duminică, 7 iunie 2009

550 de mii de motive

La inchiderea urnelor, la orele 21:00, intre prezenta la vot BEC si prezenta la vot CCSB este o diferenta de aprox. 3 puncte procentuale, de la 24.2 la 27.2. Adica, in volume absolute de votanti, de aprox. 550 mii de votanti (18 mil votanti * 3%).

Aceasta diferentza apare mai ales in ultimele ore de alegeri. Cand oamenii optimisti ar spune ca au venit aprox. 1 milion de oameni la vot, iar cei pesimisti ar spune ca au inceput cei de prin sectiile de votare sa-si dea seama cine nu vine la vot si sa-i "completeze".

Greu de spus. Imposibil de dovedit. Insa acest pat germinativ de aprox. jumatate de milion este suficient de generos incat maine, poimaine sau cand va termina BEC-ul de numarat, rezultatele sa fie fie hais, fie cea.

Si pe urma sa injure toata lumea institutele de cercetare, ca au gresit Exit Poll-urile, in loc sa va focalizati pe eficienta furaciunii electorale.

Un milion de oameni au votat in ultimele doua ore, dupa ce in tot restul zilei votasera 4 milioane (pana la orele 19:00). Va vine sa credeti? Si juma' de milion de oameni care apar in plus in scripte.

Tz tz tz. Ce autobuze...



:/

1 comentarii:

amorphis spunea...

Am vrut să văd dacă se poate posta pe acest blog, mi se spăusese că nu. Mulţumesc