cine votati la alegeri iar tu, sa presupunem singurul votant al lui Vadim, refuzi sa-mi raspunzi la intrebare, nu crezi ca toti ceilalti candidati vor iesi in sondaj inaintea maestrului de salon Vadim?

Turambar spunea...

Peremistule sau peremisto anonim(a) (de ce am eu feelingul ca esti o ea? o peremista patimasha si focoasa? si urata, bineintzeles, pen' ca nu se poate sa eziste peremiste frumoase si cu tzatze: e o imposibilitate epistemologica si ontologica si oximorogica)

Deci

Deci, stimata peremista, esti patetica. Da' patetica rau de tot. Slava Domnului cel inexistent ca, incetul cu incetul, suntetz din ce in ce mai putzini. Si mai tristi. Se curatza dracu' si societatea asta romaneasca de tot puroiul post-decembrist.

Hai, ca nu e nevoie sa-tzi dezlegi manecile de la spate sa-mi replici, ca te voi dili cu maxima dilire. Asha, ca un tiran nesimtzit shi manipulatoriu ce sint.


:/