vineri, 17 iulie 2009

Spiruluilici

Umbla o barfa prin targul de priceputzi intr-ale cunoashterii rautacioase cum ca ce se intampla la Spiru Haret, aceasta prestigioasa institutie de invatamant superior recunoscuta plenar pentru calitatea actului sau de invatare si de management, aceasta universitate de inalt renume mondial, cu dascali multilateral dezvoltatzi, nu ar fi din motive de drumul Damascului, de iluminare si de regrete cvasi-tardive ale statului roman in privinta calitatii invatamantului, ci din motive mult mai prozaice si ce tin de sfantul ban si de preacuvioasa politica.

Stiti cum incepe cantecul ala al lui Phoenix pe care chiar acum il ascult? "Ziceee caaa, o naiba de balaaauuur..."

Ei bine, zice ca un balaur de-asta cumsecade si batran si zambaret si degraba modificatoriu de istorie intru nevoile marelui frate de la rasarit, aka preacuviosul ex Iliescu, ar fi dat ordin de "asculta comanda la mine, salt inainte grupat pe seif" la ortacii sai de suferinta de congres, aka preacuviosul Bondrea, sa nu care cumva sa comita vreo infractiune de transfer de resursa rara pecuniara catre efortul de campanie al distinsului prezidentziabil pesedist, aka Geoana. De ce? Pai cum de ce? Pai pen' ca Ilici nu vrea sa iasa Geoana.

Ei, asta este primul act al operei. Doar partea I, intriga, complotu.

Partea a doua, desfasurarea actiunii, felul in care naratiunea se dezvolta in conformitate cu priceperea autorului si cu temperamentu personajelor, se desfasoara acum, de o vedetzi voi prin presa cea independenta si degraba dornica de avantaje pecuniare: desfasurarea de forte represive dinspre Ministerul Educatiei si Invatamantului (sau cum i-o mai fi zicand saptamana asta, ca le schimba astia numele mai ceva ca pe inaltii functionari publici). Deci, cum ar veni, acea aripa pesede care sprijina candidatura lui Geoana a trecut la represalii. "A, nu cotizati la efortul de sudoare? Stati sa vedetzi ce vine peste voi... Ce licentza zicetzi voi ca vretzi sa datzi, mai stimati 300 de mii de studenti de la cea mai prestigioasa institutie de renume internatzional neacreditata?".

Ei, de-aici you connect the dots, ca stiu ca suntetz cititori deshteptzi si cu creerul la voi in apsolut toate momentele existentziale ale vietii voastre intru existenta, supravietuire, procreere, activitati lucrativ-profesionale, pecuniare, ludice si spirituale. Si vedetzi si voi cine care cum cand cui. Si mai ales de ce...

6 comentarii:

Andrei spunea...

balaur?
Virgil Balaure?
:)

Anonim spunea...

ok, sunt pe aratura, total paralel cu subiectul, dar s-ar putea sa-ti placa, eu n-o stiam:
http://www.youtube.com/watch?v=1gsJ6Wkoows (scuze, da' nici nu stiam Prevert-ul asta pe muzica)

ameţitul spunea...

noroc, coane.
eu am absolvit dreptul la spiru, în 2000.
pe vremea mea nu se intra doar cu dosarul, şi examenele de-a lungul anilor au fost destul de grele.
noi însă îi mai ziceam în glumă "Ştefan Gheorghiu", pen'că avea gaşca lu' nea bondrea o concentraţie f mare de foşti activişti, la momentul ăla PDSR-işti şi PNL-işti.
Uite profesori ce-am avut: valer dorneanu, rodica stănoiu, ruşanu etc. - nu-i scriu degeaba cu minuscule.
ce să-ţi spun, poate că schimbările din politică au dus la pierderea sprijinului...
relaţiile ilici-bondrea nu le cunosc.

Claudiu Tufis spunea...

Adica tu vrei sa imi spui ca Geoana sta in banii lui Bondrea? Si asta cand deja s-a cam spus prin presa ca, indiferent de rezultatul din toamna, la anul PSD isi alege lider? Nu prea imi vine a crede :)

Am observat in ultimul an si jumatate, prin anumite cercuri din domeniu, cum nemultumirea fata de ce se intampla la Spiru Haret a devenit din ce in ce mai puternica. Probabil ca acum a ajuns la un punct critic in sistem si s-au urnit lucrurile.

Turambar spunea...

@ Andrei: :)

@ Anonim: Magnific! It's a winner, mate. O sa dam la lume sa afle de aceasta forta a naturii dezlantuite si despletite. Ai vazut Ne me quitte pas?

http://www.youtube.com/watch?v=0HDAu56Ur5w&feature=related

@ Ametitu: Mda. Cum spuneam. Legatura dintre Bondrea si Iliescu este de notorietate. La ce facultate zici ca ai fost? :)

@ Claudiu: Geoana sta (si) in banii lui Bondrea. Every penny counts when the war rages, cum spuneau britzii supt bombele celui de-al treilea Reich.

Cristian Banu spunea...

Ceva nu vine de se leagă. Mircea tocmai ce-o certă pe Abramburica din motive de spirulină fără ştirea partidului. Trădare, trădare, dar să ştim şi noi!