joi, 30 octombrie 2008

Limpede si clar

E clar: gandeste bine, scrie bine, traieste bine.

Jos palaria. Doamnelor si domnilor, Tolontan. Catalin Tolontan.

O retorica limpede, clara, eleganta, implacabila.

Sa nu uiti, Darie, sa nu uiti.

Cititi. Cititi cititi cititi.

Capitalism sau comunism? Test de memorie.


11 comentarii:

Anonim spunea...

puserăţi linkul greşit la tolo, primul.
zic, numa.

Turambar spunea...

Txs fer the tip, domnitza.

Sa traiasca scrumbia atenta si grijulie.

:)

Anonim spunea...

O viziune cretină, a unui tip care nu înţelege nimic din ceea ce se întâmplă şi a ajuns un propagandist al capitalismului, cum avem şi noi, în comunism, şi de care râdeau toţi prin institut şi cu curul! Ştii ce nu vrea lumea să înţeleagă: că moartea comunismului a însemnat implicit şi moartea capitalismului, ele fiind două variante ale aceluiaşi mod de organizare a lumii industriale. Lumea aia e pe moarte, nu ştim ce vom pune în locul ei, pentru că nu ne-a dus mintea să proiectăm ceva care să ia locul vechiului mod de organizare. Am rămas cu nişte forme fără fond, şi cu un fond căruia nu-i putem da, deocamdată, formă. Cum e mai prost! Şi încă ceva: ştii numele unui singur filosof marxist din România ultimilor 60 de ani? Asta că vorbea dobitocul de marxism! România a fost carlistă, fascistă, stalinistă, ceauşită, coruptă, autistă, numai marxistă, nu! Despre ce vorbim: despre marxism fără marxişti, ca despre corupţie fără corupţi? Altminteri, cum bine ştii, acum tot românul e jurnalist şi ţine blog!

Turambar spunea...

E si asta un punct de vedere.

Dar tot nu m'ai convins. Stiu un singur lucru: nu e un lucru bun inventat cu adevarat intr-o societate comunista. Spune'l, si'l mananc pe paine...

:(

Anonim spunea...

E o discuţie pe care nu o putem face în spaţiul ăsta. Şi nici chef nu am de aşa ceva, pentru că, invariabil ajungem la lozinci. Aşa încât, fie! Comunismul este răul absolut, capitalismul, binele absolut! Rămâne un mic amănunt: realitatea, care are prostul obicei să ne strice cheful. Dar, vorba lui Murphy, dacă ai suficiente date statistice, poţi demonstra orice! Eşti în branşă, nu trebuie să-ţi spun eu ce şi cum!

Turambar spunea...

De'aia s'au chinuit sute de mii de oameni sa fuga din Rusia si din Europa de Est in Occident, dar nici unul, cu exceptia lui Haynes :), nu a fugit invers.

Of of. Mai mai...

:/

Anonim spunea...

Ăsta e singurul criteriu de judecată? Cine de unde a fugit? Cum vezi, fix la lozinci am ajuns! Eu nu apăr comunismul, pur şi simplu mă amuz văzând că un idiot care numără cornere şi ofsaiduri îmi spune mie ce-am trăit în comunism şi ce trebuie să înţeleg din capitalism! Mulţumesc! Să se rezume la ce ştie el mai bine! Că nu scrie cronica meciului comunism vs. capitalism. Aşa că, să auzim de bine!

heraasku spunea...

niciunul nu a fugit din vest in est?
sa incepem cu Picasso membru in CC al PCUS al Uniunii Sovietice. si sa continuam cu JP Sartre. restul e in carte...

Turambar spunea...

Aha, am intzeles. Deci si Picasso si'a pictat taurii si tzatzele goale in Piatza Roshie, si Jean Paul Sartre a babardit'o pe Simone de Beauvoir la Kremlin.

Aha. Intzeleg. Au trait si muncit si murit totzi in Rusia, frate.

Auzi, ma leshi...

heraasku spunea...

Daca vrei sa crezi ca e soare afara desi ploua cu galeata te las, bineinteles.

Turambar spunea...

Lasa'ma. Lasa'ne. Du'te dupa Picasso, in Rusia.

:(