sâmbătă, 11 octombrie 2008

Cu noroc



In cadrul sesiunii de prashit cu arbaleta prin apartament, Flo curata busuiocul din balcon. Avem o tufa destul de mare, si verde, si rosu, care a tinut toata vara, in ciuda arsitei si spre exasperarea colonelului securisto-politist de sub noi caruia i'am tot udat, pe langa busuioc, si ferestrele de la bucatarie si care periodic venea, fie el, fie nevasta-sa, sa ne bata obrazul.

Acum e mijlocul toamnei si tufele noastre de busuioc sunt viguroase, aproape lemnoase. Drept pentru care Flo le berbeleste duios, sa creasca o noua generatie. Ii da frunzele mai mari la o parte, sa dea altele la subsuori, si le toaca marunt, sa le puna la uscat. Productie artizanala de plante aromatice.

Si in toata casa miroase a busuioc. Mirosul acela patrunzator, de proaspat si amarui si sanatos si icoana si argint si de Mamaitza.

Apropos: v'am povestit de strabunica-mea, mare descantatoare, care a trait pana la aproape 100 de ani? Nu v'am povestit. Alta data. Mare femeie... :)

Azi ramanem la busuioc. Si la mirosul de neprihanit din casa noastra, care bate si praful de afara si molozul de la gresie (iar avem muncitorii peste noi) si care ne limpezeshte la cap.

Zilele tale sa fie
Ca florile albe de busuioc
Frumoase ca o iasomie
Si pline de noroc.


:)

9 comentarii:

Anonim spunea...

Cine e Flo? E complet off topic, dar tot asa imi spune si nevasta-mea...:)

Turambar spunea...

Mda. Nasol. Flo e si nevasta-mea. Deci tu esti nevasta-mea. Dar, pe de alta parte, nu prea ai mai dat pe acasa de mult timp.

Nasol. Cer divortz. Unde'mi umbli, cucoana?

:rofl:

Anonim spunea...

Hehehe...si pe a mea tot Flo o cheama...si banuiesc ca tot de la Florentina vine :)...am dat-o si eu pe off topic
Cat despre strabunica ta...s-a tinut bine Leoaica... a fost o femeie de caracter...am avut placera sa o cunosc...ce-i mai injura pe comunisti...

Turambar spunea...

:) Mersi pentru vorbele frumoase, anonimule de anonima.

Leoaica? Nanutza? Nana? Mare femeie, mare caracter. Data dracului si naravasha si puternica. Nu degeaba i se spunea asha. Dumnezeu s'o odihneasca. Ma bucur ca ai cunoscut'o.. :)

Dar vezi ca le incurci. Nanutza a fost matusha mamei mele, deci formal, pe linie de generatzii, echivalentul bunicii (si chiar bunica a fost pentru mine).

Mamaitza, pe partea cealalta, paterna, mi'a fost chiar strabunica. A patra generatzie in spate. Stateau sus, in deal, pe soseaua Bustenarilor, ea cu Mami, cu fata ei si bunica mea. Leoaica era boieroaica si apriga. Inalta si pizdoasa. Mamaitza era, in schimb, personificarea Sfintei Vineri, asa cum o vezi tu desenata prin cartile de basme sau prin cartile evlavioase. Mica, un dop de femeie, adusa de spate, uscata si vanoasa si neasteptat de puternica. Cu basma pe cap. Mare descantatoare.

Dumnezeu sa le odihneasca pe toate: si pe Mami, si pe Mamaitza, si pe Nana.

:/

gazarul spunea...

Aoleu!...ai dreptate (era culmea sa n-ai!)...sa fie de la whiskey sau de la jetlag?
Ca veni vorba de whiskey...ala i-l dau eu...ca ar fi si timpul

Turambar spunea...

Trebuie neaparat sa'mi povesteshti cum ai cunoscut-o pe Nana

Whisky. Dupa alegeri :)

gazarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
gazarul spunea...

Nana..."...boieroaica si apriga. Inalta si pizdoasa"...sincer nu puteam sa o descriu mai bine. Era dreapta si la propriu si la figurat...rar asa femeie. A fost educata intr-o alta lume...lume de care suntem tare departe.Imi amintesc cand povestea de vizitele de la Sinaia si de moartea Regelui...
Cum? Unde? Cand?...mergem cu ghicitoarea inainte...e ca la bridge...sa licitam!

Turambar spunea...

:)
Cum? Cu cea mai mare placere.
Unde? Unde vrei dumneata.
Cand? Dupa 3 decembrie. Multe intalniri am puse dupa 3 decembrie.

2 pici. Sustinere simpla. Sub zece puncte, dar nu chiar nefle. Hai sa zicem 3 - 9 puncte :)