joi, 28 mai 2009

Da mama cu editorialu'n mine

Hai sa fac un pustiu de bine la candidatii prezidentiali de toate culorile si sa le explic cine nu va castiga alegerile prezidentiale. Desigur, asta ar fi treaba consilierilor lor, dar cum acestia sunt la nivelul Bogdan Teodorescu, adica persoane la care si stiinta, si caracterul raman sa fie descoperite de exploratorii generatiilor viitoare, adevaruri simple si fundamentale, importante pentru votanti, tind sa se piarda complet.

[...] Nu vor castiga alegerile prezidentiale candidatii care se pozitioneaza de partea coruptiei si contra Europei. Puteti spune voi oricat oamenilor ca lupta contra coruptiei a esuat si ca Europa trebuie sa ne dea banii orice am face, ideea nu e populara. Poporul vrea bice de la Bruxelles. Lumea poate crede ca a esuat anticoruptia, dar nu vrea sa renuntam la ea. In plus, e cam clar tuturor din cauza cui a esuat, asa ca a prezenta acest esec ca pe o calamitate naturala, un fel de incalzire globala cu autor necunoscut, nu convinge pe nimeni care are mai multe clase decat votantii lui Victor Ponta, aceasta categorie defavorizata. Oamenii vor banii europeni in kilometri de autostrada si subventii la hectar si, sa ma ierte Dumnezeu, vor sa vada cativa mai corupti care infunda puscaria.


Alina Mungiu, Cine nu va castiga alegerile prezidentiale

LOL. Limba rea, concluzii pertinente. Stiu ca nu va place gagica, nici umoral, nici ideologic. Dar sa moara pisica ratacita in urna de vot daca nu are dreptate.

Incepe sa'mi placa din ce in ce mai mult Romania Libera...



7 comentarii:

fly-half spunea...

Mie-mi place, intotdeauna a spus lucrurilor pe nume, iar cei deranjati s-au grabit sa o denigreze, mai ales pe motive legate de fizic, ceea ce e scarbos.

Marketosaurus spunea...

Salut, te risti sa-mi dai niste procente referitoar la sansele Elenei Basescu de a intra in parlamentul european?

Pe Gamebookers are cota 1.65 ca intra si 2.1 ca nu intra

vera spunea...

Da, nu-mi place de ea ca persoana (o cunosc; cred ca e reciproc, oricum), e o scirba si, ca Bogdan T., caracterul ei ramine sa fie descoperit de savanti cind o veni momentul.
Dar e desteapta si nu-i e frica sa spuna si spune bine.
Minus 'conditia necesara, dar nu suficienta, cum se spune la noi in sociologie'. La NOI se spune in matematica. Da ea e de la Iasi.

Ma bucur ca nu te investesti in Crin la presedintie.

Turambar spunea...

@ Marketosaurus: potzi sa te risti linistit sa faci niste bani cinstitzi pe funduletzul politic al EBEI. Intra mie'n suta in Parlament.

@ Vera: Doamna, cifrele vorbeshte si nu mintzeshte. Si cum ma uit eu aici in globul asta magic, deocamdata doamna de la Iasi umorala si catzeloasa are dreptate: they have no friggin' chance. For the moment, at least. Stai sa ashteptam ofensiva de toamna, cand toate tancurile mediatice vor fi svarlite cu rezervele de dosare din dotare.

Mai e mult pana departe, Doar o viatza pan' la moarte. Amagiri si chestii desharte. Alegerile se cashtiga intr'o noapte.

:) :p

Constantin Gheorghe spunea...

Îmi pare rău: un individ, fie el şi sociolog, care spune că ştie ce vrea poporul, şi vorbeşte în numele lui, ori e prost, ori demagog. Iar ceea ce văd în articolul madamei cu pricina este o colecţie de platitudini, de frustrări şi de răfuieli personale. Trebuie să-ţi amintesc eu cele două eşecuri ale "investiţiilor" făcute de madam în politică? Emil Constantinescu şi Traian Băsescu. Sunt eşecurile ei personale. Cine a inventat şi susţinea fanatic Alianţa DA? Cine îi şantaja pe liberali să se înhame la căruţa PD în 2003 şi 2004? Cine a inventat cretinismul ăla numit "Coaliţie pentru un Parlament Curat", care a fost o maşinărie de linşaj mediatic, poţi să-i spui fascistă, poţi să-i spui comunistă, tot aia.
Acum s-a sculat iar profetul din ea? Cine se mai uită în gura ei?
Nu ştiu cine va câştiga alegerile prezidenţiale. Şi, infinit mai informat decât mine, nici tu nu ştii. Ştiu doar un lucru: nu-mi pasă! Oricine va fi mai bun decât Băsescu. Punct!

Turambar spunea...

:) Furie, frate, nu gluma...

:)

Marketosaurus spunea...

Multumesc pt pont :)