sâmbătă, 13 septembrie 2008

Daramandu-va cladirile

The Brain is Noise. The Noise is in the Brain. And Bran is Dead. Forlorn. Beheaded and Begone.

Eram la Barcelona. Si in prima seara Flo, gravida in luna a doua, se simtea rau si nu avea chef sa iasa. Si eu am plecat un pic, sa dau cu nasul prin orasul de'abia intrezarit. Si pe un perete, era un afis de concert: Einstürzende Neubauten. Waw! Exista Dumnezeu! Ii vad in concert!

Dar Flo era singura in apartament si nu se facea. Si m'am intors acasa. Concertul era peste doua ore, peste doua strazi.

Si acum imi pare rau :(

Therefore, cand sunteti suparati, ascultati cum se darama cladirile. Was Ist Ist. Cum ar zice japonezul: que sera, sera. Dar in limba lui Hitler si a lui Rammstein si a lui Goethe si a lui Bach si a vikingilor napaditori.

Si o sa fiti si mai suparati. Si o sa va placa.



Iar cand vretzi sa va taiatzi venele, ascultati jumatatzile de oameni, calare pe jumatatzi de cladiri, chinuind jumatatzi de chitara, de picamere, de arcuri, de tingiri si de alte instrumente profund semi-muzicale, care fac un semi-zgomot semi-suportabil. 1/2 Mensch.

Si o sa semitaiati semivenele altora. Cu semidrujba. Si o sa va semiplaca.



Iar cand sunteti fericiti, ascultati, dar NEAPARAT ASCULTATI cum le e dor oamenilor in vis unora de altii: Stella Maris. Elegant si armonios si convolut si trist si nostalgic si alambicat si simplu si decadent si alb negru.

Si o sa va intristatzi. Si o sa va placa.



Una peste alta, una dintre cele mai inventive trupe ale ultimelor doua decenii. Rai si buni. Si elitisti si primitivi si zgarietori pe ureche si eleganti si nostalgici si furiosi si urbani si nemtzi.

Doamnelor si domnilor: Aaaaaaaaarghhhh!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Aha, bun dom' sef, e bine ca ai gasit flexul si pila! :) Mai recomand o mica bucata, care-mi aduce aminte de cele 'spe feluri de a baga un om in (pardon) pizda ma-sii: The Garden. Iaca http://www.youtube.com/watch?v=PBP57yI-jmY
Si mai am doo vorbe sa-ti zic. Porcupine Tree. :D
:wink and wink again:

Anonim spunea...

One more thing, draga domnule mustacios, ca sa nu-mi bati in teava deseara: http://ipoblog.wordpress.com/2008/08/17/te-invat-2/
:bow:
Regards to the lady!

Turambar spunea...

Am vrut sa pun si The Garden (I'll meet you in the garden in the evening, unless is pouring down with rain). Il stiu de ani de zile si de ani de zile imi place, in felul lui enervant si obsesional.

Dar m'am gandit ca daca va fac sa va uitatzi (shi) la el, chiar datzi cu roshii in Turambar. Si nu mai apucatzi sa va uitatzi la Stella Maris. Care e o incantare de cantecel :)

La aia ca "Te invat" nu pot deocamdata sa ma uit, ca sunt la Telega (unde e frig si rece, si vremea incet trece). Cand ajung la Bucuresti, o comit. Sa vad de ce trebuie sa'ti bat in tzeava

:p