duminică, 28 septembrie 2008

Mda...

Daca nu punea o placa groasa, se ajungea furtunul. Dar a pus o placa groasa. Si a trebuit sa ma duc dupa racord de chiuveta.

Daca ma duceam cand mi-a zis prima data, cu aproape doua ore in urma. Dar am avut un esantion de terminat. Si am plecat la 4 jumate.

Daca o luam direct pe Rm Sarat, la vale, cum o iau de obicei cand ma duc sa cumpar materiale. Dar, cu mintea in alta parte, am luat-o spre Dristor.

Daca intersectia de la Dristor nu era aglomerata. Dar, dupa cum stim, e tot timpul aglomerata. Si am tras de volan la stanga, spre Ramnicu Valcea.

Daca aveam rabdare. Dar nu aveam, ca ma temeam sa nu inchida la Bricostore. Si am tras de volan la stanga, la vale, pe Ramnicu Valcea.

Daca dobitocul nu-mi taia ad literam fata, iesind de pe o straduta laterala. Dar uite ca a iesit.

Daca, in microfractiunea de secunda, aveam inspiratia sa intru in el, sa-l fut, sa-mi repare si masina, ca nu cedase trecerea. Dar instinctul a fost mai puternic si am tras stanga.

Daca Videanu nu era atat de calic de bani. Sau Negoita. Sau Prigoana. Sau Papa Pius de la Roma, cine a pus bordurile alea inalte de jumatate de metru, pana la genunchi. Dar lor le e foame, si au pus borduri. Si drept in ea am intrat.

Frontal.

Pulbere am facut-o. Fatza, cel putzin. Cel mai probabil inclusiv motorul.

Bine dracului ca nu am patzit nimic. Dar mashina e muci.

Tipul care mi-a iesit in fata s-a dus bine mersi. B 87 RTM.

Mda. Hai, intrebati'ma de sondaj. Ce nemernicii am mai facut?

A, BTW: faceti si voi o socoteala. 73% * 67%. Si spuneti-mi cat va da.

:(

21 comentarii:

Anonim spunea...

Sincer, nu ma astept sa recunosti....dar, cred ca astazi ai facut un compromis...ma refer la sondaj...e prea pe fata ca sa nu se observe...deh, coane Fanica...bugetul, familia....

Anonim spunea...

Ba foarte bine ca au pus borduri inalte sa nu mai pacheze tot bizonul pe trotuar.
Cat despre sondaj, nu te intreb nimic pentru ca nu imi convine. Inclin sa-l cred, asa ca,
Sa fii iubit!

Anonim spunea...

Sorry, man.
Ai martori? Daca da - e mai complicat, dar da, poti sa-l convingi sa-ti repare masina.

Despre subiectul 2: 49%? Prea mult.

Florin Pîtea spunea...

For fun's sake!

Dacă tot îţi plac japonismele şi filosofia zen, cînd şofezi fii atent la trafic şi lasă deoparte orice alte gînduri despre orice altceva. Fii în moment, cum zice doctrina zen. Şofează. Atît.

Nu de alta, dar accidentele auto sînt a doua cea mai frecventă cauză a decesului în România.

Pune centura de siguranţă, cască ochii, lasă prostiile.

Dan Selaru spunea...

48,91%, nasol

Anonim spunea...

Turambari de doi lei, care criticati puterea ca v-a pus borduri, 49% e prezenta estimata la 30 noiembrie. 40 in urban, 60 in rural. Cam 9 milioane de constiinciosi. Adicatalea, zisesi cu fo 2 luni mai devreme ce va spune tot politicul bloggist in prag de Sf.Nicolae.
Daca rupi masina, bucura-te ! Alea noi are scaune incalzite. E drept ca un scaun nou costa cit opelu matale, dar se merita.Doar lucrezi la oligarh.El cu banii, mata cu creditu !

Anonim spunea...

Draga Domnule Turambar,

Doua chestiuni cu privire la sondaj:

- daca ai fi aruncat o privire pe alte sondaje recente ai fi observat ca PSD se situeaza la un palier de 24%-28% iar PC la unul de 2%-3%. Ar fi trebuit sa iti pui un serios semn de intrebare cand ai observat ca Alianta PSD-PC apare in sondajul CCSB cu 36%, chiar si in privinta celor care declara ca sigur vor merge la vot. Btw, intrebarea privind intentia de vot era deschisa sau inchisa? Si cei care "probabil vor merge la vot" nu au si ei o optiune valida (explicita dar NU...vot! in sondaje nu se voteaza, tati)?

