joi, 25 septembrie 2008

Faustologie

Uite de'aia itzi vinzi sufletul, nu'i asha, mai bloaghere mai? Cam ieftin, mai bloaghere mai. Si pe termen mediu, dupe ce te scoate lumea din blogroll si de la suflet, cam nashpa, mai bloaghere mai. Cam trist acolo jos in cazan, mai bloaghere mai.

Mai boanghine, mai.

:(

Courtesy of Geminschi, care mi-a atras atentia.

25 comentarii:

Unknown spunea...

nu inteleg. e al tau sau al lui bleen?

Anonim spunea...

mihnea - e al persoanei al carui nume si prezentza au fost scoase imediat de pe lista din stinga (cum dracu s-o numi ea) a lui turambar.

turambar - nu voi comenta in nici un fel, cum ATIT DE BINE AI SPUS din primul moment.
Vreau doar sa-ti trimit un gind bun si afectuos, dupa ce te-am porcait repetat pentru nombrilism si tzitze. De data asta mi-ai placut. Barbat tare! Si nici n-ai cazut in ispita, mai apoi, ca bleen.

Anonim spunea...

Poate-mi explica si mie cineva-candva la ce foloseste "traficul" Upgradeaza IQ ? Face parul cret si piciorul mic ? Ca de bani in .ro nu poate fi vorba. So ?

Turambar spunea...

@ Vera: spasiba, senora. Cuvinte mult apreciate de sufletul meu cel hapsan si negru :)

@ Mosh Califar: Stii cum spunea ala in Lumini si Umbre? Sunt doua feluri de posibilitati. Posibilitati care se poate si posibilitati care nu se poate. La fel si in acest caz: sunt doua feluri de ipoteze: una cum ca ar fi facut-o spre gloria blogorala si alta cum ca ar fi facut-o cu mana intinsa in dreptul tamplei, intr-o pozitie respectuoasa si nemiscata.

Acum te las pe tine sa spui care ipoteza se poate si care nu. Mai ales in contextul in care are in ultimele luni multe postari anti-AB.

Mda. Life is a bitch and then you obey orders.

:(

Anonim spunea...

Cine zicea ca romanii nu sunt interesati de politica? Secretul succesului e s-o ambalezi pe gustul lor.

Dan Selaru spunea...

Turambare tin sa te anunt ca am castigat si 4 beri de la fuckyoutovarasi asa ca se va lasa cu chef.

Turambar spunea...

Voi ce facetzi, mai, acolo? Va combatetzi intre voi? Va jefuitzi intern de beri, in loc sa ieshitzi la drumul mare, in fatza la Casa Poporului, sa luatzi de la bogatashii care fac greseala sa nu fie paziti de sepepishti shi sa datzi la saraci? La saraci, adica la mine, la tine, la FYT, lu Mihnea, ca totzi suntem saraci, in comparatzie cu de'alde DIPu si altzii care au dat Petrom-ul strategic, la prieteni.

Deci nu se face. Deci intre voi, acolo, nu putetzi asha ceva. Luatzi si voi de la altzii. Si ca sa nu mai spun ca trei beri nici macar mie nu-mi ajung.

Deci e clar. Trebuie sa chemam intariri.

:)

Dan Selaru spunea...

Ai uitat de sticla de whiskei? Aia pe legea electorala. De la 4 beri incepem sa bem. Daca m-a provocat ce sa-i fac. Pe DIP-ul l-am vazut odata. Ala nu da nici macar o bere. Bine i-ai facut lu' Ioska.

Anonim spunea...

@Turambare: exact aia am zis si eu pe unde am comentat "subiectul", sa se uite lumea cate "posts" are despre AB. Dar ca ipoteza de lucru am luat altceva si anume :
- toti ziaristii aveau clipul( se stie)
- bloggerul e ziarist Intact
- Intact e proprietate DV aka P.C.
- P.C. e aliat cu P.S.D.
- cea vizata e membra PSD...
So ? Any ideas ?

