marți, 4 august 2009

Ana are diplome

Canta zeitza mania ce-aprinse pe Claude frantzuzeanu,
Diplome calpe arzand pe focul furiei drepte,
Cu vorbe amare jelind napasta ce cuprinse Europa,
Grea moshtenire de creiere fierte scarbavnica scoala de-i face


Deci cum sa va spun? Deci as putea sa va spun vorbe vremelnice purtate de vant despre restaurantul chinezesc take away de pe Pache, pe la jumatatea drumului dintre Pro TV si LeMeVe (Liceul Mihai Viteazu, pentru non-ploiesteni). Dar am luat din gresheala ceva cu morcov (yuk!) si cu tzelina fiarta (yuk! yuk yuk!) si vorba-nlemnita imi este, gandul'nghetzat de scarbavnica impreunare dintre betzisoare, castron si gatul meu cel nedus la tzelina shi morcov. Deci nu.

Deci.

Deci ash putea sa va povestesc frumoasa si infierbantata si inmiresmata poveste a Palatului Porcilor si a Castelului Sobolanilor, ambele repere de necontestat si neuitat de pe harta hermeneutico-fenomenologica a curtii noastre de la Telega. Despre felul spaimos si cumplit si infricoshat shi misterios shi transfigurat in care un cotetz de porci si de gaini s-a transformat, cu sudoare si cu scanduri si cu matura de nuiele si cu aspiratoru intors cu infrigurata ispita cu sensul de suflat pe de invers si cu vopsea roz intr-un mirific cotetz de copii. De copile, de fapt. Roz, evident.

Dar nu. Gandul se sparie limba se'ndoaie tastatura se'nmoaie miroase a ploaie. Asa ceva nu poate fi povestit, ci doar trait. Nu'i asa, Marta si Ant'a P'anta? Nu'i asha, Flo? Nu'i asha, Nenicule? Deci voi, bietzi bicisnici urbani de 40 de grade la umbra, nu meritatzi o asemenea poveste. Nu avetz organu de emisie-receptzie-conceptzie necesar pentru a rezona la asha ceva.

Deci. Kuuuuu.

Deci.

Ku.

Si atunci, in lipsa de epitete si comitete si sondaje si marcaje si tatuaje (ku), nu'mi ramane ceva mai bun de facut decat sa va trimit pe tarlaua de vorba si de hormoni de furie si de amaraciune a altuia (kuuu. KU!). A frantzuzului antropolog cu nume de creion Kohinoor (asha se scrie? who the frrrck cares? ku) care le zice din coasa cea grasa doina duioasa despre universitatea gomoasa alunecoasa firoscoasa si gaunoasa. Nu numai la noi. Si la ei.

Deci.

Am ajuns, iata, deopotriva in Est si in Vest, la o supraproductie de posesori de diplome (stralucite, de valoare mediocra sau nule de-a dreptul) cu care societatile noastre nu mai stiu ce sa faca. Acesti trogloditi ai criticii literare, ai sociologiei, ai antropologiei, ai psihosociologiei, acesti novici in „politologie”, acesti semianalfabeti ai „jurnalismului”, acesti neofiti ai gender studies, toti acesti pseudospecialisti in discipline marginite, alaturi de insi de valoare, castigati de filozofie sau de limbi clasice – toti inseamna un exces de diplome.

Deci in caz ca va apuca dorul sa va facetzi un master de doctorat de embiei, pe probleme de Riscurile si oportunitatile de securitate ale Romaniei in contextul post-modernitatzii autoreferentziale tarzii, va invit la mine la perfectzionare, pe dealurile pline de jugastri si de cicoare si de urzici si de coada-soricelului si de limba-boului si de carpen si frasin si fag, sa va golitzi mintea de zadarnicii si de desertaciuni, si sa priviti cum rasare luna. Sau sa facetzi palate de copii din cotetze de porci.

Ku.

Of of mai mai. Mai diplomatzilor mai. Mai spiruharetzenilor mai. Mai intzeleptzilor la norma shi la kil shi la patrafir mai.

KU!

:blink: :wink: :plink: :link: :sink:




13 comentarii:

Anonim spunea...

Parca mai fu o inflatie de diplome prin Europa care a cam scurtat vizita lu'"Da Gol" in Romania.
Anu' trecut se facura 40 de ani de la "evenimentele" din Paris.
Corect, munca il innobileaza pe om, cum insa nu avem nevoie de clasa nobila asupritoare...revenind, ramane valabil ce spuneau cei doi, Karl si Marx...munca bruta fara constiinta de clasa si intelectuali fara nivel politic e de evitat si chiar de ocolit.

