duminică, 10 mai 2009

Sedinta continua, tovarasi!

Stiti cum spunea distinsul nostru consultant politic si geniu intr'ale slabiciunii omenesti si electorale, prea-priceputul clarvazator Ostap Bender?

Sedinta continua, tovarasi!

Drept pentru care va prezint cum se desfashoara shedintza. Doamnelor si domnilor, cautatori de scaune si de deshertaciuni, iata cele mai recente evolutzii ale sedintei in care se cauta scaunele.

Scaunul.

Puterea.

Auzi bre? Puterea...

PS: Nu ma intrebati cifre. Nu ma intrebati cine ce cum. Asta este treaba sociologilor, nu a nasoilor care isi fac meandrele pe blog. Anyway, toate datele sunt comunicate public. Toate cifrele sunt toate in graficul priceput si secret al lui Turambar, care, daca atzi fi shi voi in stare, l'atzi tzine in priceperea voastra de Excel. Cifrele sunt de'acolo, datele ashijderea. Doar la cele mai recente sondaje am schimbat cu o zi data de referinta, sa se vada mai bine (ca prea erau toate in acelasi timp si se suprapuneau punctuletzele). Deci nu ma injuratzi, ca nu va raspund, ci doar va injur si eu la randul meu (e bine asha, Vera? Sunt suficient de politicos in abordarea metodologica? :) :p)

Aici, acum, importante sunt liniile. Evolutziile. Arderile timpului probabil. Patima tendintzei.

Enjoy, thou heathens, seekers and bloody political clairvoyants :p

PPS: Pentru prietenii de la institutul concurent care'mi citesc blogul si ma injura in particoler (stiti voi cine): v'am lasat si datele voastre. Ca sa vada lumea ce zdrendtzuieli producetzi in liniile societatzii romanesti (e bine asha, Cataline? te'ai racorit? cifrele voastre sunt cele mai bune. noi ashtilantzi suntem nishte nemernici)

PPPS: In curand pe micile ecrane, si tribulatziile de zbatere electorala ale stralucitorilor prezidentziali. Atentie insa. Beware. Caveat: sondajele la prezidentiale au pus de'a lungul anului 2009 diversi stralucitori pe diversele pozitii. Ba Melescanu, ba Tariceanu, ba Antonescu. Ba cu Oprescu, ba fara. Ba cu printzul Radu, ba fara. Ba cu Gigi, ba fara. In consecintza, evolutziile, daca este sa ma intrebati pe mine, sunt varza. Neconcludente. Cu validitate si putere predictiva limitata (pentru moment, cel putzin). Mai asteptati sa se aseze lista de candidati in mintea consumatorului de vot pe paine si putem sa spunem si cum merg lucrurile in acea privinta. Deci rabdare. Deci tutun. Deci mai incolo, Bibicule.

PPPS (cu patru de pe): Cine mishca, mishca mort. Cine mishca, mishca'n brishca. Pe acest blog eu sunt cel mai stralucitor si mai stapan si cel mai foarte genial si therefore nu accept in genialitatea mea de sociolog de tip Ludovic al XIV'lea sa'mi contestatzi sherpishorii. Nu va place? Go preach elsewhere. Tai, Fanica, in carne vie. Shterg, Bibicule, cu vitrion. Belesc, Tantzo, cu mare asprime. Ard, stimabile, cu puterea mouse'ului si a delete'ului. Ma muschatzi de posterior, va mermelesc la comment.

Capisch?

Mama voastra de forumitori... :/





23 comentarii:

vera spunea...

Domnule, esti prea politicos. Daca ei sint fameni, sho pe ei, fara mila.

Altfel, vaz ca liberalii dumitale sint intr-un ascendent moderat, while ailalti se bat in ascendente, dar nu si in intentia de vot. Nu crez sa fie mari surprize, desi, sigur, daca intra sau nu UDMR-ul si PRM-ul nu e chiar ca si cum e tot aia.
P.S. M-am amuzat ca mi-ai dat definitia castei. Multzam fain. Boier, inima larga!

Turambar spunea...

:) Sper ca v'ati dat seama, doamna, ca atat naivitatea, cat si didacticismul, au fost asumate, falshe, artificiale, intense, baroce si demne de Zorba Grecul. In nici un caz nu mi'a trecut prin capul meu de tatar limitat ca nu atzi sti ce este casta.

It was just for the fun, 'mam.

:)

In ordinea cealalta de idei bicisnice: UDMR intra. PRM intra. si EBA intra. La liberali ma tem ca acest momentan trend ascendent nu este decat o furtuna intr'un pahar cu apa Evian si ca la alegeri vor obtine un scor mai mic. Adica inferior. Adica mai inferior :) Adica cel mai foarte inferior.

:)

Ovidiu spunea...

Cam urâţel graficul. Poţi mai bine :P

În rest, dacă intră EBA îţi dau o bere. Sau un suc. Sau o apă plată.

Turambar spunea...

Graficul e uratzel pentru ca viatza e urata, iar politica nasoala.

Bere? Suc? Apa plata? Are U kidding? You will treat me with a dram of great whisky spirit. Laphroaig be thy name, o wet happiness. On the rocks, courtesy of good young miss Basescu, that will pay for such an unprecedented feast.

:) :p

Cristian Banu spunea...

PRM, aş zice mai degrabă nu. Nu cred că momentul poate fi prelungit până la alegeri şi nu cred că electoratul lor e atât de harnic. De Eba are grijă tăticul, deci nu se pune problema să nu.

parvan spunea...

tare mi-e teama ca la PRM nu e vorba de o tresarire spasmodica .. si chiar daca nu mai au "aparat" se prea poate sa aiba electori ... mai hotarati decat par.

