sâmbătă, 13 septembrie 2008

Cioaca

Citind o stire din Ziua, acest mi(ze)rabil ziar de fezandare pe care am capatat prostul obicei sa-l citesc seara tarziu, ca'l pun pe net, era sa scriu urmatoarele:

Arabia Saudita se retrage din OPEC. Waw! E ca si cum ai spune ca Uniunea Sovietica se retrage din Pactul de la Varsovia sau ca Statele Unite se retrage din NATO.

Este, cu sigurantza, cea mai neasteptata, serioasa si producatoare de consecinte miscare politica din ultimul timp. Mult peste hartuiala din Georgia.

Care vor fi rezultatele acestei miscari cataclismice, ramane de vazut. Cert este ca, dintr'o data, lumea a devenit mult mai sensibila, mai instabila si mai prone to war.

Din pacate. Baietzi, talonul. Camasa rosie si pantalonii maro. Pushca si cureaua lata. Ne asteapta vremuri bashicate.

:(

Pe urma m'am gandit: ia hai frate sa facem pe jurnalizdu conshtiincios cu coronitza shi cu manecutze la coate shi sa vedem: Altii ce zic? Ca prea e mare stirea. Cocosator de importanta. Parca nu se face sa o lasi asa, acolo, intr-un coltz de pagina. Ia hai sa vedem ce zice The Economist.

Hopa. Nimic pe The Economist. Yet? Atunci schimbam intrebarea, din "Altii ce zic?" in "Chiar asa sa fie? Sau sunt cei de la Ziua sisi cu capu?"

Ia sa vedem pe agentiile de stiri.

Pe Reuters nimic. 'Opa. Taci asha ca nu'i asa.

Pe Associated Press, nimic. 'Opa 'opa. Bip bip. Alarm...

Pe Wikipedia zice ca ar fi iesit. Dar astia stim ca sunt niste amatori. Sau profani, cum le spune Cristi :p

Pe Google News descopar in cele din urma o stire care zice ca in cele din urma arabii sauditi si-ar fi dat acordul, fara tragere de inima, sa reduca productia (deci, implicit, sa nu mai iasa din OPEC).

Pe Yahoo News zice ca isi vor pastra productia stabila, dar nu zice nimic ca ar da sa iasa. Si, oricum, cele mai recente sunt de pe 11 sept, nu de pe 12, adica azi, adica ieri, adica vineri.

Deci, asadar si prin urmare, trei concluzii de tras la soare:

1) Verificati din trei surse si pe urma datzi cu bolovanul bine documentat stiintific. Daca nu, bagatzi'o la cutiutza de zvonuri si mai sapatzi. E manipulare? Ce vrea guvidu de jurnalist care, dupa cum bine stim, intotdeauna are o agenda ascunsa in maneca, sa ne faca sa credem? E pe bune sau e perdea de fum? Mama lor de jurnalijdi... :(

2) Nu va mai luatzi dupa Ziua. Sunt niste securisti fie nepriceputi, fie rau intentionati, fie, cel mai probabil, amandoua deodata.

3) Lasati dracu petrolu in pace pentru geostrategi si alti shpioni guvernamentali care sa manance si gura lor ceva, o paine amara cu caviar si sampanie, si hai la culcare. Noapte buna!

Baiete, o galeata de petrol la masa, aici, la domnii de noi, ca ne e foame si ne e sete si ne e dor de codru verde.

Propan etilen gluten blestem.
:/

2 comentarii:

Bogdan spunea...

La mine numarul de canale media romanesti pe care citesc stiri care nu privesc exclusiv Romania este intr-o continua si dramatica scadere.
Motivele sunt cele din postul tau :((

Turambar spunea...

:yes: Din pacate, si la ei se incinge Razboiul Rece. And they take sides, of course :(