duminică, 20 septembrie 2009

The medium is the message



3 comentarii:

parvan spunea...

Turmbare, Turambare ... zi-mi cum sa fac ca sa fac sa le bag in cap unora mesajul de-l pusesi in post :) .

Ca o tot spun, s-o tot declin, s--o tot exemplific ... dar nu se :infig cum ar trebnui. Eu ca sursa sunt prea complicat, prea probabilist, prea chitibusar. Mi-ar fi de folos o gura de tatar, o privire de turc, o voce de rugbist ... o sursa autoritara care sa infiga mesajul cu mai multa fermitate :))

Turambar spunea...

Da-le un cap in gura. Si atunci cu adevarat the medium will be the message.

:rofl:

PS: Joke aside: e vorba de autoritate. De retorica. De credibilitate. Greu se construieste, repede se duce pe apa sambetei si / sau a calomniei si stereotipului.

Si eu ma lovesc de multe ori de limitarea asta (de ratarea asta, sa fiu in ton cu titlul blogului tau). Stiu ca am dreptate, stiu ca cei din fata mea abereaza, dar nu reusesc sa ii conving.

Uneori timpul demonstreaza ca am dreptate. Dar de regula asta e prea tarziu: frumoasa bomboana pe coliva mortului. Nu mai intorci mortul de la groapa, sa faca rating sau procente sau bani. Si-ti vine sa-ti bagi picioarele si alte extremitati.

Alteori iti aduci aminte ca nu poti sa fii profet la tine in sat. Si atunci iti vine sa te duci in desert, precum Iisus cand s-a dus sa bea o cafea cu dracu.

Alteori pur si simplu inveti sa fii nesimtit. "Nemuritor si rece", cum ar spune poietul. Vezi, de-aia merita sa joci rugby. Macar stii pentru ce iti spargi capul...

:/

Deci ramane cum am stabilit: retorica, mai Cristi mai. E un talent si asta, sa stii...

Parvan spunea...

pai daca retorica are ca scop transmiterea de mesaje atunci e ... media :) Deci stiu. Dar nu pot. Cum sa dau mesajul asta cand eu ca medium sunt perceput ca "lipit de media" ? :(
Bine zici ca e vorba de talent care trebuie descoperit/ cizelat/ conservat .

PS: povestea cu timpul care-ti da dreptate ... mai bine o treci pe raboj sau o uiti ... ca-ti irosesti extremitatile inutil :P