miercuri, 8 octombrie 2008

Asa sa ne ajute Dumnezeu

Si asta o spune un ateu.

Cum spuneam si intr-o analiza scrisa recent: sa ne lase un pic in pace. Vreo 50 de ani.

Deci retineti cuvintele cheie: Romania, Rusia, afara din Balcani, Marea Neagra, coloana a cincea. America. Traian Basescu.

Mama lor de rusi...

:(

Alegerea lui Basescu in 2004 a dat Rusia afara din Balcani
Romania Libera, Cristina Dobreanu
Joi, 09 Octombrie 2008

Victoria in 2004 la alegerile prezidentiale a "proatlantistului Basescu" a marcat momentul decisiv al retragerii Rusiei din Balcani, sustine analistul rus Alexandr Bovdunov in studiul intitulat "Politica externa a Romaniei in raport cu Rusia – sunt oare posibile schimbari?", publicat pe site-ul Geopolitica.ru. Michael Radu, expert al Institutului pentru Politica Externa din Philadelphia, ne-a spus ca "alegerea presedintelui Basescu a directionat Romania spre SUA si Europa, insa acesta a fost rezultatul sentimentului istoric antirus si prooccidental al populatiei, nu doar o decizie personala". In plus, Michael Radu socoteste ca si "guvernul lui Emil Constantinescu a facut acelasi lucru", insa efectele au fost anulate din cauza "originilor comuniste ale lui Ion Iliescu, care explica atitudinea binevoitoare fata de Moscova a guvernelor sale".

La randul sau, Armand Gosu, specialist in problemele spatiului ex-sovietic, crede ca "observatia analistului rus este foarte corecta, pentru ca Romania putea sa devina membru NATO si sa joace totusi la doua capete". Romania s-a asezat in banca puterilor occidentale, sustine Armand Gosu, si nu a procedat la fel ca Grecia care, dupa ce a intrat in Alianta Nord-Atlantica, a continuat sa ramana prietena cu rusii. Expertul in spatiul ex-sovietic ne-a explicat ca "momentul de cotitura care a pus Rusia in dificultate in zona Balcanilor a fost amplasarea bazelor americane in Romania".

Analistul rus Alexandr Bovdunov mai observa ca, in 2004, Romania se declara un avanpost al atlantismului in regiunea Marii Negre si prim-bastion al Europei de Est. Cu toate acestea, Armand Gosu observa ca Romania nu a putut sa profite de pozitia privilegiata pe care o avea in Balcani in 2004: "Din pacate, coloana a cincea din Romania a transformat viata politica, iar Traian Basescu ajunge dupa patru ani de mandat in situatia ca nici unul dintre proiectele sale importante pentru aceasta regiune sa nu fie finalizate".

Politologul rus noteaza in analiza sa ca victoria Rusiei asupra Georgiei a pus regimul lui Traian Basescu intr-o pozitie foarte dificila, pentru ca majoritatea partidelor politice, mai putin PD-L, au vazut in cresterea puterii Moscovei o sansa pentru o schimbare interna in tara. Cu toate acestea, analistul Michael Radu argumenteaza ca Romania, in afara Turciei, este "cea mai mare tara balcanica si singura ortodoxa care nu a fost niciodata, in perioada moderna, prorusa", de aceea Bucurestiul ramane "baza cea mai plauzibila a politicii SUA de blocare a ambitiilor Moscovei in bazinul Marii Negre".

11 comentarii:

oceania spunea...

interesant! sper sa ramanem pe pozitie. nu ca n-ar trebui sa nu fim prieteni cu rusii dar ar trebui sa fim mereu de partea Europei si-a americanilor. parere mea:)

Anonim spunea...

Iartă-mă că te întreb: ăştia sunt sănătoşi? În frunte cu rusul, că despre Armand Goşu nu-mi mai fac iluzii de muntă vreme: e dus bine cu pluta!
Americanii sunt la Constanţa de mult, de prin 2001-2002, când făceau rotaţia trupelor din Kosovo. Apoi acolo se făcea un soi de popas pe drumul spre şi dinspre Irak, atunci când nişte terorache nu o luau peste bot mai ieftin şi mai eficient decât la Guantanamo.
Negocierile pentru instalarea pe baze permanente a americanilor la Kogălniceanu au fost purtate tot în anii 2001-2004.
Băsescu a promovat alceva: transformarea Mării Negre în lac american, care este proiectul lui Bruce Jackson, de fapt. Prilej cu care ne-a pus rău cu toţi: turci, bulgari, ruşi, ucrainieni.
Şi chiar aşa: Băse i-a scos pe ruşi din Balcani? Cum? Că văd că stau al dracului de bine şi în Bulgaria(unde construiesc o centrală nucleară), şi în Grecia(unde vând peste 450 de tancuri şi cam tot atâtea transportoare blindate pe şenile) şi în Turcia(elicoptere de atac, blindate, arme de infanterie), în Serbia, şi investesc în draci în sectorul energetic.
E bine să faci analize la ziar, când pleci de la concluzii şi ignori faptele care le contrazic.

