marți, 24 februarie 2009

Kim

Intr'o discutie recenta plina de pricepere reciproca, un distins anonim (distinsa anonima? neaaah. prea le stie despre geostrategie si despre petrol si gaze. n'au femeile preocupari de'astea generatoare de razboi si funingine), deci repet inca o data din nou, un distins anonim priceput ne pomeneste despre Kim.

Ei bine, ca sa faci referire la Kim si sa nu te gandesti la Kim Bassinger, iti trebe oareshce shcoala de moda veche. Si atunci, apreciind suptilitatea referentziala a distinsului anonim necunoscut, (si ca sa'mi verific naibii memoria failibila, ca stiam ca e de Kipling, dar nu eram sigur), m'am gandit sa caut.

Unde cauta romanul? Ori pe Wiki, ori pe Google. Curat lenevie intelectuala, coane Fanica... Am ales Google. Vroiam sa fiu sigur ca e de Kipling.

Si fratzi si surori de sorginte literar-ortodoxa, numai de Kipling n'am dat pe distinsul nostru Google. Ia uite aici: e plin de Kim'e cu tzatze si pricepere dermica, dar nu de Kipling. Cel putzin in prima pagina.

Si atunci, dat fiind ca mi'a sarit tzatza in ochi, ce mi'am zis? E un semn de la Dumnezeu. E un mesaj de la Allah. E o telegrama fatidica si celesta de la Marele Monstru cu 37 de Tentacule Sacre. E clar: trebuie sa pun nishte tzatze pe blog.

Shtitzi cum zicea John Malkovitch in filmul aia cu batai, sex, peruci si cu mortzi in zapada, in Dangerous Liaisons? It was beyond my control.

Auzitzi, bai literatzilor bai? Beyond my control. Asta se numeshte soarta shi predestinare, bai ateilor bai... Sa caut eu Kipling si cultura inalta si literatura si zone rarefiate ale creerului, si tot in tzatze sa mi se innamoleasca ochii.

Apai atunci, dragii moshului radioactiv, sa vi se innamoleasca shi voo ochii si sa vi se intareasca cugetul optic, mama voastra de opsedatzi carele numai la tzatze va ganditzi cand va povesteshte cineva ceva deshtept si inteligent shi cu mortzi in zapada :p



:)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Filmul ala m-a-ndragostit iremediabil de Malkovitch.

Anonim spunea...

Deci matale nu ne pui tzatze darga domnule. Aceasta este arta vie ce palpita, e un pic din frumusetea efemera, pe care doar aparatul foto o poate prinde! ;)
P.S. Incerc io sa ma diculp cu ochii pe tzatza, ca pe butelie! :D