- ai plasat ca intebare-filtru pentru intentia de vot de "duminica viitoare" o intrebare privind probabilitatea de a participa la alegerile Parlamentare din noiembrie. Ai fortat o legatura care nu exista! Trebuia sa adaptezi intrebarea de vot la momentul 30 noiembrie sau sa testezi intentia de a participa la vot pentru "duminca viitoare".


Mai multa atentie, monsher, mai multa atentie, la ceea ce faci si la ceea ce se intampla in jur... :)

Anonim spunea...

Si inca una...(le descopar citind caietul de sondaj): ce semnificatie are media din tabelele cu afirmatii? Eu unul nu o inteleg...

Si inca una: cum interpretezi faptul ca "Niciunui partid" i se potrivestr afirmatia "nu se tine de cuvant"? E o dubla negatie aici, cam neplacuta...


Alta: "oprirea cresterii preturilor", "reducerea infractionalitatii" sunt mai degraba o solutie decat o problema. Problemele sunt cresterea preturilor si infractionalitatea...


Ufff... ! :) 7+

PS. Ce inseamna la tine 73%*67%? Prima cifra o inteleg, a doua nu prea. Daca te referi la cei care declara optiunea de vot, ai grija: mai exista si cei care o au dar nu o declara. 15%! Poate e mai corect 73% * 85%... Dar tot nu imi dau seama ce poate sa insemne...

Turambar spunea...

Bine, ma, ca sunteti unii deshtepti. Noroc cu asta, ca altminteri se ducea naibii media de rapa :)

Nu, nu am martori. Un baiat care era prin preajma a retinut numarul, mi l-a dat si a plecat. Iti dai seama ca numai cu gandul la martori nu eram atunci.

Nu, nu am facut nici un compromis. Daca faceam, iesea un sondaj admirabil. Asa, au iesit cifrele care au iesit.

Da. Si 49% e cam mult, dupa parerea mea. Dar una e ce zic oamenii ca fac, alta este ce vor face, atunci. In plus, nu ii uitati pe cei care nu sunt in tara. Remember: (x-15%)*85%. Cine isi aduce aminte, bine. Cine nu...

Da, am fost in moment. Daca nu eram, nu eram nici atent, nu reuseam sa il evit, intram in el si il zvarleam drept in oamenii care erau in statia de autobuz. Deci am fost al dracului de in moment. I've been zen like a wrecked car :)

Intrebarea la intentia de vot a fost inchisa.

Si ma bucur ca observati ca sondajul INSOMAR, spre deosebire de alte institute de sondaje care lucreaza la oligarhi, a fost cat se poate de corect. Arigato :wink:

Hai, noapte buna! Sondaje placute...

Anonim spunea...

da, bine ca suntem destepti...

Turambar spunea...

Aha! Te'ai prins... :)

Anonim spunea...

Adica la voi la sondaj intai ati intrebat omul daca se duce sa voteze si doar pe-aia de au zis ca se duc sigur i-ati mai intrebat si cu cine?

Asta da creativitate a sondorului. Pai in primul rand ca asta nu e comparabil cu nimic altceva.

Si apoi, sa fim seriosi, ipoteza ca cei care spun "sigur da" pe 25 septembrie se suprapun cu cei ce se vor duce la vot este hilara.

Turambar spunea...

Nu, i'am intrebat pe toti. Insa analiza am facut-o doar pe cei care au zis ca merg sigur la vot.

Probabil vor fi diferente intre cei care zic ca se duc sigur si cei care se vor duce, insa pana una alta este o estimare mai precisa a celor care vor vota. Sunt si altele (combinatie cu istorie de vot, de ex.), dar noi consideram ca asta este OK - am folosit-o in trecut si a dat rezultate bune.

De altfel, si in trecut am comunicat la fel datele, si atunci nu a mai zis nimeni nimic, insa atunci nu eram in apropierea alegerilor si spiritele nu erau incinse emotional, pana la rosu sau pana la portocaliu :) :p

Iar in privintza hilaritatzii, cu tot respectul, mai hilar esti matale care iei de bune ca datele de sondaj comunicate de alte institute muuuuult mai respectabile decat noi, calculate din total populatie, dar te trezesti sa comentezi ca aia care zic ca merg sigur la vot nu o vor face.

Ma rog, parerea mea. Dar cine sunt eu, sa contest intzelepciunea metodologica a forumistilor ultragiatzi in moralitatea lor politica apsolut obiectiva si buna si curata si sincera si vioaie si devreme acasa si cu tzatzele mari?

:)

Anonim spunea...

Nenea sondorul, eu doar imi dau cu parerea, nu ma bate!