Turambar spunea...

Nu stiu daca m'as duce cu gandul atat de sus, strategic. Ma rog, orice e posibil, inclusiv ca la nivel de management mare sa se concocteze o asemenea matzocarie care sa ajute o anumita tabara PSD impotriva celeilalte (nu spui nume: oameni sensibili). Dar, cel putin dupa umila-mi parere personala, putin probabil. Pen' ce? Pen' ce cine stiu eu sa aiba interes sa dea in cine stiu eu, sprijinindu-l pe cine stiu eu, cand taman cu alalantu negociaza colegiile? Tz. Putzin probabil.

Cred mai degraba ca trebuie gasita o explicatie la nivel tactic, de locotenenti si de sergenti majori. In termeni de oportunitate: cine pune, ma, botu din tagma asta? Dar sa fie de la mogulul potrivit, of course, ca nu ne incurcam cu astilantzii. Aha. Ala. Pai hai sa vedem ce si cum. Si atunci e o chestie antamata de mai mult timp, in particoler cu distinsul jurnalist.

Ma rog: imi dau si eu cu presupusul. Nasul s-ar putea sa ma insele, dar dau o probabilitate mai mare explicatiei de tip tactic, la punga, decat celei strategice, la cabinet.

:(

LATER EDIT: Si mai am un argument pentru care cred ca mai degraba este un efort de tip free-lancer din partea distinsului jurnalist, si nu altceva. Ai dreptate, el e din Intact si Intact e al DV, PC, si alianta cu PSD si... Dar uita-te ca pe canalele formale de comunicare Intact (Antenele, Jurnalul, ce mai e pe-acolo), nu s-a ciripit absolut nimic la adresa subiectului, cu exceptia unui editorial suparat al lui Tuca (deci impotriva sa). Daca era ordin, parerea mea este ca uite asa se rostogolea in doua-trei zile de vuiau toate talk-show-urile si toti tonomatii.

Deci nu cred. Deci ramane cum am stabilit: o jegoshenie particolera, de freelancer OTV-ist. For fame, fortune and money. But especially money.

Parerea mea... :(

Anonim spunea...

how MUCH money?
întreb şi io, aşaaaa, ca să mă aflu în treabă...
de fapt, aş fi curios cam cu cât se cumpără un flecuşteţ... o felaţie d'asta, doamne iartă-mă. adică, postatorul de filme rare o fi regulând calorifere?

Turambar spunea...

Chiar nu stiu. Ar trebui sa-mi dau cu presupusul si sa-mi dezvalui canditatea (sau candidoza? cum se spune atunci cand esti candid? ca esti candidat?) in privintza acestei priceperi pecuniar-financiare.

Ce spuneai de babardit calorifere? Continua ideea, ca-mi place cum incepe...

:) :rofl:

vv spunea...

turambarr, contrar parerii generale a presei (care acu' o menajeaza pe doamna AB, desi pe profa de la Zalau a "ingropat-o" imediat), io cred ca are relevanta pt. public filmuletul.
De ce? Pentru ca este Ana Birchall in el (a se vedea bijuteriile din film + din ultima poza de blogul doamnei), si pentru ca bordul masinii e un E Klasse, generatia 2000-2002 (am pus link la poze pe blogul lui bleen, te poti convinge singur). Fix modelul de masina folosit de parlament.

Ce dovedeste asta? Ca doamna in cauza
A. E suficient de fraiera sa faca asa ceva si sa se lase filmata.
B. Cel mai probabil a facut-o cu un politician; cel mai probabil, "in interes de servici" - pentru promovarea in functie.

Daca dadea 10.000 Euro pt. a fi promovata, era justificat sa vorbim despre asta; da' asa, ca e o felatie mica... dreptul ei, sa tacem din gura? Io unul nu-s de acord.

E politician, i.e. se aplica "prezumtia de vinovatie" - i.e. daca EXISTA POSIBILITATEA ca ea sa fie promovata pe criterii "orale" si nu pe criterii de competenta, eu unul o vreau afara din politica.

