vineri, 3 octombrie 2008

Putere de predictzie

Dupa cum stiti, gradul de validitate si de eficienta al unui act de cunoastere stiintific sta in puterea sa de predictie.

Ei bine, in acest sens, va prezint un instrument de macsima rigurozitate, care poate sa previzioneze fara gresh evolutzia cursului leu - euro: familia Turambar.

Deci se intampla dupa cum urmeaza: avem acest animal mecanic complicat, aceasta masinarie plina de tzevi si de indicatoare si de ceasuri de presiune si de mutzuflendere si de tastaturi si tuburi catodice care pufaie si scoate aburi si zice: biiiip! Atentzie! Biiiip! Familia Turambar intentioneaza sa-si cumpere masina! Biiiip! Atentie! Creste euro! Probabilitate de intamplare a evenimentului de 97.3%. Biiip! Se face euro 40 de mii, plus minus 1 mie. Biiiip! Domnu Isarescu, raport de analiza de macsima importantza. Dureros de sigur. Biiiip! Criza mondiala. Maritzi dobanzile!

Sa moara pisica electrocutata: cum ne luam noi masina, cum e cursul leu - euro imposibil de dezavantajos. Si bineintzeles ca banii ii am in lei.

Mama ma-sii de Biiip!

:(

6 comentarii:

Anonim spunea...

:D Te supui si tu ca orice muritor de rand legilor lui Murphy

Anonim spunea...

deci ai fentat si la webstock sau cum?
te-am barfit cu cei doi gramo
nu vrei sa stii cat de rau...

Unknown spunea...

:(

Turambar spunea...

Muritor, muritor, dar sa moara pisica ma'sii, sau mama pisicii sale, daca nu merit si eu din cand in cand o scadere de curs. :(

Chineze, nici nu vrei sa stii cum a fost. Am venit (e drept, mai tarziu, pe la 13:00 trecute fix, dar asha am programul, nu aveam cum sa vin de dimineata), am urcat cu liftul pana la etajul II, nu eram trecut pe lista de confirmari, desi confirmasem de doo ori, prin doo mesaje diferite, ca vin, tipa de la intrare m'a cautat in leptoc, nu mi'a gasit meilul (desi eu ii scrisesem lui cristi manafu, asa cum imi spusese in meil), a acquiesat sa ma lase, dar vroia sa-mi prinda actzibildu fara ecuson atarnator de costumul meu negru si bun cu care intentzionez sa fiu inmormantat, in caz ca mai fac vreun accident de circulatzie. In acel moment, cand tanti organizatoarea, cu o mutra acra, datorata posibil totalei incongruenze stilistic-vizuale dintre cei de pe acolo si distinsul Turambar (ras in cap, la costum si cravata neagra, cu mustata pe oala, o combinatzie de bodyguard cu patru clase si traficant de arme), mi s'a pus pata. Ce pana pulii mele, bat atata drum ca sa se uite mutzuflenderitza asta la mine de parca ash cere pomana. Ia mai da'te in pana pulii mele, ca am treaba garla prin alte parti.

Bunintzeles, acest dialog de macsima agresivitate retorica s'a desfasurat in gand, in spatele mustetzii mele impasibile, cu coltzurile in jos. Am zambit politicos, am zis "Nu, nu pe costum. E costumul meu cel bun". "Mersi, lasatzi, alta data", m'am intors si am luat liftul inapoi. M'am dus sa mananc, pe urma m'am dus la birou, unde m'au prins si m'au chinuit cu niste rapoarte non-sexuale de cercetare pana la inchiderea editziei, cand m'am dus la o cu totul alta paranghelie, despre care nici nu vretzi sa shtitzi, ca o sa cititzi in memoriile mele de peste 40 de ani, in care o sa va povestesc despre sensul vietzii si alte chestii nemaipomenit de importante si de nespus.

:(

Florin Pîtea spunea...

Buy gold, young man, buy gold... :)

Anonim spunea...

Inteleg, Forrester-ul e pe vine. :)