Eu zic ca rostul sondajului, asa cum l-a comandat clientul matale, nu este sa faca predictie, ci sa spuna cum stam azi (ma rog, ieri, cand zici ca ai cules datele). Daca faceai predictie veneai cu eroare 1% si nivel de incredere 99%, nu 3%, respectiv 95%.

Si daca ne intereseaza cum stam acum, succesiunea logica a intrebarilor e invers: cu cine tii si apoi daca te duci la vot.

Intreb cu cine tine poporul, ca sa aflu cam care e marja de manevra a partidului. Dupa aia ma interesez despre mers la vot, interes pentru politica si alte alea, fine tuning, cum ar zice australianul.

In fine, merge si invers, la o adica, tot aflu ceva, desi daca pun intrebarea de vot inainte am schimbat tot contextul, am fortat respondentul sa se puna intr-o situatie noua.

Dar alta e problema: sa stii toate cele si sa dai comunicatul cu partidul lui tata lui Sefa ia atatea voturi e manipulare curata. Si o stii, dar nu o sa o recunosti, pentru ca esti prea orgolios si esti si pe linia aia subtire pe care te-mpinge viata cand trebuie sa jonglezi cu posibilitatea de a face ce-ti place, constiinta si nevoia unui venit sigur si bun pentru ca familia e acasa, faianta trebuie pusa si masina reparata.

Anonim spunea...

P.S. Si da, comentez si la INSOMAR, si la MMT si chiar si la alde ATLE si Pieleanu si Bruno Stefan si altii de care stim cu totii ca-si fac sondajele acasa, dar nu spunem.

Doar ca la ei inca nu am gasit blogul lui executive directorul care-si face trafic cu date de sondaj si apoi se supara ca de ce comenteaza lumea.

Turambar spunea...

Stai tu linishtit, ca imi pot pune faiantza si fara compromisuri. Sa fii tu sanatos si sa ai parte de faiantza mea. Nu, pe bune: e gri si scumpa.

Acestea fiind zice, Costele, ia lasa un pic tarnacopul din mana si ia notite metodologice. Si de statistica.

Nivel de risc: predictiile se pot face la orice nivel de risc. Nivelurile de risc acceptate sunt niste conventii sociale, in functie mai ales si mai ales de ce se poate intampla daca gresesti. 1% sau 3% sau 5% sunt niste paliere arbitrar puse. La fel de bine, oamenii puteau face la 3.7% sau la 6.8%, dar asha ne place speciei noastre sa gandeasca, in cifre clare, simple.

Buuun. Ai notat? 1% se intampla atunci cand predictia ta, daca da rasol, e nashpa. Pardon: nu nashpa, foarte nashpa. De regula, foarte nashpa inseamna ca mor oameni. Therefore, in medicina si in razboi oamenii vor sa fie fooooarte siguri. Dar siguranta merge la pachet cu exactitatea. Cu cat esti mai sigur, cu atat esti mai putin exact. E un principiu pe care daca facei cursul de statistica il stiai. Nu'i asa, Dorele? Pardon: Costele?

Buuun. Acest compromis intre siguranta *(risc de x%) si exactitate (marja de y%) nu se poate rezolva favorabil decat facand esantionul mai mare. Alti bani, alt efort logistic, alta distractie. Dorele, faci destui bani sa-mi comanzi un sondaj de 10 mii de cazuri? Daca nu faci, cicou mic si da din tarnacop.

Buuuu? In politica, de regula, nu mor oameni. Si atunci lumea e multumita cu niste niveluri de risc mai mari. De 5% in acest caz, ca asa e conventzia de prin anii '30 - spre '50, cand s'a inventat aceasta nobila arta a sondajului ca sa aiba forumistii de ce sa consume literele la tastatura.

Buuun. Ai notat? Lasa tarnacopu jos si mai scrie: aia cu succesiunea metodologica. Eu trebuie sa simulez situatia de vot cat mai exact. Omul intai se gandeste daca merge la vot, pe urma merge la vot, pe urma voteaza. Asa si noi, in chestionarele noastre de nenorociti care nu stim sa dam cu tarnacopul.

Buuuun. Hai. You may proceed. Rooootesti... si dai cu ascutzitu!

Anonim spunea...

if... then...
bine că n-ai păţit nimic.

Turambar spunea...

:yes: :(

Belle de Jour spunea...

Mda..bine ca esti intreg.
Hai..sanatate si spor. Masina o repari tu...
:)

Turambar spunea...

Nu cred ca o sa o mai repar. E prea veche si m'ar costa mai mult decat merita. Cred ca o sa-mi iau alta.

Anonim spunea...

ţinem pumnii!
cu ţ, desigur!