vineri, 22 mai 2009

Varul lui Turambar

V'am spus eu ca noi v'am cucerit, mama voastra de indo-europeni.

Nu ma credetzi? Ia uite dovada:



Courtesy of Adevarul: Concurs de tir cu arcul tradițional în Cetatea Biharia

4 comentarii:

Ovidiu spunea...

Dacă luăm în calcul înălţimea personajului - sub medie, se ştie - poziţia arcului, înălţimea medie la care este ridicată ţinta în astfel de împrejurări, tensiunea în coardă, poziţia degetelor, direcţia de mişcare a norilor şi configuraţia vegetaţiei, rezultă cu o probabilitate de 95% că traiectoria se va înmuia prea devreme şi săgeata va poposi cu o marjă de 3%, la aproximativ 3 metri în faţa ţintei. Aş pune şi graficul, dar nu ştiu cum se anexează la comentarii.

Păi cum să ne cuceriţi voi, măi tătari virtuali, dacă nu sunteţi în stare nici măcar să atingeţi ţinta?!

:P

Turambar spunea...

Neaah. Gresesti grav. Egzact precum stramosii tai sedentari indo-europeni, care credeau ca stra-stra-stra-stra-strabunicul meu o sa gresheasca tzinta.

Shi n'a greshit'o. Priveshte in jur, sa vezi catzi suntem cu pometzii ridicatzi si cu ochii migdalatzi. V'am napadit, mai indo-europenilor mai...

:p

april spunea...

un vecin nascut prin anii 30 prin vilcea pe undeva, povestea ca a fost sa se-ntilneasca cu hoardele de sovietici eliberatori prin anii 40, pe undeva pe linga bucuresti fiind el si ai lui atunci.
si ca unul din rusi s-a uitat la piciul care era el, vreo 8-9 ani avind la vremea aia, si i-a spus: "tî, azbiec". (tu, uzbec) - c-asa arata vecinul si-n zilele noastre, cu pometii ridicati, nefiind uzbec decit acum foarte multe generatii.

Turambar spunea...

:) Uite'asha a fost un tumult shi'o amestecatura de sange si de gene prin campiilea astea carpato-danubiano-pontice, ca nu mai stim care de unde a fost si a venit. Stim insa ca suntem aici, acum, la Telega. Sau Bucuresti. Sau Cluuuuuj. Sau Toplitza. Sau Valcea. Sau Tulcea. Sau wherever we are, we bloody Romanians...

:)

PS: Poate intr'una din zilele astea va povestesc ce experienta antropologico-decadenta am avut in catedrala din Chartres, de unde tocmai m'am intors: un pelerinaj de mai mult de 3000 de sri-lankezi din Paris care napadisera cvasi-milenara catedrala gotico-germanico-franca.

Si in zinea mea Zdreantza de Telega shi'a zis, vazand hoardele de tuciurii catolici veniti direct din Mahabharatta: francezilor, atzi pus'o. Amurgul unei natii, al unei etnii si al unei istorii. You are dead meat, gagiilor...

:/