luni, 9 martie 2009

Doua treimi spital

Facuram sondajul asta, acum in februarie 2009. Si, ca tot olteanul din Bucuresti care vorbeshte la trecutul simplu, ne gandiram si puseram si niste intrebari altele decat alea pe care le vanati voi, dragi cititori cu capsa pusa pe votul politic.

Auzi, bre, ne gandiram. Ca tot olteanul care face sondaje, cu cobilitza in spinare la Bucureshti, sa vanda zarzavat probabilistic.

Si ce ne gandiram noi: ce fac, dom'le, astia in Parlament? Pai astia tocmai facura bugetul, dom'le. Si fura multi acolo in Parlament, cand facura bugetul. Ca de'aia suntem olteni, sa vorbim la trecutul simplu. Si daca fura multi, apai atunci si votara chestii de'astea de'ale lor. De'alea cu uninominalul. Si facura chestia aia cu vreo 70 de mii de euronautzi pe care sa'i raspundeasca boiereshte la ei pe tarla. Auzi, bre: la ei pe tarla. Si se apucara si facura biserici, ca Ana lu Manole.

Dar astia cu sondajele ce'mi zisera?
Romanul cat se naste, raspunde la sondaje
Si uite'asha se afla
Ce vrea romanu'n viatza.
Femeia cu mustatza
Leacul la matreatza
O ardeleanca creatza
Si, dis de dimineatza
Pe Ana lu Manole
Cum sapa la fasole.

Drept pentru care am intrebatara. Ce vretzi voi, mai dragi romani? Ce'atzi construi sau repara voi, daca atzi fi mari parlamentari mari si v'atzi pricepe la Parlamentu Romaniei?

Ce'a iesit? Spitale. Multe spitale. Doua treimi spitale.

Auziratzi, bre politicieni? Spitale. Lumea vrea sa le facetzi spitale, bre. Spitale. Sa moara omu cum trebuie, cu perfuzia'ntr'o vena si cu o asistenta pietroasa si tzatzoasa la cap. Ca lumanare are deja.

Courtesy of CCSB, care face sondaje.



:/

7 comentarii:

Anonim spunea...

ce sa raspunda si uamenii daca majoritatea respondentilor o fi fost compusa din batrani si in plus intrebare inchisa cu trei variante de raspuns ...

lucian

Anonim spunea...

Nu mai ştiu pe unde am citit zilele astea că ar trebui să se facă un sondaj (sau un referendum, de ce nu?) "vreţi să se mărească salariile de trei ori? da/nu" şi ar ieşi un 90% da de toată frumuseţea. Desigur, dacă întrebarea ar fi continuat cu "... şi după şase luni să dăm faliment" s-ar mai schimba un pic procentul.

Aşa şi cu spitalele. Vreţi spital contruit în colegiul electoral? Daaaaa. Da' să ştiţi că e vorba doar de clădire, că n-avem şi doctori, asistente, infirmiere, echipament şi medicamente. Mai vreţi?

bogdan spunea...

Multumesc pentru iluminare. :)

Spusera-ti ca ati pus intrebari altele decat alea [...]. Ce alte intrebari ati ganditara si ati pus in sondaj si mai mult, cand o sa apara si raspunsurile la acele intrebari, "courtesy of CCSB, care face sondaje."?

mackerelfish spunea...

nu mă miră. acu' doo săptămîni în floreasca, la ortopedie, scoseră oameni din post-operator şi îi aduseră în saloane pentru că fu accident pe DN1 şi nu mai aveau unde să-i pună.
dar grija ălora e să facă biserici din buget, mama mă-sii de viaţă :(

Anonim spunea...

dracu ne ia daca mai fac astia spitale, ca mai ramane cate un doctor pe cap de spital construit!

Anonim spunea...

just! sa faca beserici, ca popi avem destui. :D

Turambar spunea...

:/