joi, 19 februarie 2009

There will be sange

Si cine spune sange spune Tarantino, nu? Si cine spune Tarantino spune genre movie, nu? Si cine spune genre movie spune Western si War si Horror si Sci Fi si Erotica si Film Noir si Historical si Comedy si...

Si War. Si fun. Si vavavoum. Dupa 30 de ani.

Courtesy of Gelu. Spasiba, mate :)

1978. Quel maledetto treno blindato aka The Inglorious Bastards. Enzo G. Castellari




2009. Inglorious Bastards. Quentin Tarantino


9 comentarii:

Anonim spunea...

Stii ce imi place mie la matale ma nea Turambarr? Stii sa spui lucrurilor pe nume in putine cuvinte. Sigur te ajuta si faptul ca lucrurile, filmele sau intamplarile de care vorbesti sunt unele care au substanta serioasa! ;)

Turambar spunea...

:) Spasiba, mate, for thy kind words. Asha sunt eu: ma pricep, sunt frumos si sunt modest. Ceea ce itz doresc si lu' matale, mai putzin chestia aia cu modestia, care e oricum inutila si detrimentala pentru sanatatea neuronala.

Mai e o chestie: incerc sa scriu scurt, telegrafic, si ca sa'mi disciplinez logoreea baroco-isterica. Si pentru ca stiu ce obositor este sa te duci pe un blog si sa intzelegi ce mama naibii vrea nenea sau tanti aia sa spuna in sute de vorbe purtate de vant, nedespartzite de paragrafe scurte si dese.

:) :p

Turambar. Cu un r. Ca in Tolkien. In URL e cu doi de r pt simplul motiv ca ala cu un singur r era luat.

Constantin Gheorghe spunea...

Să înţeleg că le-a secat băieţilor imaginaţia, şi umblă la vechile scenarii? Făcându-le şi mai violente? Un fel de festival al ororilor? Care să spună: "staţi liniştiţi! Aşa se câştigă un război, nu ca în Irak şi în Afganistan, unde luptăm ca nişte domnişoare, cu avocaţii şi activiştii de la Drepturile Omului după noi!"
Sunt eu prea paranoic?

Turambar spunea...

:) Am eu o vorba: Paranoia bine temperata / Nu strica niciodata

Se poate aplica si in acest context. Precum intzeleptul rege Solomon, cred ca si tu ai dreptate, cu lipsa de apsentza de inventivitate din zilele astea. Dar cred ca ar mai fi si o alta motivatzie. Stii cat de patimash este Tarantino pe revival-ul filmului de gen (genre movie, bijuteriile alea ieftine de serie B din anii 50 si 60 si 70). Cred ca pur si simplu, dupa ce a facut un Blackspoitation cover si un Martial Arts cover, face acum si un War cover.

Postmodernism: se iau ingrediente vechi, se amesteca bine in borcan, se pune piper peste, sa nu puta a peshte stricat, se toarna din abundentza ketchup si iese filmul. Pizzaaaaa!

:)

Constantin Gheorghe spunea...

Corect! Mai ales că am auzit(sper să fie numai zvon!) că neşte băieţi deştepţi au inventat un program de scris scenarii: cât sex, câtă violenţă, cât umor, se introduc procente şi iese ideea de scenariu. Se angajează nişte negri care să scrie dialoguri, iar unul cu nume mare îl mai perie şi la muncă, tovarăşi! Motor!
Iar în baza de date a programului sunt introduse toate scenariile marilor filme din trecut. Cum bine zici, post modernism sadea!

Turambar spunea...

:) Mama lor...

Tot ce merita sa se povesteasca s'a povestit. Tot ce era de scris s'a scris. Tot ce era de filmat s'a filmat deja. Lumea se stinge incet, sangele se scurge caldutz in cada, Petronius e pe moarte si nici eu nu ma simt prea bine. Barbarii! Barbarii... Sa vina barbarii, sa ne trezeasca si sa ne scuture si sa ne taie si sa asculte manelele printre ruinele Capitoliului. Istoria vrea sange proaspat.

:)

Constantin Gheorghe spunea...

Sângele altora, evident! E mai amuzant aşa!

dhaarth spunea...

putem vedea (audia) cum in primul filmuletz, imnul national al Romaniei a fost plagiat incepand cu secunda 50 iar de la secunda 56 i s-a dat alt sens. ceva de genul: desteapta-te romane din somnul cel de moarte / pentru ca vin americanii si fac bani din valorile tale, pentru ca ei au marketing de mai mult timp decat tine / desteapta-te romane din somnul ce de moarte / daca mai simti ca vrei sa traiesti dupa valorile date de stramosii tai si adu-le in contemporaneitate pt a nu exista discontinuitati in formarea noilor romanashi, si asa destul de incercati de hotii de la castel, de hotii de la palat

Turambar spunea...

:) Tare. Sa vina mascatzii, sa'mpushte barbatzii...

:)