joi, 9 aprilie 2009

Atentie! Prosti in scoala!

„Fereşte-te de viroze prin:
(...)
- trăirea conform valorilor morale divine: comportament, atitudini, motivaţii etc. Izvorâte din legile şi poruncile divine”.
Apoi, într-un chenar intitulat „Exprimă-ţi convingerile”:
Vizavi de textul alăturat:
Este un moment potrivit să mulţumim Creatorului pentru sistemul de apărare (limfocite etc.) cu care ne-a înzestrat organismul?
Are legătură transmiterea virusului HIV cu păcatul?”. Această întrebare are şi o notă de subsol: „păcatul = sfidarea lui Dumnezeu prin călcarea poruncilor divine.”


==========

„Stiaţi că:
... făina de secară sau grâu în care se macină scleroţi produşi de Claviceps purpurea produce intoxicaţii care se manifestă prin tulburări nervoase?
... scleroţii însă sunt întrebuinţaţi în medicină datorită multor substanţe active pe care le conţin, de aceea pentru a se obţine scleroţi în cantităţi mari se infectează lanuri întregi de secară?
Exprimă-ţi convingerile!
Să spiritualizăm informaţiile despre „scleroţi”, care în făină fac „rău”, dar în medicină „bine”.
Extrapolăm: tot aşa pentru cel ce primeşte Cuvântul lui Dumnezeu este binecuvântare iar pentru cel ce nu-l acceptă este numai necaz şi durere.”

==========

„Exprimă-ţi convingerile!
Evoluţioniştii afirmă mai multe ipoteze privind originea angiospermelor. Creştinii privesc şi de această dată crearea angiospermelor, ca o lucrare „măreaţă şi iscusită” a Logosului Creator, bine conturată, cu implicaţii „cosmice” în viaţa cotidiană a omului. Tu ce părere ai?”

==========
Toate citatele sunt din manualul “Biologie clasa a IX-a – Măiestrie şi strălucire divină în biosferă”, avizat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu nr. 71817 din 25.07.2002, într-o perioadă în care ministru era (tot) doamna Ecaterina Andronescu.

Restul il cititi aici, pe site'ul Asociatiei Umaniste din Romania.

Oameni buni, pregatiti'va: vine Apocalipsa. Sfarshitul lumii, fratzilor. Si bestia are un chip. Si chipul are un nume. Se numeste Ion Prostu, si e plina Romania de ei.

Courtesy of Cosima, care mi'a atras atentzia asupra tzarii in care (inca) traim.




:(

9 comentarii:

oceania spunea...

biologia de clasa a IX a nu mai e stiinta. se mai preda oare stiinta in scoala? oare ce fel de oameni mai ies de pe bancile scolilor romanesti cu o astfel de educatie?

Viq spunea...

E usor infiorator.
Mda.
E un subiect ce trebuie sa ne atraga serios atentia.
Nici nu-mi vine sa-l ironizez.
La dracu'....

Bleen spunea...

Scleroţii şi zeloţii.

Da' noi nu eram stat laic?

Bleen spunea...

1. Evoluţionismul nu infirmă existenţa lui Dumnezeu. Ba dimpotrivă, aş zice.

2. Creaţionismul nu confirmă existenţa lui Dumnezeu. Ba dimpotrivă (lozincile tâmpe nu nasc întrebări - ori, Dumnezeu s-a născut dintr-o întrebare)

Andreï spunea...

si niste ioni mai mititei, (fireste) pozitiv de negativi: http://www.realitatea.net/sute-de-elevi-se-reunesc-in-baia-mare-la-prima-editie-a-olimpiadei-nationale-de-religie-ortodoxa_492582.html

oare vor fi itemi si din continuturile din manualul respectiv?

Turambar spunea...

@ Viq: Mda. Nasoala situatzia... :(

@ Bleen: Stat laic? Mai degraba stat de dobitoci.

@ Andrei: Cine gresheshte la olimpiada, il bate Doamne Doamne cu mari si naprasnice fulgere albastre fosforescente, pana il face cenusha. Cine raspunde cel mai foarte bine, il ia la dreapta Lui, sa'i arate gaura neagra din mijlocul Caii Lactee.

:/

Ovidiu spunea...

Am impresia că aici s-au adunat nişte barbari şcoliţi!

Turambar spunea...

Barbari scholitzi? Sunt onorat de o asemenea eticheta.

artistu spunea...

Auleooo au facut biologia de clasa a IX-a raf. Unde ea AMIBAcu care ne chinuia profa zilele. Acu inteleg de ce sunt asa debusolati EMO KIZXI astia! :d