vineri, 30 ianuarie 2009

Tour de France, 1940

M'am intors. Va povestesc mai incolo.

Cluj Groparu Andrei Crivatz bere si palinca si anticariatul academic si raftul interzis cu cartzi, courtesy of that bloody royal mahmureala. Si FG-uri, si exceptzionalitatea culturala infirmata pe trecerea de pietoni, si cum se schimba garda la hotel, si cartierul Gruia. Si neashteptata cafea cu taica'meu, si Reghin, si uliul de pe marginea drumului, si Defileul Mureshului, si Toplitza, si ia'ma nene, baba care vroia sa ma ia de barbat si cu mutulica, si gheata de pe Mures, si Deda, si intuneric. Si Iasi, si manastiri, Nichita, manastire again, vin calugaresc, Irak si Afganistan, Lupii Negri, IPS, Parascheva, Trei Ierarhi si Simona, caracterul dionisiac al dansului de la miezul noptii, zapada proaspata si uda, Cheile Bicazului, pastravi si Bod Dylan, Miercurea Ciuc ratata, Brasov, batalionul de calatorie Oile Negre, bad bad boys and girls, trec tirurile la trei noaptea la 3 km de Brasov, inspre Sighisoara, in dulce sunet de saxofon afon si manea ardeleneasca, avioane, elicoptere, limba engleza si PowerPointuri. Si condus. Si boseala. Si condus si oboseala si condus. Si ambuteiaj la intrare in Baneasa.

And they call it jazz.

Dar pana atunci, somnul este rege, iar perna stapana. Si o poza in contra uitarii. Courtesy of Sorin. Trecetzi batalioane nemtzeshti Pirineii...

:)

Tour de France, 1940

10 comentarii:

Anonim spunea...

Baba care vroia sa te ia de barbat?? Dezvolta ideea.. :D

Turambar spunea...

Se urca in masina in Toplitza, alaturi de altzi doi, la ia'ma nene. O duc pana in inima muntelui, la Poiana Lacului sau cum mama dracu ii zice pe acolo. Facem o buna bucata din Defileul Muresului impreuna. Conversatzie grea: baba si stirba, si cam slaba de inger, si cu un accent imposibil. Discutam de fie'sa (bolnava la spital) si de fi'su (cu mana rupta, acasa) si de frig si de lemne si de popi si de gheata de pe Mures si de zapada. Incetul cu incetul, vorbeste mai mult si mai putin speriata de bombe. Si cand se da jos din masina, dupa presque 30 de km, imi multzumeshte, cu accentul acela inconfundabil, razand din gura cea stirba: Domnule draga, imi pare rau ca nu mi's tanara, c'ashe te'ash lua de barbat.

Iar eu, in sinea mea: Tulai Doamne... Sa fugim rapidi, pana nu'nvie baba si nu'ntinereshte muma padurii. Fuga, ficior, da'i bice la acceleratzie, ca nu'i a buna cu tini p'aici... :)

Indelible Bonobo spunea...

asta fie ca esti sexy, fie ca ai intelligent conversation, fie ca s-a simtit ca nu i-ai luat bani, si ti-a dat un compliment in schimb..

toate ca toate, da' mie de ce-mi nu-mi fac declaratii babele? ;(

(las'ca-mi iau si eu masina!) :D

Anonim spunea...

InBonobo & turambar - acesta e un comment invidios. Eu, de cind am constatat cu cine seamana turambar, dau credit variantei ca baba chiar l-a placut. Pentru charme-ul dumisale, pe care il turns on and off la comanda.

Dar pentru ca m-am induiosat ca ti-o fi greu si urit acolo, in iarna canadiana (if you mean what you say under location), mi-am zis: sa fac o fapta buna simbata dimineatza. Dezinteresata. Din pura largesse d'esprit. Baba sint (stirba nu, sorry), asa ca, iaca: aceasta este oficial o declaratie pe care vera i-o face lui InBonobo. On the record.

Anonim spunea...

Bine-ai venit, mi-a fost dor (cu tot cu diacritice!) :)

p'aci ... cam trist, to say the least

Turambar spunea...

@ InBonono: ellementary, my dear Watson: tie nu'ti fac babele declaratzii pentru ca reusesti deosebita performantza de a fi chiar si mai urat decat ele. Eu sunt marginal asemanator, mai ales la mustatza, therefore attractive for them (fi'mi'ar mustatza a naibii sa'mi fie, ca doar babe atrag :p )

@ Vera: Doamna, eram intr'o zona in care fatzaul de gabor purtator de burlan este un avantaj, nu o povara existentziala. Cred ca de'aia mi'a zis doamna baba ce mi'a zis. Si pentru ca am luat'o la ia'ma nene si pentru ca mi's flacau mandru si pentru ca merg repede cu mashina si pentru ca am facut conversatzie. Logic, nu? :)

@ Dyakriticos: Bine te'am regasit. Tristete? Ce'i aia? Nu cunosc. Eu sunt acum ocupat cu disperarea. Existentziala, evident... ;)

Anonim spunea...

(aka bonobo)
mi-am facut unghiile.. :(

Anonim spunea...

vera - daca nu esti si trista, degeaba :)

Anonim spunea...

man, iegzista o iexplicatie, baba ori a fost fermecata de tine ori asa zicea fiecarui sofer la "ia-ma nene" pentru a nu plati suma integrala :D

Anonim spunea...

Pentru unul dintre participantii la conversatie: am fost trista, mi-a displacut profund si retrag declaratia. On the record.