Si nu ma intereseaza prea tare cum a ajuns filmul la presa, si intereselor cui serveste. La fel cum atunci cand l-am vazut pe Remes luand spaga, nu m-am gandit in primul rand "oare cat de 'deontologic' este sa difuzeze TVR acest film, sigur face jocul cuiva - i.e. al personajului care le-a transmis filmul".

Io atat am avut de zis. Stiu ca "ma pis impotriva vantului", si opinia asta a mea nu e prea populara... da' cum zicea prietenul tau Horia Rusu, nici nu-mi pasa ("Este moral sa ai curajul sa spui ca esti altfel decat altii, chiar daca acesti altii sunt deocamdata mai multi.")

Turambar spunea...

Nope. Nu ai dreptate. Sunt anumite chestii care nu le folosesti impotriva unui politician, daca ai obraz de piele si nu de tabla. Nu te iei de religia lui, de familia lui, de obiceiurile sale sexuale, de aspectul sau fizic. Chestii de bun simt elementar. Si te rog, nu-mi veni cu argumentul ca in politica nu exista bun-simt. O stiu deja, dar nu ar trebui sa fie asa.

Exemple? Cu duiumul. Copilul lui Nastase, cand ii puneau shmecherii droguri in bautura. Homosexualitatea lui Nastase. Statura lui Boc. Faptul ca Vadim Tudor e pocait. Chelia lui Basescu.

Comme on. We can do better.

:(

vv spunea...

"Nu te iei de religia lui, de familia lui, de obiceiurile sale sexuale, de aspectul sau fizic."
Oare? Astea, ar trebui sa fie valabile in primul rand pentru "oamenii simpli", si abia apoi pt. politicieni, nu?
Pare adevarat ce zici tu, dar exista limite, evident. Uneori, limitele alea sunt aproape de 0.

1. Religia. (e cel mai prost exemplu pt mine, dar ai trecut-o prima pe lista, asa ca o tratez si p-asta). Sa ne gandim la tara tuturor posibilitatilor, taramul democratiei si libertatii vesnice. Obama. Musulman ?
Apoi, sa dau un exemplu extrem: daca Bivolarul candida in parlament, puteam sa acceptam ca ceea ce face el e o "religie"? E evident ca nu putem fi oricat de toleranti, nici macar pe domeniul asta.

2. Familia. Elena Basescu? Sa nu zicem nimic de ea, ca e "din familie"? Sa nu observam ascensiunea suspect de rapida?

3. Obiceiuri sexuale. Imi place sa fac misto de Hadrian (in paranteza, 'true story' - cica Antonius Pius a ajuns imparat pentru ca prestat asemenea favoruri lui Hadrian :P ). Problema e ca DACA e vorba de "avansare prin sex", deja nu mai e "dreptul la sexualitate privata", e ceva ce ma afecteaza direct pe mine. Cum nu poti sa-mi pretinzi sa accept cu seninatate ca cineva face sex cu aspiratorul in mijlocul orasului - deh, astea-s obieceiurile lui - asa nu poti sa-mi pretinzi sa accept activitatea sexuala a unei tanti care ajunge intr-o demnitate publica prin metode sexuale.

4. Aspectul fizic. Teoretic ai dreptate, practic porecla de "piticul atomic" a prins, nu? Si cea de "buldog"? Si suvita lu Basescu... nu s-a facut misto de ea, pana cand si-a tuns-o? Zau daca am observat pe cineva sa se scandalizeze ca Boc e numit "piticul atomic" (ba chiar, la vremea respectiva, am auzit voci care sustineau ca Basescu ne face de ras in strainatate cu suvita lui, care nu statea locului).


Deci cum e? Nu cumva ai enumerat doar o multime de sofisme - bune de scos in fata cand ne convin, dar ignorate complet in rest?

vv spunea...

la punctul 2 nu am terminat ideea - fac misto de Hadrian, da' n-am nimic impotriva lui PE TEME SEXUALE. Din partea mea, sa si-o traga cu Ilici cat vrea :D, da' sa ne lase noua ouale in pace.