Turambar spunea...

Fratzii Karl Marx? Mie cel mai mult mi-a placut de ala de Groucho, cand scria el Capitalul la el in cabina de vapor, de venea tot proletariatul asuprit sa i se alature in lupta de clasa a IIIa

:)

Anonim spunea...

Deci te inchiabureshti?1 iti faci palat ?!
Oricum trebe sa ii faci o evaluare de risc, macar asimetric, o matrice de amenintzari, neshte planuri de urgenta.
Probabil ca nici nu stii care este nivelul de tensiune interetnica pe o raza de 100 km si nici nu primesti buletinul de monitorizare actualizat din ora in ora.
Pe piata exista si o oferta bogata de senzori pasivi, chiar si garduri electrificate din Africa de sud.
Fibra optica ai cu primaria si sefu de post?

Belle de Jour spunea...

cand iesi din faza de pitecantrop si iti trec efectele de la mancarea aia asa-zis chinezeasca (e aia mancare chinezeasca cum sunt io mitropolit de ploiesti) te duci la casa de bilete de la salala palatului si iei bilete pentru 11 septembrie. pentru ca sunt convinsa ca acum 2 ani nu ai fost la recitalul ei si nici la al altora (zic de ea ca am vazut ca iti place interpretarea ei la bach-acum vine cu prokofiev si e chiar magistrala in asa ceva). mai poti lua si la altii, depinde ce preferi. sunt destul de multi. zic asta pentru inca mai sunt bilete la vanzare, inca.

Anonim spunea...

:)))))))))))))) acum am inteles cum de a iesit Geoana de la ENA la fel cum a intrat - poate doar cu o schimbare de sex:)))))))

Bogdan M cel grasut spunea...

trist ca ajunge sa cante intr-o sala cu o acustica atat de "pleine de merde" bine ca nu a ajuns pe Steaua! ce mama drq' mai intelelege cineva de la balconul doi? asta imi aminteste de celebra editie de la "Palatul Popoului" cu acustica de caverna, (de deflectoare acustice si panouri absorbante nu s-a auzit nici acu')cu Ilici vanandu-l pe mult prea seniorul Yehudi si cu sala care se tot golea la Wagner ca deh, pierdem metroul :))))... bine puteau sa o puna si la matineu ca tot se golea trei sferturi...
@ Belle (VM)stiti ce versiune de tabluri este cantata?
Bogdan M

Anonim spunea...

tablouri
@#$!!!*!! de tastatura
Bogdan

Belle de Jour spunea...

:) nu stiu care e varianta -e orchestrala si e luata pentru infanta margarita. cautam ceva legat de quinta das lagrimas-de imprejurimi-si asa am intrat inevitabil pe h de montherland si inevitabil de aici pe ravel -am preferat-o pe asta pentru tabou nu pentru altceva. e slabuta - pdv personal. dar daca tot trebuie umplut un blog "septic" si impersonal cred ca e ...culturala. cat de cat-iar pdv personal.
legat de ...cantare :) macar is superieftine biletele think cand or sari-jump jump-peste 70 sau 100 (de dolari sau euro). la unele nume pretul e derizoriu. asa ca macar atat, daca auditia/conditiile de auditie scartaie. daca esti atent prinzi si unele bine plasate (mai putin la maria joao pires dar asta e, nu le poti avea pe toate). oricum e o editie buna, cat il va mai sustine statul, pe urma ...om vedea.
lasa sa se culturalizeze si lumea in general ca poate nu mai spelling atat de gresit unele nume, locuri sau ...subiecte.
:)

Turambar spunea...

Aha. Deci muzica clasica te ajuta sa nu mai spelling greshit obectele culturale, da?

Vine si Maria Pires? Hmmm. Big names this year.

Nu stiu ce'mi spune mie ca o sa o taraganez si nu o sa iau belete. Si pe urma o sa-mi para rau. Txs for the tip, anyway.

Deci Chopin nu. Deci orishicat shi orishicum, e clar ca nu sunt in perioada romantico-delicata a vietzii mele. Vreau fie ceva cu mult tududum tadadam, asha Wagner sau Iron Maiden :), ori ceva sacadat si rece si metalic si matematic. Asha, ceva Bach sau Metallica :).

