luni, 16 februarie 2009

Cu 5? Cu 6?

In urma calatoriei de la Cluj de acum trei saptamani, cand m'am vazut cu Groparu si cu Andrei Crivat, concluzia era clara. Dupa cum spuneam si distinsului meu auditoriu format din prieteni, chelneri si turturele, singura intrebare care conta era: incepe cu cinci sau cu sase?

Uite ca a inceput cu sase. La limita, dar tot cu sase: 60,48% (dupa Mediafax, 62%).

Cand am fost la Cluj, acum trei saptamani, Apostu avea 55%, iar Nicoara vreo 25%. Cifrele au ramas aproape neschimbate: Apostu 60%, Nicoara 27%. Mare lucru nu s'a intamplat in campanie. De fapt, sa ne ierte Dumnezeu: nici nu prea aveau cum sa se intample chestii. Prea din scurt si situatia prea bine definita. Cum spuneam turturelelor de atunci: Potzi sa vii si cu Avram Iancu, sa'l propteshti in fereastra, ca tot asha ramane. Pentru Apostu, succes era daca incepea cu 6; pentru Nicoara, succes era daca incepea cu 3. Pentru ceilaltzi, succes era daca bateam Croatzia la fotbal.

De altfel, impresia de rezultat dinainte cunoscut s'a vazut si la prezenta la vot. Daca la Apostu intrebarea era: cu cinci sau cu sase?, la prezentza intrebarea era: cu doi sau cu trei? Ei bine, a inceput cu doi. La rigoare cu doi, aproape trei (29,94), dar tot doi ramane. Cam putin pentru o comunitate care se mandreste cu civismul sau, nu'i asha? (Desi cand au votat 12 ani la rand cu Ghita tot civism a fost, nu?)

Gata. Ce'a fost, a fost. Finita la comedia. Hai, la europarlamentare cu voi! Gropare, unde ai pus sticla aia, sa'i frigem un vot peste dop? Adica un bot peste vop? Adica un dov septe to...

:)

LATER EDIT: Mediafax sucks. La dujmanii de la ziare.com am gasit adevaratele date oficiale ale lu' mama Omida: Apostu 60.48%; Nicoara 24.78%; Pop Puscas 7.39%, prezenta 30.19% (da, incepe cu 3)



8 comentarii:

Anonim spunea...

Asta este ... Altfel ai avut dreptate. Galezii au fost mai buni (la scor). Poate la anul ...

Anonim spunea...

Interesant este ca pedalele s-au miscat bine la aceste alegeri partiale in mai toata tara...9 localitati in alegeri (3 orase)...pdl 5 primari din prima, psd 1 din prima...in turul 2 pdl se bate cu psd si in toate cele trei localitati pdl e pe prima pozitie...sondajele CCSB si Insomar de luna trecuta par sa fi intuit un trend corect...desi, la isteria mediatica din ultimele 2 luni, ma asteptam ca pdl sa piarda masiv...oricum, inteleg ca ati intrat pe teren pentru sondajul pe februarie pentru europarlamentare...pe chestionar mai apre psd+pc sau psd separat de pc ?...pe cand ne pregatesti niste cifre pe februarie ?

Anonim spunea...

mate, da' prolific ai fost (34 unread items...) :)

Turambar spunea...

Cum? Spui ca au intuit un trend corect? Sa intzeleg ca cifrele pe care ni le'a dat mama Omida la plic au fost bune? Sa intzeleg ca a meritat sa dam bani la acatiste, si la vrajitoare? Tz tz tz. Nu'mi vine sa cred.

Sondaj? Ce e aia? Februarie? Cand e aia? Europarlamentare? Unde e aia? De unde shtii? Pe ce te bazezi? Iar incepi? Zvarli o chestie acolo, doar doar punem extremitatea bucala si spunem ceva? Tz tz tz. Ia plicul asta si du'te la mama Omida. In drum, potzi sa treci si pe la nen'tu Dan, sa'l intrebi daca merge singur sau in grup :)

@ Chat Noir: totdeauna am dreptate(*). Iar galezii sunt totdeauna mai buni (**)

(*) Cu exceptzia momentelor cand nu am dreptate
(**) Cu exceptzia momentelor cand nu sunt mai buni

Sorin Camner spunea...

Salut,

fără legătură cu ceea ce se discută aici, te întreb direct - are zou the guy from KG? Dacă da, bujold te salută.

Sorin Camner - SRSFF PR

Turambar spunea...

Yup. Yup yup yup :) The mighty Turambar from the mighty KG. Friend of amnesiac and follower of Daeron. Foe of ScreaminJay and admirer of montess and pa6sur. And divac and askbollen and Ursuletz and arthurpanda and FreeFigher and croackerBC and rentboy and MisteroBuffo and Crasus and finix and igorert and Inkyabyss and FlaCityBug and LuckyLuciano and, last but not least, Bujold.

Io mi's, bre. Shi te salut shi eu...:)

Anonim spunea...

Sincer nu ma asteptam sa doara asa de tare.Andronic e mare nu e asa?

Turambar spunea...

Tz tz tz. Mai Turnofftheglory mai... Te credeam om ashezat, mai baiete mai. Dar vad ca suntetzi cam totzi tot pe acolo. Si nici circumstantzili atenunante simt ca nu mai functzioneaza in cazul vostru. Mai robespierrenilor mici de servici ce suntetzi.

For the record: Nu am fost implicat in campania electorala de la Cluj. Ma doare la basca de ce s'a intamplat acolo, y compris de Andronic. Nici nu ma bucur, nici nu ma intristez.

Tu tot n'ai intzeles, mai portocaliule mic: noi masuram. Noi suntem metru. Cat ia, ce face. De aici incolo vine nenea doctoru de politicieni si continua. Bravo Bubico, o sa castigi. Uite asta trebuie sa faci. Aoleu, Bubico, o sa mori. Uite ia pilula asta, poate poate itz trece.

Deci ashadar si prin urmare: cool off. Respira vidro. Carpe diem. Live and let die. Pe bune. Viatza e scurta, durerea e multa. Viatza'i frumoasa, palinca gustoasa. Viata e faina, femeia n'are haina.