miercuri, 11 martie 2009

Nasol

Se impute treaba. Se ascute lupta de clasa. Se intorc pasarile calatoare si negre in ceru gurii, sa ne fura si lor gura lor ceva. Arieratele cresc mai mari decat rapitza pe malul garlii.

Iar somerii... Atzi vazut somerii, cat s'au facut?

Nu stiu cat s'au facut in cifrele oficiale, dar va pot spune cat spune lumea ca au inceput sa fie recent, in 2009, din cauza de motive de criza.

Mult.

Courtesy of CCSB, care face sondaje.



:/

5 comentarii:

Anonim spunea...

Rata somajului cred ca e informatie publica, la INS nu o gasesti? sau la Boc? :)
De ce ai face sondaj pe treaba asta cand ezista cifra exacta??!!

costel

Anonim spunea...

Si ce vrei sa spui de fapt? Ca rata soamjului este 3, 11 sau 14%? Domnu' sociolog, pentru a afla unele lucruri nu intrebi oamenii, pentru ca nu obtii raspunsuri credibile... E evident ca daca esantionul e reprezentativ ati masurat 3%, in categ de 11% sunt dubluri. intrebarea e pusa incorect. si oricum nu trebuia pusa.
ANOFM: 5.3%, cu un simplu search. Nu trebuie sa fac o cercetare pentru asta. Si nici una din variantele CCSB se pupa. Deci... le faci rank in google, asta e ideea.
http://www.mediafax.ro/social/rata-somajului-la-sfarsitul-lunii-februarie-a-urcat-la-5-3.html?1688;4026558

Anonim spunea...

pt cel de mai sus..
cum sa fie incluse 3 in 11? adica "eu" e inclus in "cineva din familia mea?"
in rest numai bine.. oricum esti praf.

Anonim spunea...

Ptr Anonim 2:

Si aia care nu sunt dati afara pe "colectiv", deci nu apar la ANOFM si nici la alte A-uri in contabilitati si statistici?
Si aia care au fost fortati sa isi dea "demisia"?
Si aia care lucrau cu contract pe peroada determinata si au "expirat"?
Aia in care procente ii regasim la somaj sau la care "A" sau "I" sau...?

De aia sunt bune intrebarile astea, ca mai aflam si ce e probabil real in afara "realitatii statistice oficiale".

Turambar spunea...

Mda. D-nul Anonim dezbate cu D-nul Necunoscut. Ce tzi'e si cu Internetul asta.

Pentru limpezirea mintzilor necunoscute: pe noi nu ne intereseaza rata somajului. Dupa cum bine a spus interesantul domn anonim cu limba ascutzita si rautacioasa, aia o putem lua din buletinele oficiale INSSE.

Pe noi ne intereseaza componenta de somaj recent, cea din 2009, care este foarte probabil sa fie rezultat al crizei mondiale financiar-economice. Ne intereseaza atat componenta directa (cati sunt direct afectati), cat si cea indirecta (cate gospodarii sunt afectate de somajul recent).

Rezultatele sunt cele din grafic. Pentru restul rautacismnelor si pentru tentativele absolut dezinteresate de scadere a credibilitatii rezultatelor, vorbim altadata. Da, domnule Anonim Necunoscut?