Anonim spunea...

acu', întreb şi io, ca prostu', apropo de coloana a cincea, Tudor Vladimirescu pre numele ei... oare de ce ori de câte ori se înfoaie ruşii mai tare, începe să apară Cosmin Guşe mai des la teveu?

Turambar spunea...

Pentru ca este specialist in Tudor Vladimirescu :)

Anonim spunea...

Sunt 'Spirit Critic'

Referitor la articol:
nimic de bine de la si pt Basescu.

-----------
Am ajuns la Blogul "Turambur' prin link din blog P Lucescu.
Repet aproximativ ce am scris acolo.

Am vazut aici mult militantism si mult rau.

Despre ‘turambur’:

Individul ‘turambur’ nu e numai un ‘ateu militant’ dar e si un semidoct, colectionar de citate.
E un fel de Nicolsky frantzuzit si smecherit, pus pe treaba in sec 21 (al noilor ‘Lumini Rumanesti’).

E Frantzuzit la ‘rafineu maxim’, numai ca nu’ ntelege el franceza lui: Jean Bodin, Leibniz, Malebranche, Blaise Pascal, nici dragii lui: Voltaire, Holbach, Rousseau si nici pe : Lyotard, Michel Focault, Levinas, Ricoeur !)

Daca-i nihilist semidoct are sansa sa devina nihilist doct.

Pt ca ateu ul nu intelege limba germana ii traduc eu din originalele celor vechi (mama lor de cretini si scelerati), din germana spurcata :
Moses Hess, Feurbach, Marx & Engels,
Max Stirner.
Si fragmentele germanizate ale lui Bakunin si/sau ‘iluminati’ - Adam Weisshaupt etc.
Si chiar din germana mult mai buna Fichte, Schelling, Hegel, Schopenhauer, E Hartmann, Dilthey, Driesch, H Cohen, Natorp, Nietzsche (Cele cateva mii de fragmente postume nietzscheene + Wille Zur Macht), Husserl, Heidegger, N Hartmann, Habermas, Gadamer…


Dar mai bine ar citi ‘Nihilsmul’ lui Seraphim Rose.
Si ar citi din scrierile lui Dumitru Staniloaie.
Poate s-ar mai imbunatati un pic

Poate ar citi un pic si din cei care nu exista pt Domnia Sa:
Dionisie Areopagitul Justin Martirul, Tertulian, Irineu al Lyonului, Cyprian al Cartaginei, Clement, Origen si Dydim din Alexandria, Vasile cel Mare, Grigore al Nyssei, Grigore din Nazianz, Augustin din Hippona, Ioan Chrysostom, Isidor din Pelusia, Evagrie Ponticul, Boetius, Maxim Marturistorul,Ioan Climax, Ioan Damaschin, Ioan Scott Evrigena, Richard de Saint Victor, Hugo de Saint Victor, Isidor din Sevilla, Rupert von Deutz, Rabanus Maurus, Alcuin, Abelard, Anselm, Albert cel Mare, Toma d'Aquino, Grigorie Palama etc

Turambar spunea...

Uau! Tocmai m'ai convins. Si in franceza, si in germana.

:rofl:

Anonim spunea...

Salut,voi mai trece, Sky P.S. Spirit critic : ce si cui vrei sa demonstrezi ?

Anonim spunea...

O sa-ti zic o chestie:

Nu ma intereseaza acum discutia mai lejera, la sto'
Chestia e ca am amici buni in USA -romani din Bucuresti la origine, care de la Bakunin/Necheav si un ateism bagat in cap de tataia lor
-> au avut cateva tentative de suicid si au o tristetze grea...

Nici Intelectualul(?) nu i intelectual fara Dionisie Areopagitul, fara Boetius, Abelard, Grigorie Palama, Toma d'Aquino.

Laicismul francez marginit, 'le frantzuszism actuel' nu-mi place deloc ca am avut contracte economice si lucru, la ei si cu ei...
Si-s multi dintre ei ( de dreapta & stanga) niste ipocriti egoisti si zgarciti LA MAX, cu o piatra dura in loc de coeur si o nausee et bruillard in loc de cervaux ...