Turambar spunea...

Am asa, o intrebare dubitativa: daca alta persoana, de la alt partid politic, la intamplare, isi lua o mue pe Internet, la fel de pornit in apararea libertatii presei erai?

Orice argument ai aduce, nu ai dreptate. Punct. Toate exemplele pe care mi le-ai dat (Obama, Elena Basescu, Adrian) sunt exemple de tipul "asa nu, domnilor jurnalisti!".

Hai, las-o, ca macane. :(

vv spunea...

turambarr, io nu apar libertatea presei aici (bloagaru' respectiv e perfect liber sa publice filmuletul, cred ca si tu ai fi oripilat daca cumva autoritatile romane ar decide ca "in numele decentei" sa instaureze "firewallul romanesc" care blocheaza traficul catre respectivul filmulet, "a la chinoise".

Io spun aici ca nu e cazul sa-i plangem de mila doamnei. Zau. Accepta macar atat, ca e cazul sa se retraga, ca nu are ce cauta intr-o clasa politica normala (da, stiu ca a noastra nu e normala, in ce tara politicienii croseteaza si cos nasturi la TV?).

Daca ar exista un film similar cu Nuti Udrea, as fi primul care ar zice ca "lumea tre' sa stie cum face Nuti politica". Parole d'honeur.

vv spunea...

Si ca sa nu existe dubii: nu ma intereseaza ce face doamna cu sotul. Nu ma intereseaza ce si cum face doamna cu amantul.
Ce ma intereseaza e:
1. Ca are amant (semn de nesinceritate ... nu cred in povesti cu zane si feti frumosi, da' totusi merita sa afli cu siguranta ca politicianul X nu e sincer nici cu sotul lui)

2. Ca amantul e politician, care probabil ca "o ajuta in cariera". Asta pentru mine e echivalent 100% cu mita. Deja, daca stiu asta, stiu *sigur* ca respectivul politician urmareste sa obtina demnitati publice in scop personal (nimeni nu face sex oral atat de sarguincios, pentru binele "poporului roman").

Turambar spunea...

Nu ai dreptate. Daca esti un domn, sau o doamna, nu trebuie sa te intereseze cine cu cine se fute, unde si de ce. Asa cum nici tie nu ti-ar place sa se intereseze altii despre obiceiurile tale erotice.

De unde stii ca e un politician? De unde stii ca nu e un particoler? De unde stii ca doamna suge pula din pasiune, cu o traire nobila erotica pe care cu siguranta cu totii am intalnit-o in viata noastra de adulti cu tuleie intre picioare? De unde stii ca nu e masina ei, sau a lui? De ce nu pui mai degraba la indoiala moralitatea nenorocitului care a postat cacatul asta? A finalitatii sale? De ce ridici piatra impotriva ei, care poate ca sugea pula de placere, si nu ridici piatra impotriva distinsului jurnalist, care sigur nu a postat-o de placere, doar daca nu cumva consideri asta placere? De ce esti ong-ist cu el si inchizitor cu ea? De ce nu accepti ca sunt unele lucruri in viata unui om in care nu are voie sa intre nici papa, nici guvernul, nici kgb-ul, nici doamne-doamne, nici mama sau tata, nici politia cu bulanul?

Ma intristezi. Oameni ca tine omoara oameni ca mine.

:(

Anonim spunea...

Turambarr - nu am nici o intentie sa te intristez, doar cred ca multa lume cade in capcana "inversa". Eu nu cred ca o presa care a "devorat-o" pe profesoara de la Zalau (o adevarata victima!) a putut sa se abtina "de la sine" in cazul Birchall.

