miercuri, 29 aprilie 2009

Cat face 47 cu 20?

Cat face 47 cu 20?

Raspunsul corect: mult.

Raspunsul corect: 67.

Raspunsul corect: doua treimi.

Raspunsul corect: toata tzara, mai formatorilor de opinie mai.

:)

QU33: In ce masura sunteti de acord sau nu cu unirea Republicii Moldova cu Romania?

Total impotriva: 13%
Oarecum impotriva: 7%
Oarecum de acord: 20%
Total de acord: 47%
NS / NR: 14%


A, apropos, sa nu zicetzi ca nu v'am spus: inainte sa datzi cu bolovani ca 13 + 7 + 20 + 47 + 14 = 101 si ca ce nenorociti suntem noi cu sondajele noastre, aducetzi'va aminte cuvintele ilustrului nostru inaintas Maria Sa Stefan cel Mare si Sfant: rotunjirea zecimalelor nu este a noastra, nici a copiilor nostri, nici a copiilor copiilor nostri, ci a logicii si a bunului simt si a aproximarii statistice si a ideilor platoniene din peshtera matematicii creierului uman, ba forumijdilor. Luatzi de aici: 12.7 + 7.0 + 20.0 + 46.6 + 13.7 = 100.00000, cu 7 zerouri dupe virgula.

Aceste cuvinte metodologice cu cifre au fost scrise preventiv, inainte si anterior atacului cu spume de vorbe la gura a forumijdilor naimitzi sa caute nod in laser si pricina in papura. Sfatul medicului: orice exces de virgule dauneaza grav sanatatzii statistice si induce o criza de rigoare inutila si de prosteala mediatica, scotzand la iveala o nepermisa limitare gnoseologica din partea formatorilor de opinie si a decidentzilor cu gura.

5 comentarii:

Dan Selaru spunea...

QED

Lars spunea...

O știi pe-aia cu Ioane, te plac femeile?

Ovidiu spunea...

Q33? Da' au oamenii chef de vorbă la telefon, nu glumă :D

murasaki spunea...

am auzit vestea asta pe holurile institutiei in care cu onor lucrez de vreo doua saptamini. si fara sondaje, adica.

sunt si sondajele astea bune la ceva: cind esti in marea masa (sa subliniez marea?) a populatiei inca nehotarite si nu stii ca sunt asa de multi ca tine, un sondaj din care afli ca esti minoritar iti schimba punctul de vedere.

:D

Turnofftheglory spunea...

O veste imbucuratoare.Macar atat au reusit, sa ne pese.