Si mie-mi place mult David Byrne (Talking Heads) si amicul dumisale Peter Gabriel.
Si Bowie -> da-i ascult altfel decat tine, poate...
Despre cei vechi:
Despre Bach: nu exista numai varatiunile Goldberd (chiar si cu Wanda Landovska la harpsichord) si Cantata Cafelei, erxista sutele de Cantate , Motete , extraordinarele Matheus si Johanees Passion etc

Mai exista si Haendel, Mozart, Haydn si Vivaldi (cardinalul rosu) care numai din spuma lautareasaca atee n'au iesit.

Si nici Rembrandt sau Cranach sau Grunewald nu s niste caricaturisti de Pravda /Izvestia....

Cred ca-s oameni cu Dumnezeu, acestia vechi.

Gentle Giant, Yes, Soft Machine ,Tangerine Dream ascultam cu vreo 5 ani inainte de Dumneata, poate, mai putin, poate mai mult...


Si cu ateismu asta militant, nu stiu ce sa mai zic, sunt puternic mahnit.

Turambar spunea...

OK. Bine. Gata. M'ai convins. Eshti bun. Eshti deshtept. Eshti cu 5 ani mai genial decat mine.

Cred ca o sa inchid blogul asta, ca dintr'o data sunt atat de mahnit si de iremediabil copleshit, incat imi vine sa'mi torn un pahar de whisky si sa ascult nishte Faramitza Lambru, ca Bach deja nu mai am voie, ca are cantate.

Da' nu cumva a fost si Faramitza Lambru credincios si practicant? Damn it! Nici pe Faramitza nu'l mai pot asculta, ca si asta avea cantate.

Femeieeee! Vino, fa, incoace, fa, sa cantam impreuna, ca e groasa: s-a inventat unu mai deshtept decat mine si are cantate.

:) :rofl:

joke aside: Gata. Ne'ai convins. Esti bun. Acum mergi si asculta niste Van der Graaf, sa te linistesti.

:rofl: again.

Anonim spunea...

Domnu Profesor,

Ca totul e la misto, mistou'i chiar misto, sa-l parafrazam pe Hegel (unde misto = nimic)

Am aflat din web in cateva zeci de min cateva chestii despre Dumneavoastra: profesorat, sondajorat, sector3orat(Faimosu cartier Titan-Balta Alba , drag noua).

1 Cred ca tot asa Domnul Profesot, tot la misto, bagati si cursurile 'universitare'
si sondajele.
(In tara asta cine are 'sondajili' are si votu cu totul, hopa!).
Sanki' vot !? Totu'i la misto bree.

2 Tot la misto s'au facut si retrocedarile din sect 3 , curatul si 'neinteresantul' sect 3 ;sula bibloteci si alte subtirimi intelectuale!, doar panselute scumpe si copaci arsi de poluare;
si primari sculeri-matritzeri si alti prduitori videni, boureni si mai ales baseni; si psdei cruntzi si liberali mistocari si smecheri + secu batrani si militzieni basinosi prm...


Scurt istoric al dragului meu sect 3 ;' se numeste si Balta Alba, dupa baltile de var stins de apa din sec 19 - fusesera ingropate
multele victime ale ciumei lui Caragea; si crime , multe, multe).
Titanul era si el pe la 1940 un satuc amarat , lanaga drumul Catzelu, Campia Libertatii de azi, Aproape de Strada Vergului - Muncii, in sudul strazii 'celebre').

Sect 3 era Mosia Dudesti-Cioplea

Pe la 1903 pune mana pe ea Grueff ( o licitatie cu cantec): 500 ha sau mai mult, tot sect 3 bre, fara partea veche...

Intre timp regi cu cap si suflet: Ferdinand 1, Carol 2, Mihai fac mosia tzandari: o dau eroilor de razboi mondial 1 si unor oameni de treaba.

Dupa 30 ani dupa 1944(cand nu mai ramasese nimic) se 'ntampla ca viitorul rege Base 1 si apoi printul Adriean V s-o dea iar prin marsava si mincinoasa retrocedare unor impostori secu. La mai mare!

Sect 3 -> e defapt un loc al praduielilor si samavoniciilor

In Rest: Hai Romania ! (sanki)

Anonim spunea...

Corectie:

Dupa 60 ani de la 1944, Base 1 si apoi printzii grasi Adriean V si Razvi Murg (si nu pisicile grase wallstreeteene) dau Mosia falsului baronet Grueff (titlu cumparat pe bani) lu impostoru Romal_ si impostoarei cu nume de pasare calatoare sovietica (vin Cocorii) Cocoru.