Cum mai spuneam pe aici .. EBA nu e supusa ratarii ... daca exista riscul sa nu intre ... va renunta la candidatura si va recupera voturile pt PDL.

Ovidiu spunea...

Bag seamă că voi vreţi să-şi capete Turambar... apa plată :D

Turambar spunea...

apa plata SCOTZIANA cu gust de alge si de fum si de turba si de iod si cu ph puternic alcalin

:p

parvan spunea...

daca se retrage inlacrimata cine da "apa plata" ? :)

Turambar spunea...

Cine? Logic: Ovidiu. No matter what the political evolutions, Ovidiu plateste.

C'asha'i corect, nu?

:rofl:

Ovidiu spunea...

Dacă se retrage, eu dau doar lămâia, cu apa plată să vină Cristi, că el bagă zvonuri din astea cu retragerea.

Domnu' Pârvan, spuneţi drept, lucraţi pentru moguli? :D

parvan spunea...

nope. mogulii lucreaza pt mine :)

PS: nu e zvon, e posibilitate, scenarita cum vrei sai zici. dar nu e zvon ca n-are "surse" :). Poti sa-i zici si fantezie, pe 5 seara eba zice ca se retrage ... pe 7 seara turambar explica pe sticla ca buletinele erau tiparite si unii or fi votat eba. Pe 8 seara la talk-showuri apare ideea ca daca ai suma nulele la PD-L vioara 1 e tot aia :)

Turambar spunea...

Lasa'l, ca el lucreaza pentru cel mai crud si mai nesatzios mogul: pentru mogulul CePePe.

:p

Cristi, ne'am intzeles: vii cu whisky'ul, da?

parvan spunea...

vin dragule vin :))

PS: credeam ca lucrez la mogulul GRP dar s-ar putea sa ai dreptate azi mogulul CPP s-ar putea sa fie mai influent :P

PS2: auzi bre .. mogulii (aia din timur) se inrudesc in vreun fel cu tatarii? ... ca ar fi spectaculoasa o ipoteza stiintifica .... despre romanii care-s neam de moguli :)

Turambar spunea...

:rofl: you've just mai Tartarian day, mate. E o ipoteza foarte inventiva, nebuneasca, stiintifica si demna de luata in considerare. In ce masura urmasii mogulilor din Timur (a se corobora in mintea noastra reptilian-conspirationala cu Timur Lenk) sunt mogulii de azi care ne apasa cu aspra apasare pe media? In ce masura Turambar cel cu mustatza (RIP - mi'ai ras'o ieri) este un urmas nemernic si cainos si cu carne de dujman sub sha ai acelor navalitori barbari? Cum este posibil ca o asemenea fiintza sub-umana si non-indo-europeana sa faca sondaje in tzarishoara noastra scumpa si draga? Ce pazesc patriotii in aceasta tzara? Unde sunt fulgerele? Dar serviciili? Dar coloneii si generalii? Pentru ce ii platim, sa fim cotropitzi de nemernicii de sondori?

Tztztz. Pe foc automat, Vadime: ia'ma consilier de imagine si'tzi asigur 2% :p

Ovidiu spunea...

Dacă mai întrebi mult de Servicii s-ar putea să vezi un nou val de Anonimi comentând pe aici...

Excelentă ipoteza mogulo-timuroidiană, merită cel puţin un talk-show :))

parvan spunea...

pick me for 3% :P

Turambar spunea...

@ Ovidiu: da'i, ma, dracului, de securishti si de servicionari, ca de'aia m'a inzestrat statul in dotare cu tastatura cu delete functzional. tai, fanica, fara mila. belesc cu mare belire electronica. sa vina. nu pot ei sa posteze cat pot eu sa dilesc.

:) :(

@ Cristi: Alo, sefu Craishorule! Eu dau 4%. Garantat Turamabr 4% in toata tzara. Daca mai dai un ban, poate-poate te scot chiar de 5%

:) :p

Ovidiu spunea...

Ia să intru în afaceri cu consultanţă electorală, că văd că e la modă.

Dau 20%* garantat**, în orice condiţii.


*dovedit prin sondaje ultrasecrete pe surse
*garanţia nu acoperă cazurile de fraudă electorală masivă dovedite prin note informative ale CIA şi Mossad interceptate de noi

parvan spunea...

sfatul meu e sa nu vindeti procente brute ci cesteri relative.

e buna treaba cu stelutelele dar as pune *** daca urmati sfaturile intocmai si la timp :)

Turambar spunea...

Nu'i corect. Trishezi. Doar Craishoru are voie sa apeleze la un asemenea rafinament de argumentatzie distonocalmica.

Ma, tu nu cumva chiar lucrezi pentru Vadim?

:rofl:

Ovidiu spunea...

Teza mea de licenţă se numea "Naţionalism în România. Studiu de caz: PRM" sau ceva de genul ăsta. Un an am citit România Mare şi Tricolorul. Plus arhiva. Ştiu tot ce se poate şti despe sondajele adevărate şi notele ultrasecrete de la serviciile occidentale. Cunosc cine a vândut şi cui. Ştiu cine sunt ungurii şi evreii şi ţiganii. Uneori şi mie mi-e frică de câte ştiu!

Ovidiu spunea...

şi @Cristi: nu înţelege clientul asta cu creşterea relativă. Relativ la ce? La alegerile oricum viciate de furtul puterii? La sondajele dictate de Felix la telefon ştim noi cui?

Nu, nici vorbă: clientul ştie că trebuie să ia 20% din voturi, garantat, cu steluţele de rigoare :D