marți, 3 martie 2009

Cum moare un om

Stiti, cu totii am vazut secventze eroice in filme. Muzica suna cu jale, bratzele sunt zvarlite patetic in lateral, glontzul lasa dare estetice, cu globuletze roshii filmate in relanti, sabia taie naprasnic, porumbeii isi iau zborul trist. Chestii, socoteli. Mor oamenii in filme, numa numa. Sau, in filmele cu alpinishti, avalansha duduie zgomotos, eroii barboshi urla din totzi rarunchii, se arunca, infig pioletul, se tzin in doo deshte in surplomba, se agatza cu ultimele puteri de coarda, inainte sa cada in abisul rau si negru.

Cacat.

De fapt, uite asha se moare. Prozaic. Bicisnic. Greu. Fara trairisme. Fara fanfara. Fara sange, fara viori. Pe branci, pe urma pe burta. Incet. Incet, dar sigur.

Sus, pe munte, asha se moare. Forget the glamour. Up there, where the gods dwell, there's snow and pain and cold and blister and doom. Up there.

De la Tolo. Un alpinist argentinian moare pe Cerro Aconcagua. Auzi, ba cititorule ba? Moare. Iar tu stai cu curu pe scaun si citesti bloguri.

Mama noastra de vegetali urbani. O sa murim in paturile noastre, nu'i asha? Sau intre fiare, intr'un accident de mashina?

Mama noastra...



Dumnezeu sa'l odihneasca in pace. Requiescat.

:(

6 comentarii:

Dan Selaru spunea...

Am carut un prieten mort pe munte. A cazut intr-o prapastie. E de neinchipuit. Mai bine sa nu se stie. Sa murim de inima scriind pe blog decat asa.

Anonim spunea...

Cutremurator !

Anonim spunea...

Rammstein - Ohne Dich

http://www.youtube.com/watch?v=1JhKECLQJSc

Turambar spunea...

Era acum vreo cincisprezece ani. Tatal unui bun prieten al meu moare calcat de tren. Prietenul, devastat, ma roaga sa ma duc eu la morga, sa'l recunosc (procedura formala, ca sa'i elibereze actele de deces), pentru ca el nu poate sa o faca.

Cu inima stransa, accept. In stanga, nenea Gigi. Rupt de tren. In dreapta, un tanar, inghetzat pe munte. Il intalnisem cu cateva luni in urma, sus la Omu. Una din maini era indreptata in sus, spre tavan, inghetzata fiind. Era imbracat, avea bocancii de plastic in picioare. Si teapan. De la moarte si de la frig. Inca nu se dezghetase.

Dan are dreptate: pe munte se moare urat. Muntele nu iarta.

:(

Carmen spunea...

Urat, moartea e urata si pe munte, si-n mare si oriunde...Dumnezeu sa-l odihneasca!

Anonim spunea...

Apropo de tema postului, daca doriti sa semnati aceasta petitie, poate aceste semnaturi ne vor fi de folos celor care inca vrem sa mergem la noi la munte.

http://www.petitieonline.ro/petitie-p29103044.html