duminică, 18 ianuarie 2009

Lincolnshire, manca'tzi'ash...

Unu la mana: iar se face echivalarea in presa occidentala romani = rromi = tzigani. Nu stiu voi, dragilor, cum va simtzitzi, dar pe mine ma cam deranjeaza. Nu sunt tzigan. Nu agreez felul de'al fi al tziganilor. Nu'mi place cand cineva ma face tzigan.

Doi la mana: a nice reality check at the horizon. In filme si in docomentele de evaluare sunt frumoshi. In realitate, cand se muta langa cotetzul tau propriu si personal, devin dintr'o data indezirabili.

"Romii nu sunt agreati din mai multe motive, cateva dintre ele istorice. Sunt foarte des acuzati de infractiuni, iar localnicii se ingrijoreaza ca inesteticele asezari tiganesti vor scadea pretul locuintelor din zona. Se stie ca unii dintre copiii tiganilor refuza sa mearga la scoala, si asta a condus la reactii anti-sociale.", sunt motivele stimabililor din Lincolnshire.

Tz tz tz. Si eu, care credeam ca aceasta mareatza natzie civilizatorie, purtatoare a stindardului multietnicitatzii si tolerantzei culturale, care a belit sute de ani la afgani si la indieni si la africani si la alte popoare nashpa si cah, e in stare sa ne tzina in chirie tziganii vreo zece douazeci cincizeci de ani, sa'i invetze sa pronuntze engleza cu accent cockney. Sa ii mantuiasca de comis infractziuni, sa'i puna sa culeaga porumbul din Essex, Sussex, Lincolnshire, Yorkshire si din alte Shire'uri, sa isi estetizeze cotetzele indo-europene, sa le dea asha, o aura tudoriana, si sa ii invetze sa'si trimita copiii la scoala. Toate, teme de preocupare care atunci cand apar in tzarishoara noastra purtatoare de rapitza, suntem imediat beshtelitzi ca suntem nishte nenorocitzi de rasishti si ca nu le avem cu multiculturalismul. Ete ca acum au ei shansa sa ne dovedeasca ce nazishti suntem noi si ce generoshi sunt ei.

Restul aici: Gypsies 'could fill county's job vacancies'. Si o replica: Bringing in gypsies will cause us more problems

Via Hotnews: Comitatul Lincolnshire/UK: Romii pot prelua locurile de munca din agricultura parasite de polonezi

A, apropos: sa'mi spunetzi si mie cand reushesc bravii englezi sa'i convinga pe tzigani sa iasa la muncile campului. Sunt curios... :/

6 comentarii:

Anonim spunea...

o sa-i duca la munca duminica dimineatza, dupa o jula reushita...

Turambar spunea...

Tz tz tz. Ce rau eshti. Credeam ca sunt singurul nashpa din blogosfera care are o atitudine detrimental-critica nejustificata la adresa coetnicilor noshtri. Tz tz tz. Ce nasoi suntem. We deserve punishment. We should be exiled in Lincolnshire...

:)

Anonim spunea...

Ehhh..rromii ca rromii, n-ai ce sa le ceri, dar ma oftica si pe mine barbologia cretina a occidentalilor vis-a-vis de problema integrarii rromilor in societatea romaneasca. Dom'le ce mese rotunde si conferinte faceau pe la noi si cum ne mai urecheau ei. Iata ca acum francezii ne trimit rromii acasa "na-va, ne-am saturat, spalati-va cu ei pe cap". De italieni ce sa mai zicem, inca putin si reinvie nazismul din cauza rromilor.

Tzeapa maaahh, sa vedeti si voi cum e!! Europenilor! Teoreticienilor!

finix spunea...

Ai noştri se pricep foarte bine la recoltat, le vor goli cateva tarlale pe noapte lejer. :)) La săpat trebuie să aducă polonezi totuşi.

Turambar spunea...

@ Megapega: Mintea europeanului cea de pe urma. Razbunarea frecatului de menta oengist. De la workshopul de lemn la masa rotunda de tarla.

@ Finix: lol. Truer words were seldom spoken. Nashpaer deeds were seldom evoked more colourfully

:)

Anonim spunea...

Hihihi, ce bine-mi pare! Sa-i tina si sa-i integreze ei! :):):)
Si dupa ce termina cu astia, le mai putem trimite cateva trasporturi masive, ca oricum mai au putin si devin majoritari pe-aici...