Deci Chopin parca nu, cu toata Argerichitatea ei. Dar parca la Eroica... Tu du du duuuum (stiu, stiu, asta e a cincea). Mai ales ca e si ConcertGebouw, unde nu am reushit sa ajung cand am fost la Amsterdam.

Deci ori la Eroica, ori la A Saptea, ori la Rachmaninov nr 2 + Patetica. Ori la a Cincea de Ceaicovski.

Hmmm. Abbado. Ashkenazy. Grimaud. Argerich. Numa numa. Numa nume. Au bagat ceva bani in festivalul asta...

Deci am vazut. E si a cincea. Tu du du duuuum.

Deci cred ca ma duc la a saptea. Pe bune: Mahler ma seaca la lingurica (stiu, stiu: nu am ajuns in inaltele sfere eterice ale post-romantismului; stiu: neandhertalul de mine nu are cum sa intzeleaga o asemenea traire plina de voaluri muzicale. yuk). Cu Brahms ma cunosc, dar ne salutam rar. Cu Enescu, except that he is Romanian, chiar sa moara pisica needucata daca am vreun touch. Cu Liszt: hmmm. Cu Saint-Saens: hmmmm. Cu Sostakovici (concertul pt violoncel): sa moara pisica scartaita daca nu l-am ascultat de mai multe ori si tot nu s-a lipit de sufletul meu de neandhertal matematic. Cu Schubert: hmmm.

Deci raman Beethoven, Ceaikovsky si, poate poate, Debussy (si poze dintr'un hol cu tablouri, evident). A, da: si Gaina incendiata. Evidement. Nici chiar asha de neandhertalian nu mi's, totushi. Si Simfonia fantastica. Totushi.

Nu stiu Prokofiev nr 1 pt pian (ia sa'l caut).

Deci ar fi chestii la care sa merg.

Belete? Cat costa? Unde?

Stiu stiu. La Sala Palatului. Maine.

Inca o data, txs for the tip.

:friends:

Turambar spunea...

PS: Unde ai vazut tu Maria Pires? Ca nu e in program.

:blink:

PPS: Bogdane, lasa carcoteala. Marsh la festival, culturalule. Si pune mana si tu pe o dieta, pe un piolet, pe o minge, pe ceva. Ca te'ai ingrashat ca un sedentar.

Asha, ca mine...

:)

Belle de Jour spunea...

ette
cum sa nu fie
este
Saturday, September 19
Time: 17.00 Romanian Atheneum

Series "Chamber Music"
BASEL CHAMBER ORCHESTRA

Conductor: DAVID STERN
Soloist: MARIA JOAO PIRES
Program: Enescu - Intermezzi op. 12
Mozart – Concerto no. 23 for piano and orchestra in A Major KV 488
Mendelssohn – Symphony nr. 3 in a minor op. 56 « Ecossaise »

ia aici
no chance maine
dupe 15 aug cand se inchid rezervarile si poate vreunu renunta
sau pui pilele in functiune sa eviti contactele fizice directe cu variati-azi era unu sa planga ca nu mai prinsese belete la nu stiu care...si il stia ala de la casa, era "clientul" lui. am zis ca-s ieftine (pe carcoteli aia aia)
da n-o sa iei. pe amanat aia aia

Turambar spunea...

Mda. Eu ma uitam doar la programul de la Sala Palatului.

Auzi tu, nu mai bine stau eu acasa si ascult muzica la lighean? Iron Maiden Mozart Einsturzende Neubauten Bach Bach Bach Bowie Bach Brel Bach poate chiar si Michael Jackson daca ma trotilez anti-intelectual? Si nu prapadesc nici bani si nu trebuie nici sa ma imbrac la tzol festiv sa fac mumos la camera si la snobii dimprejur? Ai? Nu e o optziune mai proletara si mai adecvata firii mele neandhertal-bucolice?

Tz tz tz. Cate manierisme. Ce elegantze rafinate de Ateneu. Tz tz tz...

:)

PS: Stiu, doamna, stiu. Sunt un tzaran. Un telegean. Si nici macar nu am frac. Doar burta si ghete cu crampoane.

:) :p

vera spunea...

Draga, io nu merg. Ma nerveaza poporul, sa auz cum rasufla, cum 'traieste', cum - doamne feri - suna fun telefon. Mie imi place muzica acasa, cum zici dta, la lighean. Asa ca gasesc ca ai dreptate si nu te-as veshteji pt. decizia sa nu mergi la festival cu masele.