marți, 7 aprilie 2009

Da, Doamne!

Stiti bancul ala absolut non-politically correct cu evreul care in ziua de Sabbath se roaga sa se faca in jurul lui miercuri, ca sa poata sa ridice punga cu bani din mijlocul drumului?

Ei bine, uite'asha fac si eu: incerc sa las la o parte faptul ca sunt ateu de'ala rau si negru in cerul gurii si ma rog cu mare smerenie: Da, Doamne!

Da, Doamne, sa nu fie o minune de trei zile...
Da, Doamne, sa mai lege vreo catziva
Da, Doamne, sa inchida OTV'ul
Da, Doamne, sa nu se mai uite lumea la televizor
Da, Doamne, sa nu vina cutremurul
Da, Doamne, mintea romanului cea de pe urma
Da, Doamne, sa treaca criza
Da, Doamne, sa batem la rugby (repet: la rugby. cine zice fotbal aici shi'o fura inainte sa spuna "Tatal Nostru" in sanscrita de Giurgiu)
Da, Doamne...

Stiti cum zicea nefericitul ala care intrase in Zona si tocmai dadea sa paseasca in camera aia in care ti se indeplinea orice dorintza? Voi ashtia, mai trashi la fatza shi mai costelivi, voi cei putzini shi trishti care inca va mai aducetzi aminte de tineretze si de vremurile in care inca nu uitasetzi literele alfabetului, voi probabil ca mai shtitzi cum stalkerului nostru cam neted pe scoartza nu prea ii trecea mare lucru prin cap in acel moment christic. Si atunci la ce s'a gandit el, stalkerul nostru cel tras la fatza si ras in cap si shtirb shi andrei rubliovian? Pace si fericire la toata lumea

Iac'asha shi eu. In mare netezimea mintzii mele, nu mai stiu ce sa imi doresc. Si atunci deschid larg bratzele shi va doresc pace si fericire, mai consumatorilor de media. Mai carcotashilor. Mai stralucitorilor si priceputzilor si turbatzilor si consumeristilor si prapastioshilor si conspiratzionishtilor si romanilor si fratzilor si dujmanilor si blambecilor si frumoshilor si multzilor.

Mda. Pace si fericire. Si, daca se poate, fara televizor.

Dar cum eu sunt un ateu rau si negru in cerul gurii, Doamne Doamne e tot posibilul sa nu ma asculte, chiar daca exista El acolo, dincolo de norishori.

Asha ca n'o sa'i lege. Ba chiar o sa le dea drumul shi la aia care sunt acum la magiun cu paine. Iar voi, bietzi oropsitzi ai celor 60 de hertzi, tot o sa va uitatzi la televizor. Si nici OTV'ul nu o sa'l inchida nimeni vreodata. Si nici nu o sa batem la rugby pe cineva, poate cu exceptzia Germaniei si Spaniei si Insulelor Hebride. Si cutremurul tot o sa vina, mai devreme sau mai tarziu. Si vor cadea blocuri peste mame care vor muri cu copiii in bratze, ca in Italia.

Mda. Cam nasol. Da, Doamne! Cred, Doamne, ajuta necredintzei mele...

Acest moment de cutezantza spirituala eshuata v'a fost prezentat prin amabilitatea firmei Miezul Noptzii SRL.


:/