duminică, 21 iunie 2009

Stance: Michael Clayton

Mare film.

Desi sunt in general sceptic la adresa filmelor recente si mai degraba ma las convins sa vad un film vechi decat unul nou, de data aceasta am facut o exceptie, am ascultat sfatul unui amic si m-am uitat la Michael Clayton.

Si nu mi-a parut rau. Zau daca mi-a parut rau. Gritty and tense and fast-paced and crisp and noir. Plenty of noir in those tuned down colours. Great image. Great direction. Great acting, from all of them great actors. Great message.

Eu: Iti place?
Flo: Da. Dar cam e un film cu barbati.
Eu: Da. Cu barbati rai...


Ceea ce va doresc si Dvs., stimati prieteni cinefili de rit cinic.



PS: Scena cu caii este un omagiu adus altui film intens, rau, cinic si cu barbati rai: Asphalt Jungle. Scena in care Sterling Hayden (nenea ala serios incruntat si cu palarie din avatarul meu) se da jos din masina si moare la picioarele unor cai. Libertate, dulce libertate. Moarte, dulce moarte.

Cinefilii stiu si cunosc / Filme multe, inutile si pe de rost.

:p


3 comentarii:

Adrian O. spunea...

Michael Clayton mi-a plăcut mult de tot. Și că tot vorbim de filme mai vechi, am văzut recent unul vechi de tot. Se numește ”12 angry men” și ți-l recomand călduros (dacă nu l-ai văyut deja).

oceania spunea...

de ce e film cu barbati? cele doua personaje principale sunt un barbat si o femeie, chiar daca intre ei nu exista o relatie romantica. Tilda Swinton face un rol remarcabil.

Turambar spunea...

@ Adrian: Care dintre cele doua? Primul, din anii 50, cu Henry Fonda? Sau remake-ul din anii 80, cu George C Scott? Pentru unii, filmele din anii 80 sunt deja vechi... :)

@ Oceania: Da, doamna, femeie, dar mai rea ca un barbat. Mama lor de avocatzi si de marketeri... :)