marți, 30 septembrie 2008

The real problem

Lasati Wall Street. E doar un simptom, nu cauza.

Uite cauza:



Si la nivel corporatist, si la nivel guvernamental, si la nivelul populatiei. Toate segmentele Statelor Unite s-au imprumutat pana trei kilometri dincolo de prasele.

Acum, praselele cedeaza. Therefore, think of buying a new pair of pants. Brown. War is nigh... :(

Courtesy of The Economist.

8 comentarii:

Anonim spunea...

cum se zicea la noi prin anii '90 - au dat drumul la tiparnita de bani. doar ca astia o fac deja de decenii...

Anonim spunea...

Si noi nu urmam aceeasi cale? Parca vad la loc cele 4 zerouri in coada leului. Credeti ca mai avem mult?

Anonim spunea...

Turambare, mai tii minte, pusca si cureaua lata... Incep sa cred ca aveai dreptate cand te plangeai ca te-ai nascut prea tarziu:( Cel mai crancen blestem chinez este 'sa traiesti vremuri interesante'. For sure it won't be dull.

Anonim spunea...

may you live interesting times! exact la ăsta m-am gândit toată ziua ... din păcate

Turambar spunea...

Lasati puscha si cureaua lata. Mai bine camasa rosie si pantalonii maron. Vin vremuri interesante, subspecia timpuri cacacioase. Peronul pe partea dreapta a tancului :(

Anonim spunea...

Mi-a pierit tot cheful de meci cand am vazut graficul. Mai ales ca varful precedent e in timpul crizei din '30. E groasa rau de tot!

Turambar spunea...

Yup. Dar indicatorul temporal cel mai elocvent nu este "in timpul crizei din anii '30", ci "inainte de WWII".

Ia gandeste'te: cum poate o tara sa scape de o parte din datorie? Sa intre in razboi cu unele din tarile catre care era datoare si, din miscarea plina de gratie a tancurilor, sa stearga din datorie.

Jus victor, parca ii spune.

De'aia spun eu sa ne cumparam pantaloni maro si camasi rosii. Daca se hotaraste Marele Licurici ca nu poate plati si ca trebuie sa faca ceva cu chestia asta?

:/

Anonim spunea...

Teoretic, razboiul ar putea fi o solutie, cu conditia ca americanii sa-l castige. Practic, Japonia si China sunt cei mai mari creditori ai SUA. Japonia e deja sub ocupatie militara americana, iar in China americanii nu au nici o sansa. Plus ca nici chinezii nu par sa fie dornici sa le ofere americanilor pretexte gen Pearl Harbour. De urmarit daca Taiwanul misca ceva, de acolo ar putea veni ceva provocari.