luni, 15 septembrie 2008

Asteptare

Initial am zis: 15 august. Pana prin 15 august o sa fie liniste si pace, pustiu si tihna, toata lumea in Insulele X, Y sau Z, care dupa putirintza sa de client parlamentar sau pe-acolo. Si pe urma se intorc, si sa vezi duduiala dracu.

Pe urma, la o gandire mai atenta, am zis: 1 septembrie. De fapt, lumea o sa inceapa sa vina de pe la 1 septembrie. Si sa vezi duduiala dracu. De n'o sa putem sa ducem.

Pe urma am zis: hai, inca o saptamana. Nu s'au trezit din mahmureala, din jet lag. Dar deja incepeau sa fie banuieli. Ca ce se intampla. Ca mai asteptati inca un pic. Ca sa vedem ailalti ce candidati isi pun. Dar legea? Legea? Ati citit'o? Nu o citisera. Logic. Ca au fost in insulele X sau Y sau Z. Dupa putirinta.

Si pe urma am conchis: 15 septembrie. Incepe scoala, gata. Sa vezi duduiala dracu. De n'o sa putem sa ducem. Dar starea de temporizare devenea din ce in ce mai evidenta.

Si uite asa, cu niste exceptii de rigoare, de tip "Cu o floare nu faci precampanie de toamna", s-a dovedit ca toata lumea asteapta. Si mai stam de vorba cu unii, cu altii, de prin breasla, si acelasi semnal il primim: toata lumea e in stand by. Nu e din cauza noastra, nu e din cauza lor, e din cauza asteptarii generale. Sa-si declare ailantzii candidatzii, mai intai. Sa mai vedem. Sa mai negociem. Dar daca trantesc astia legea, si cheltuim banii degeaba?

Si simplul fapt ca se intampla asta ma face sa cred din ce in ce mai mult in barfa cum ca vor tranti uninominalul, la 22 septembrie, cu ajutorul PRM-ului si al Curtii Constitutionale. Si ca ne vom intoarce la the good ol' liste. In ciuda pierderilor clare de imagine de care vor suferi, o vor tranti. Sa moara melcul atomic daca nu simt in sange si in limfa si in creier.

Voi ce credeti? Ca starea in piatza este din ce in ce mai baltita.

Hai, mai zicetzi si voi...

8 comentarii:

Unknown spunea...

ca sa-l parafrazez pe churchill, niciodata in istoria romaniei nu a stat atat de mult in mainile a atat de putini.. peremisti :))

Anonim spunea...

1. Mai ai de asteptat 1 saptamina. Ca noi totzi.
2. Eu cred ca liberalilor le convine votul pe liste, ca si alorlaltzi, de altfel si ca pierderea de imagine nu mai conteaza pentru ei. Cred ca Tariceanu isi zice: nimeni nu va avea destul, UDMR nu prea mai face pragul, oricine vine trebe sa ma ia.

Turambar spunea...

UDMR va face intotdeauna pragul. Prietenii stiu de ce.

Da, ai dreptate: si liberalilor le convine mai mult votul pe liste. De fapt, you know what? Tuturor le convine mai mult votul pe liste, dar au apucat sa deschida gura sa sustina votul uninominal si acum nu mai stiu cum sa puna batista pe tambal, sa nu ii ia electoratul de nashparlii.

Ca in bancul cu iepurasul: "Eu de fapt glumeam, dar acum, daca am apucat sa promit copiilor..."

Cred ca trebuie sa va spun intr-o buna seara bancul. Este unul din bancurile pe cat de porcoase, pe atat de pline de seva esentiala.

:wink:

Anonim spunea...

Maestre, Maestre, îţi cheamă ş-un câne ... behăia Avis-owis-oaia, adică io, mai prin august.....

Bogdan spunea...

Dar dacă votul pe liste o fi mai bun???

Turambar spunea...

Nope. Nu cred ca votul pe liste ar fi mai bun. Din doua motive:

a) Au apucat sa il schimbe, lasa'l dracu asa. Asta ar fi un semn si mai mare de neseriozitate si de intaratat degeaba opinia publica. Dar asta, dupa cum bine stim cu totii, nu este argumentul principal, ci doar unul colateral
b) Ii responsabilizeaza. Cristi Parvulescu are dreptate: orice ii face sa fie mai responsabili e bun. Cum ar spune Bugs Bunny: orice morcov in fund e un pas inainte.

Waw. Imi place. De retinut :)

Anonim spunea...

Draga, vezi ce naivi sintem, nu? Judecam rational si raportam totul la un approach logic, decent, eficient.
Pai, sa mai vorbim de interesul PNL pentru imaginea sa? Dupa cooptarea lui Petre Roman? Ca ala n-are nici o rusine, nici un principiu, nimic, treaba lui. Dar, desi nu sint, ma intreb: ce zic the PNL core voters?
Sau, astia au batut deja palma, ca Vintu, cu toate directiile. Cum mi-a zis Renate Weber, cind nu era cine e acum: "TOTI sint penali!"

Turambar spunea...

Yup. I definitely agree. Cu cat patimesc mai mult printre ei, cu atat rostesc impreuna cu tine, cu gura plina: TOTI.

:(