vineri, 10 aprilie 2009

Bourdieu in Galatzi


Les goûts (c’est-à-dire les préférences manifestées) sont l’affirmation pratique d’une différence inévitable.

Ce n’est pas par hasard que, lorsqu’ils ont à se justifier, ils s’affirment de manière toute négative, par le refus opposé à d'autres goûts : en matière de goût, plus que partout, toute détermination est négation ; et les goûts sont sans doute avant tout des dégoûts, faits d'horreur ou d'intolérance viscérale (« c'est à vomir ») pour les autres goûts, les goûts des autres.

Des goûts et des couleurs on ne discute pas: non parce que tous les goûts sont dans la nature, mais parce que chaque goût se sent fondé en nature - et il l'est quasiment, étant habitus -, ce qui revient à rejeter les autres dans le scandale du contre-nature. L'intolérance esthétique a des violences terribles.

L'aversion pour les styles de vie différents est sans doute une des plus fortes barrières entre les classes : l 'homogamie est là pour en témoigner. Et le plus intolérable, pour ceux qui s'estiment détenteurs du goût légitime, c'est par-dessus tout la réunion sacrilège des goûts que le goût commande de séparer.


Pierre Bourdieu, La distinction (1979)

Restul textului lui Bourdieu despre gust, aici.


Iar inevitabilul studiu de caz, bijuteria de antropologie vizuala intrusiv-virtuala, la familia Palade. La Angela si Florin Palade din Galatzi (nu, nu are nici o legatura. Dar nici o legatura, sa moara pisica electrocutata cu limba pe bateria de la lanterna. Nici sa nu va ganditzi sa va duca mintea la vreo asociere de nume, ca jar mancatzi).

Trebuie neaparat sa va ducetzi pe site-ul lor, sa vedeti literele, si fundalul, si celelalte poze, si icoana, si animalul de SUV, si bucataria. Cum intri in Micro 13, pe dreapta. La blocul ala unde e un afish cu Pierre Bourdieu pe unul din ziduri.

Doamnelor si domnilor, repede, in Frantza, sa'l citim pe Bourdieu. Si sa fugim cat mai departe de Galatzi. Adi, Mariuse, ce mai statzi? Punetzi lucrurile in Frontier si venitzi repede la Telega, ca am reparat casa si avem loc cu totzii... :)


Courtesy of Exarhu, care ne'a introdus in mirabila arta a esteticii de apartament galatzean, cat si lui Sorin, care nestiind ca il stim deja, l'a trimis si el, spre buna stupefiere turambariana.




:) :rofl:

7 comentarii:

Anonim spunea...

Imagineaza-ti ca salasuiesc cu minein urbe neica.Am si eu de ce sa fiu mandru.Asa frisca nu se gaseste pe toate drumurile.Imi voi studia mai atente vanzatoarele de salata.

Turambar spunea...

Hmmm. Si cand spuneai ca te mutzi in Bucureshti, TOG? Avem si aici frishca, sa stii. Si, in mod paradoxal, cateodata e chiar naturala. Din lapte praf...

Run, Forrest, run!

:p

Sorin Camner spunea...

Salut.

Fara nici o legatura, scuze, am sa-ti fac o invitatie si te rog sa-mi trimiti un mesaj pe mail ca sa-ti fac invitatia direct. Multumesc.

finix spunea...

Mda, nu te poţi căca în gustul omului... Poţi eventual să te caci în gura lui, să-i schimbi gustul.

Turambar spunea...

@ Bujold: Damn it, mate. Nu itzi mai sthiu e'mailul. Nu putem sa facem pe dos: sa'mi trimitzi tu un e'mail?

:blink:

Anonim spunea...

http://stirileprotv.ro/bin/tv/?media_id=60285013 STII CINE E PALADE NUUUUU? NE VEDEM LA TRIBUNAL

Turambar spunea...

:) Dar tu stii cine e Turambar? Sunt curios unde o sa ma citezi...

:rofl: