duminică, 7 iunie 2009

Probabil ca le-ati vazut deja...

Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am postat nici o cifra aici. Spre deosebire de altii, mi-am vazut de treaba.

Ati vazut probabil ca rezultatele preliminare, cele de la 19:00, sunt foarte apropiate. Diferentele dintre datele CCSB si INSOMAR sunt marea majoritate sub 1%.

PSD + PC: 30.7 vs 31.0. Diferenta 0.3
PD-L: 30.4 vs 30.4. Egalitate
PNL: 15.4 vs 16.6. Diferenta 1.2
UDMR: 10.4 vs 9.1. Diferenta 1.3
PRM: 6.8 vs 7.2. Diferenta 0.4 (da; Gigi merge la Bruxelles)
EBA: 3.6 vs 3.4. Diferenta 0.2
PNT-CD: 1.8 vs 1.4. Diferenta 0.4
FC: 0.6 vs 0.4. Diferenta 0.2
Abraham. 0.5 vs 0.6. Diferenta 0.1

Stati asa. Asta nu inseamna ca lucrurile nu se pot schimba. Nu in rezultatele de la 19:00 la cele de la 21:00. Aici intotdeauna diferentele sunt marginale. Ci din seara asta pana maine dimineata, cand va incepe BEC-ul sa numere. Cine fura mai bine, naiba stie. Sa speram ca se anuleaza unele cu altele. Oricum, masuratorile Exit Pollurilor sunt apropiate. Daca iese bine, iesim bine impreuna. Daca iese rau, ne-o furam impreuna.

Cert este un singur lucru: sa nu va aud maine dimineata ca incepeti sa faceti comparatie intre rezultatele Exit Poll-urilor si rezultatele partiale BEC. Pentru ca, dupa cum unii dintre noi prea bine stim, primele sectii care sosesc la numaratoare sosesc din urban (ca-i mai aproape si are caile de transport mai bune) si atunci, inevitabil, rezultatele partiale BEC ii vor favoriza initial pe cei care obtin scoruri mai bune in urban (de regula PNL si PD-L) si, in oglinda, defavoriza PSD, urmand ca pe urma sa convearga asimptotic spre rezultatele Exit Poll-urilor. Cum s-a intamplat si la parlamentarele uninominale din toamna trecuta, dar nimeni nu a vrut sa bage de seama.

Deci acum ne apucam din nou sa culegem date. Ultimul val, cel de la 19:00 la 21:00, sa pregatim rezultatele finale.

Si pe urma acasa. Ma duc sa-mi pup nevasta (fetele sunt la Telega), sa ma imbat si sa fac un dus. Riguros in aceasta ordine...

:) :p



6 comentarii:

Belle de Jour spunea...

:) Chapeau!
[:) acu or sa taca un timp p'orma ii apuca critica/limbarita adanc-priceputa-de fapt stii asta].
Felicitari.

Turambar spunea...

:)

Mersi, doamna. Much obliged.

Bleen spunea...

M-a apucat limbariţa: zi-le p-alea de la ora 21.00!!! Zi-le, zi-le, zi-le! Zi-le de la tine!

vera spunea...

Am fost dezamagita ca nu te vad. De l'autre cote, decit cu mircea badea si toti famenii aia, mai bine acasa, cu Flo si cu sticla.
Ma gindesc ca, totusi, ordinea ar trebui sa fie
1. pupik Flo
2. dush
3. imbatat

Caci, daca te imbetzi mai intii, chestia cu dushul devine foarte discutabila.
Noapte buna!

Bleen spunea...

Ia-ţi laptopul sub duş şi bagă procente!!!

Turambar spunea...

@ Vera: Dupa cum stie si bunul nostru prieten Bleen, cel mai fain este sa faci dush cu sticla de Laphroaig intr-o mana si cu laptopul in cealalta. Il pui pe wireless, bei direct din sticla si te uiti cum intra incet apa in leptoc, sa le ia dracu de date si de de sondaje si de procente si de baze SPSS.

Dar cum mi m-a terminat sticla de Laphroaig, cred ca n-o sa iau nici laptopul. Nu are nici un farmec sa te uiti cum ti se arde instrumentu (profesional, bre, profesional) pe sec, fara alcool in vene.

:) :p