miercuri, 4 februarie 2009

Pictures of death

De la Oblia ajungi la un articol din NY Times.

Si de acolo te uiti in ochii mortzii. Reprezentari artistico-prozaice ale mortii. Fete de oameni fotografiati meticulos si rece cu ore, minute inainte de a fi omorati. Poze de buletin pentru lumea de dincolo. Actul de identitate al cazanului si cutitului si glontului si latzului subtire de sarma.

Si se face frig in casa.





“They came in blindfolded, and I had to untie the cloth,” he said.

“I was alone in the room, so I am the one they saw. They would say, ‘Why was I brought here? What am I accused of? What did I do wrong?’”

But Mr. Nhem En ignored them.

“‘Look straight ahead. Don’t lean your head to the left or the right.’ That’s all I said.”


Cititi articolul. Uitati'va in ochii oamenilor aceia. Mai uitati'va inca o data. Si bagati lemne in soba. E prea frig in lumea asta.

:(

6 comentarii:

Anonim spunea...

n-am citit articolul. am chestii de facut azi. dar dupa fete stiu ca-i despre Cambodia. unde fostii lideri comunisti fie au murit nepedepsiti, fie continua sa traiasca in libertate. asocitiile urmasilor victimelor se-ntrunesc din cand in cand, fac o demonstratie cerand justitie, si viata merge inainte. oamenii au memorie scurta. si le e foame..

Anonim spunea...

Creepy stuff.

Ce mi se pare fantastic este expresia de pe fetele lor, diferita de groaza pe care mi-as fi imaginat-o.

roth spunea...

Nu sunt luate inaintea executiilor, din cate am inteles eu.
ceea ce explica de ce expresiilor lor nu sunt totusi de groaza...

Anonim spunea...

roth, asa, e. nu toti stiau ca vor fi omorati (si mai ales in ce fel), dar unii banuiau insa. numai fotograful stia. tot el era cel care le scotea legatura de la ochi.

turambar, nici eu n-am avut o zi prea buna... ai dreptate, s-a lasat un frig cumplit...

Anonim spunea...

E un tip, W. Bush, care a declarat oficial că nazismul şi comunismul sunt deopotrivă regimuri criminale împotriva umanităţii. Şi şi-a încheiat al doilea mandat cu imaginea cea mai proastă din toţi preşedinţii SUA. :(

Unii preferă să-şi pună o haină-n plus decât să condamne comunismul. Dar nu doar aşa, din gură şi fără consecinţe, cum a făcut amicul tău. :mrgreen:

oceania spunea...

brrrr...oribila stare. tocmai pentru ca stim ce urmeaza. oamenii aia poate ca inca mai aveau o speranta nestiind exact ce-i asteapta.