De ce o "condamn" pe doamna:
1. Pt. ca e intr-o masina de-a parlamentului (vezi http://i20.ebayimg.com/03/m/000/99/43/20ae_24.JPG vs. http://img510.imageshack.us/my.php?image=post241222244431thumbib5.png
daca nu esti inca 100% convins)

2. Pentru ca nu pune nici un fel de pasiune. E ca la curve - concentrata aspura "task-ului", nu tu o privire dragastoasa spre el, o mangaiere, o vorba, CEVA.

3. Nu in ultimul rand - pentru ca e POLITICIAN; date fiind punctele 1+2, admite si tu ca am "REASONABlE DOUBT" (sigur, nu sunt 100% sigur, dar pot fi indreptatit sa ma intreb despre capacitatile profesionale ale doamnei). In politica nu mai trebuie sa supravietuiasca cei "indoielnici" si "santajabili". Pentru binele nostru, al tuturor.
Repet, asta nu e proces penal, ca sa plec de la "premisa de nevinovatie" - intr-un proces penal, as fi 100% de acord ca nu sunt date care sa o condamne. Dar eu nu o vreau in inchisoare, ci doar afara din viata politica. Mai departe, treaba ei ce face si cu cine.

Turambar spunea...

Am intzeles. Daca esti in viatza publica, nu ai voie sa te futzi, decat daca eshti barbat. Daca dai, nu daca iei. Antropologie politica, frate. Sexul ca operationalizare a puterii. Rolul fluidelor intime in construirea charismei.

Si decat daca esti filmat, bunintzeles, ca sa ai manere de unde sa te apuce.

Ma lashi... :(

Anonim spunea...

mda... cognitive dissonance. Pacat :( (i.e. nu am spus niciodata ce pretinzi tu ca am spus; Orice, **orice** as zice eu nu te-as putea convinge, caci deja discutia nu se poarta pe planul rational ci pe ce emotional - ai o convingere pre-existenta, mult prea puternica pentru a putea fi atacata rational).

Test - pt. tine, ca esti baiat destept: poti imagina un scenariu, ORICE, ceva ce as zice eu (in contradictoriu cu tine), ce te-ar face sa zici ca "mda, poate ai dreptate?"
Sau tu *STII* deja ca ai dreptate? (beyond any doubt, absolut, "there can be no other way")?

Turambar spunea...

Nu e vorba de disonanta cognitiva. Nu e vorba de cine are dreptate. Nu e vorba nici de adevar.

Ci mult mai simplu: de morala. De principii. De cuvantul ala vechi si demodat: gentleman. Nu se face, indiferent de circumstante.

Nu exista circumstante. Nu exista "pai sa vezi", "dar stai sa-ti spun cum a fost si despre ce era vorba de fapt". Nu voi sa stiu. Putea sa fie Elena Udrea, putea sa fie Rodica Stanoiu, putea sa fie Elena Ceausescu, putea sa fie profa mea de chimie.

Nu se face. Punct. Poti sa intzelegi chestia asta? Ce esti tu: barbat, carpa sau canalie?

Nu se da sub centura. Nu se da in coaie. Nu se uita pe gaura cheii in asemenea situatii. Si daca, fara sa vrei, vezi, te faci ca nu bagi de seama.

Ce dracu e asa de greu de priceput? Sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu dai in cap.

Sa fii om.

:(

:(

Anonim spunea...

"Nu se uita pe gaura cheii in asemenea situatii. Si daca, fara sa vrei, vezi, te faci ca nu bagi de seama. "

Perfect de acord cu prima parte, nici nu am sustinut altceva.
Complet impotriva la a doua parte. Daca te inseala nevasta, poti sa o ierti - dar nu poti sa uiti. Daca incerci sa uiti, nu vei reusi nici sa ierti.
O sa zici ca nu e legat, dar mie mi se pare ca e. De acord ca ala care a facut filmarea e un ticalos. Dar tocmai, ca logica mea elementara imi zice ca ala care a facut filmarea e cel mai probabil tipul "de la celalalt capat". Si atunci, cum pot sa uit ce am vazut?