luni, 2 februarie 2009

A smell of planes in the air

Ne dam, inevitabil, la vorba. Cum era pe vremuri, cum e acum. Cariera. Studii. Ce greu e. Care e mersul lucrurilor. Ma rog, in masura in care putea sa'mi spuna. Si, inevitabil, ajungem si la chestia cu armele. Si Turambar avanseaza rautacismul la fel de inevitabil: auzi dumneata, nu cumva...?

Sare imediat de fund in sus. Nu! In nici un caz. Nu are cum. Si incepe sa'mi explice de ce. Argumente logice si puternice. Se legau. Incep sa dau inapoi. Ok, ok, it was just a far-fetched hypothesis.

Ma rog. Partea faina este ca, cu o zi inainte (nu, nu e cacofonie daca eu nu vreau sa fie :p ), am avut aceeasi discutie, cu alta persoana, din alta parte a existentei institutionale romanesti. Care a avut aceeasi reactie instinctiv-deranjata: cum pot sa ma gandesc la asa ceva? E prea detrimental. Nu se poate. Tu nu itzi dai seama. O privire usor dojenitoare. Un tz tz tz tacut in spatele ochilor. Mai copii. Naivii ashtia...

Ei bine, se pare ca naivii astia nu sunt atat de naivi. Sau sunt naivi cu metoda. Si ca mai avanseaza si altii cam acelasi tip de gandire.

O ipoteza care incepe sa se vehiculeze in mediile militare este aceea ca in cazul Cioro­garla aveam de a face de fapt cu o reglare de conturi cu im­plicatii la nivel inalt din punct de vedere militar si econo­mic. Pe fondul unor divergen­te intre anumiti lideri militari si politicieni privind subor­donarea unor structuri mili­tare importante din sistemul de securitate nationala si anuntarea unor decizii privind incheierea unor contracte militare strategice s-a produs incidentul de la Ciorogarla. Prilej pentru a declansa o epurare a persoanelor inco­mode si a reorganiza anumite institutii. Pana cand acest dosar al furtului de arme va fi inchis, deciziile luate la nivel inalt vor fi puse in aplicare si in viitor se va cauta o solutie care sa rezolve enigma disparitiei armelor.


Conspiratzie ca la mama rapitzei acasa, nu'i asha?. Curat murdar, mon cher. Ca o fi fost coincidentza si motiv de pretext, ca o fi fost frumos pusa cu mana de diversi prieteni priceputzi intr'ale specialitatzilor existentziale, ramane de vazut (daca vom putea vreodata). Cert este ca mai e ceva dincolo de prima panza de paianjen.

Si o voce in urechea stanga imi sopteste, pe ritmuri de Nirvana: It smells like plane spirit.

Avioane. Avioane. Avioane. Aviatie. Contract. Contract. Contract. Sefi. Babardeala la varf. Harsht harsht. Decapitare. Cineva a fluierat in biserica? Cineva s'a pus de'a'ndoaselea? Hmmm... Miroase (a se citi: este o probabilitate semnificativa) a miza mult mai mare decat 60 de pistoale mitraliera dedicate vajnicilor luptatori pentru libertate terorista din Khurdistan.

He. He he. Mintea mea cu voce tare a rostit, pe parcursul aceleiasi discutzii: Khurdistan. Ca pe urma sa'l aud repetat, la cateva zile dupa, la un post de radio sau TV. Tz tz tz. Ce tzi'e shi cu naivii astia...

The rest is mass media. And smoke curtains.

:/

11 comentarii:

Anonim spunea...

Un fel de Ciorogarlagate. Nu mai lipsesc decât arestarea efractorilor şi Woodward&Bernstein. Nu ştiu de ce am impresia că vor lipsi şi în continuare.

Anonim spunea...

Vezi tu Turambare,

cand m'au trimis confratzii la tine pe blog prin novembre spunandu-mi ca esti unul din cei mari si tari in ale artei sondajelor , parca ma impingea michidutza sa vin la tine pe blog macar sa citesc comentariile celorlalti , daca nu sa arunc si eu cate o piatra'n balta.... Dupa eshecul ala in sondajul de la iesirea de la urne , mi s'a cam facut lehamite.... si vaz ca_cam multi comentatori te-au parasit ! Sa fie Thor de vina ? si acuma tu gestionezi un sondaj cu votanti http://codexpolitic.us/2009/01/23/blogscarurile-pe-2009/ unde Thor se afla si el printre liniile din varful piramidei ?

Mai sa fie : lupul paznic la oi !

Turambar spunea...

@ Bleen: Woodward & Bernstein? Evreii aia care au facut consultantza politica la PNL? :)

@ Canadianu: lol. Bine ai venit, Canadiene, in sanul nostru. Voi asterne masa pentru fiul risipitor. Voi ascutzi cutzitele pentru berbecul disident. Incarca-voi pistoalele pentru haiducul portocaliu. Tunuri si otrava, fara de zabava. Sabii si florete, chiar si femei bete.

lol again. Welcome, mate. Thor fie cu tine :)

Anonim spunea...

De fapt eu mă băgasem în vorbă din interes (nu sunt prea sociabil de felul meu, aşa că atunci când socializez înseamnă că e ceva important, urmăresc ceva, e un câştig la mijloc, în spatele replicii politicoase şi a zâmbetului binevoitor se ascunde un scop meschin, egoist). Îmi dai poza?

Turambar spunea...

Of course, mate. E de la sine intzeles. Mai ales ca nu e a mea. Ia'o cu cea mai mare placere. :)

...Oana! Ai chitantzierul la tine, ca vad ca incepem s'o punem de'o afacere...

:)

Anonim spunea...

Mersi. Mi-am făcut blog nou. Doar cu muzică şi filme. Embedduri. Fără vorbe.

muzicasifilme.wordpress.com.

Drept mulţumire, îţi pun La chanson de Jacky.

Turambar spunea...

Felicitari. Misto ideea. Deci gata. Parasesti realitatea cea crunta si rea si te dai cu artistii. O dai pe Jeffersoane si pe iepuri albi, ai? Tz tz tz. Te'au infrant si pe tine. Tz tz tz. Un' te duci, tu, Bleenule, tu?

Mersi pt Brel. Face cat o mie de poze :)

Anonim spunea...

M-am lăsat de analize. Rămân în ficţiuni. Un simplu ficţionar blogocrat.

Turambar spunea...

Fictzionatule. Te'au infrant structurili. Deus otiosus. Cronose. Enkidule. Ipule.

:)

Indelible Bonobo spunea...

ce-am invatat azi e ca ziua e un ziar in care poti avea incredere. macar in ce priveste radio-santul. ave!

Turambar spunea...

Nu se stie niciodata daca e adevar, ipoteza sau pur si simplu o perdea de fum.

Jocuri de oglinzi, Bonobo... :/