miercuri, 15 iulie 2009

Deci doo respecte pe ziua de azi

Da. Doo. Care de care mai respectuoase.

Primul, referitor la spine. La vorbe. La shira spinarii limbii si tastaturii. Doamnelor si domnilor, Nenea Cosmos ne invatza de ce este frumos in viatza sa iubeshti femeea cu mustatza si bucatareasa frumoasa, dar mai ales si mai ales bloggeru, si nu brandu. Scriitura, nu ruptura in figuri. Autenticitatea, nu publicitatea.

Mama lor. Mama noastra...

*************
Si daca tot am deschis discutii, apoi aflati de la mine ca eu astept sa apara altceva mai destept decit blogul. Se va inventa, fiti fara grija. Acum toti flausatii au blog, care cum a dat o basina la televizor isi face blog, care se crede formator de opinie la gazeta scrie si la blog, care isi inchipuie ca e politician fleosc si un blog. A ajuns blogul masura notorietatii nonvalorilor. Cititi-le voi toate imbecilitatile. Ce e mai grav, exista si unitati de masura pentru asa ceva. Mai grav e ca blogarii se cred comunitate. Comunitate pe naiba.

*************
Vreau o comunitate de bloguri cu bloguri reale, nu cu mijloace de valorificare a diverselor branduri din media si politic. oamenii astia reali exista si ii citim toti. doar ca se pierd intre nonvalori, blogistic vorbind. cum au ajuns nonvalorile sa fie deasupra? prin promovarea care le-a iesit bine, ajungind in prea multe blogroluri. concluzia? curatenie in bloguri. eu deja cind gasesc bloguri care contin top 10 sau top 20 inchid paginile. in acele bloguri nu este continut, e haladeala.
**************

Continuarea aici, la Nenea Cosmos, care le zice duios, focos si cu folos. Si mai ales si mai ales cu autenticitate. Deci enjoy. Deci bagatz la cap.

Deci.

Deeeci...

Deci al doilea respect pe ziua de astazi merge catra un om chiar si mai opsedat intr-ale graficelor decat mine. Ceea ce, va spui eu, e greu si dificil. Putzini sunt pe lumea asta mai Excelizatzi decat Turambar, stapanul sherpishorilor coloratzi si al matarangilor vertical semnificative, care jura cu mana pe fraza "un grafic face cat o mie de cuvinte". (Nu de alta, dar mi-e lene sa scriu o mie de cuvinte... :p)

Deci acest stralucitor este Khris. Nu e prima data cand va trimit la el, si nici ultima. Cititi articolul cu evolutia banilor trimisi de capsunari inapoi acasa. Iar mai apoi duceti-va sa vedeti ditamai gramada semnificativa si haioasa si priceputa de alte grafice pe care omul acesta le-a facut pe parcursul blogarelii sale. Eu, deja, sunt invidios pe cat de multe si de faine sunt. Aaaargh.

Deci grafice. Deci galore. Si, culmea, chiar spun ceva. Deci hai pe Picasa, sa-l vedetz pe Khris, aka Cristian Orgonas, in actiune.

Mie cel mai mult si mai mult imi plac astea (scuze, Khris, nu ma pot abtzine; furatul face parte din PR, nu?):

Evolutia pretului la oo in Romania
(nu, e chiar pe bune, nu e tampenia la care voi deja vatz gandit)


World crude oil production by field vintage
(adica anul in care s-a dat in exploatare campul petrolifer, mai betzivanilor, mai consumatorilor de vin in exces)


World Stock Market Capitalisation, 1996 - 2009


Si, per final, hai si una de-a noastra:
Evolutia salariilor lunare nete pe domenii de activitate, 1996 - 2008



Deci daca va duceti pe Picasa, o sa aveti de unde alege din cele 115 grafice ale lui Khris. Deci sa va umpleti capetele de evolutii. Deci e de bine, chiar si cand e de rau: vezi, de ex, graficul cu evolutia deficitului sau a diferentialului dintre dobanzile bancare; dar, pe de alta parte, si graficul cu evolutia imprumutului contractat de stat de la banci :(.

Deci ramane cum am stabilit.

Deci.

5 comentarii:

ipo spunea...

Ce sezonalitate eleganta au preturile la oua, sa moara pisica spanzurata a lu' Turambar! :)

Cristian Orgonas spunea...

Turambarr
Ok, inteleg ca suntem amandoi obsedati de grafice :-)
Acum, legat de furat: am lasat la liber graficele mele tocmai pentru a putea fi folosite de catre altii, deci daca le utilizezi cu mentionarea sursei, nu furi.
Pe de alta parte, toate graficele care au mentiunea www.khris.ro sunt facute de catre mine pe baza datelor oferite in special de BNR si INS, date care sunt publice.
Graficele "importate" sunt puse pe blog intotdeauna cu mentionarea sursei, poti verifica asta. Prin urmare, daca insinuezi ca as fura de la altii, gresesti.
Sunt blogger de 9 luni si pana acum nu m-a acuzat nimeni de furt. Vreau sa continui in aceeasi directie.

Turambar spunea...

Neeah, Cristi, you've got me wrong. Eu ma scuzam pentru faptul ca EU fur de la tine :) Nici prin gand nu mi-a trecut cum ca tu ai face asa ceva, pentru ca se vede clar, din avion, ca sunt muncite de tine, pe date din surse publice (in afara de cele in lb engleza care sunt clar ca sunt preluate din alta parte, cu sursa mentionata).

Deci nu. Deci nici prin gand.

Deci ma bucur ca ai trecut pe aici. Keep up the good work, mate. Faci niste grafice faine, expresive si pline de miez :)

Turambar spunea...

@ Ipo: Da, graficul cu pretul oualelor este fascinant in cat de bine se aseaza. Fara zgomot, fara perturbatii, fara glitches. The stuff the handbook cases are made :)

Cristian Orgonas spunea...

ok, mersi de clarificari, m-am ambalat degeaba :-)
Nu stiu de ce, dar in contextul paranoiei existente pe net legata de furtul de continut, sunt foarte sensibil la chestii din astea.