marți, 12 mai 2009

Implacabil

Inevitabil. Inevitabil precum moartea, matematica si fulgerul. Inevitabil precum sfarsitul Universului.

Inevitabil. Inexorabil. Si mai ales si mai ales, implacabil.

Doamnelor si domnilor, stimati inadecvatzi: Johann Sebastian Bach, Suita engleza nr. 4 (BWV 809), partea 1 - Preludiu.

In interpretarea stralucitorului. Cocosatului. Inexorabilului si inevitabilului si implacabilului si decedatului Glenn Gould.

PS: Caveat: Este despre moarte si despre matematica. Nu'i cu sondaje. Nici cu politica. Therefore hai, caramba. Usshh! Fugitzi de'aici. Zat! Pruuutzzz. Nimic interesant. Just some bloody boring dead guy playing some bloody boring music of some other bloody boring wigged German guy dead some bloody 300 years ago. Yuck. Old people with old music.

Hai, gata. Go die elsewhere, you bloody politicos. We die here, among these cruel sounds...



Bach_Johann_Sebastian_English_Suite_4_Prelude
Asculta mai multe audio Diverse »

16 comentarii:

Anonim spunea...

Ascult si il regasesc la fel de incantator ca intotdeauna.Ok nu e trendy si nici cool dar are consistenta si perenitate asigurata.

Turambar spunea...

:) Cu un singur comentariu: "incantator" nu este atributul potrivit. "Incantator" se potriveste la Mozart si la pisici frumoshi. La Bach "incantator" il coboara in sfera umanului. Pt Bach, "incantator" e o acuza. La Bach merge "inmarmuritor", "apasator", "iluminator" si "vestitor".

Vestitor al Lumii de Apoi, al Judecatzii, al nimicului, al ordinii si legii si puterii si miriadelor de rotite care se invart invart invart in veacul veacului amin.

PS: During the production of these prophetic words no Gods were harmed in any way.:)

Unknown spunea...

Meeeei, tu vrei sa-ti iasa sondajele mai bune, dar ne alungi la ps-uri, ca sa nu zica lumea ca umbli cu masluirea.
Las ca stim noi :-D.
Foarte fain, Bach.

Anonim spunea...

Turambarre, pot spune ca nu am gasit cuvantul pentru a descrie bucuria de a asculta Bach. Nu sunt meloman si nici nu ma laud cu o cultura vasta muzicala.Am si eu preferatii mei, dar cand imi caut momentul de liniste, de respiro, Bach e binevenit.

Turambar spunea...

@ Jan Claude: Lasa, Van Damme, ca mai vii tu pe'aici sa afli sondaje si o sa te pun sa ascultzi Variatziunile Goldberg complet :p

@ TurnOffTheGlory: :) It was a joke. Sunt in faza maniacala.

:p

oceania spunea...

intr-adevar inaltator. l-am ascultat la pranz. cred ca daca l-as fi ascultat de dimineata ziua mi-ar fi parut mai radioasa.

Turambar spunea...

Si carele va sa zica asha: citeshti Neuromancer si ascultzi Bach?

Tz tz tz. Cata decadentza la o persoana atat de frageda si de eleganta. Tz tz tz. This way the road to perdition starts.

:p

The drug hit him like an express train, a white-hot column of light mounting his spine from the region of his prostate, illuminating the sutures of his skull with x-rays of short-circuited sexual energy. His teeth sang in their individual sockets like tuning forks, each one pitch-perfect and clear as ethanol. His bones, beneath the hazy envelope of flesh, were chromed and polished, the joints lubricated with a film of silicone. Sandstorms raged across the scoured floor of his skull, generating waves of high thin static that broke behind his eyes, spheres of purest crystal, expanding...The anger was expanding, relentless, exponential, riding out behind the betaphenethylamine rush like a carrier wave, a seismic fluid, rich and corrosive.

oceania spunea...

da, Neuromancer, chiar daca e o vechitura in literatura de acest gen. stiu ca si tu ai ceva carti SF la activ. recomanda-mi ceva tare de tot care ti-a placut tie, pls.

Turambar spunea...

Brian Aldiss - Helliconia Trilogy
Frank Herbert - Dune
Robert Holdstock - Mythago Wood
Ursula K Le Guin - Left Hand of Darkness (asta o sa'ti placa mult)
Robert Heinlein - Stranger in a Stranger Land (si asta o sa'ti placa)
Theodore Sturgeon - More Than Human
Stanislaw Lem - Ciberiada / Solaris
Arkadi si Boris Strugatski - Picnic la marginea drumului

George R R Martin - A Song of Ice and Fire

Auzi, dar nu mai bine citesti tu lista asta veche de 12 ani, ca vad ca in mintea mea cea sefista nu s'a schimbat mare lucru de atunci?

http://www.sfwa.org/reading/rec_palada.htm

oceania spunea...

multumesc mult pentru osteneala. mi-am notat tot.

Turambar spunea...

De nada, senora. Placerea e de partea mea. Neaparat sa citesti The Left Hand of Darkness (si, in general, Ursula K Le Guin). Sunt fix pe masura creerului tau de domnitza feminista limpede la emotzii si la imaginatzie si la corason.

:)

cdmitroi spunea...

Mai omule, cum curge cultura pe blogul tau. Interesant si un pic enervant dar te impinge la lucruri frumoase, sa zburzi pe campii, din floare in floare.

Turambar spunea...

Cultura? Ai spus cultura? Damn it. Te rog nu mai pronuntza acest cuvant aici. Cum spunea un bun prieten, cand aud rostindu-se "cultura", imi vine sa scot pistolul. Si daca nu am pistolul la mine, ca l'am lasat la birou, atunci imi vine sa scot sondajul si sa aneantizez toata aceasta bruma de cultura care vine mie sa'mi perverteasca rigoarea si puritatea stilistica.

Am zis bine? Mai vrei cultura? Niste Sex Pistols, perhaps? Sau un pic de Megadeth?

:) :p

cdmitroi spunea...

Pai nu am inteles ce ai vrut sa zici. Incerc sa imi dau seama daca cu adevarat ai pistol. Incepe sa imi fie tribil de frica mai ales cand deja am avut de-aface cu cenzura ta. Nu stiu cine ie sexsosii aia si nu ma dau in vant dupa megadeth. si ce traba am eu cu Japonia?

Turambar spunea...

:rofl: It was just a joke, mate. Nu am pistol, dar din cand in cand ascult Sex Pistols si mai ales si mai ales Megadeth.

Si pe urma ma intorc la Bach si la prietenul meu mort Stalin.

:)

Belle de Jour spunea...

Mda... se pare ca nici muzica nu mai ajuta la multe.
E o etapa noua, total diferita de trecut-nu in bine, din punctul meu de vedere. Posibil sa treaca dansa/etapa undeva prin..ianuarie. Acum nu, acum Turambar esti ...alt-fel, diferit si prea putin dispus la multe. Si nu esti un personaj placut sau un interlocutor agreabil. Dar solutia la depasire sau ramanerea in interior iti apartine... total.
Si nu nu ma injura si nu tipa, stii ca este asa. Ca de obicei am ceva dreptate si imi place sa le cam troznesc in fata-dh, asumari de identitate netizata sau /si virtuala.
Si, din pacate, de data asta nici nu am ce urare sa iti fac pentru viitor sau prezent. Asta e.