luni, 18 august 2008

Tot

YYY ia absolut tot la Sectorul xxx. Tot. Ma rog, dupa simularea noastra, cf. cu rezultatele de la alegerile locale (voturi Consiliul General Mun Buc).

Stiu ca mai e mult pana departe, ca vor conta f. mult candidatzii, ca la locale nu e chiar ca la generale si ca simpatia pentru ZZZ e posibil sa nu se mute toata catre candidatii la parlamentare.

Insa chiar si asa. E un potentzial cocoshator.

Care se baga de la dujmani?

:)

:blink:

15 comentarii:

Bleen spunea...

PDL in 3. A avut peste 50% la CGMB (la CL a avut mai mult dar ala e un vot mai putin politic - se da la pachet cu primarul de sector). Asta daca luam in considerare scorul inainte de a fi redistribuite voturile partidelor care nu trec pragul.

Bleen spunea...

Insa in ipoteza unei prezente scazute ina cest sector s-ar putea sa nu-i ajute prea mult la nivel de capitala. Chiar daca cei care candideaza aici din partea PDL au mari sanse sa castige mandatul direct.

Bleen spunea...

De la dusmani o sa se bage Teodora Bertzi. Va candida atat pentru PNL cat si pentru PSD in toate cele 6 colegii la deputati (parca 6 sunt) si cele 3 la senat.

Turambar spunea...

LOL for Bertzi. Saraca...

Dar stii ceva? Mai e inca un sector in aceeasi situatie.

Su'pize su'pize :)

Bleen spunea...

6?

Bleen spunea...

Daca simularea s-a facut dupa rezultatele de la CGMB PDL-ul a castigat in toate 6 sectoarele.

Turambar spunea...

Nu e vorba de castigat per sector, ci de felul in care se agrega per colegii.

Unknown spunea...

nu cred ca exista colegiu in care sa nu se poata castiga cu destui bani, chiar si pentru un no-name.

si nu sunt sociolog sau alte alea. dar daca-ti incepi campania din timp si ai un pic de minte in cap, cred ca poti.

Unknown spunea...

faza cu 'nu ca sunt sociolog sau alte alea' nu am zis-o cu lipsa de respect la adresa sociologilor, sa fie clar. :)

Turambar spunea...

Foarte clar. A fi sociolog este o mandrie si o onoare, mon cher :) :wink:

Nu, nu ai dreptate. Sunt anumite intertii si limitari care iti fac imposibila victoria in anumite colegii. Mai ales daca esti un non-name. Si mai ales daca ai drept contracandidat ceva tare, consonant cu zona respectiva. Atunci potzi sa cheltui toti banii lui Bill Gates, ca tot ti-o iei la vot.

:(

Claudiu Tufis spunea...

Sa iti povestesc cum un no-name care a fosr plecat 16 ani in Italia, care s-a intors in Romania in decembrie 2007 si care a intrat in politica in martie 2008 a castigat postul de primar intr-o comuna in care nici nu se nascuse si nici nu locuise pana atunci?

Tot ce a avut de facut a fost sa construiasca un podet peste un rau din banii lui, sa plateasca intre 5 si 20 RON pe vot si sa dea mititei mai mari si bere mai rece decat contracandidatii la una - doua petreceri satesti. Cu 50000 euro poti deveni primar in aproape orice comuna din Romania :)

Mai serios acum: Turambare, ai cumva delimitarile sectiilor de votare pentru locale 2008 pe toate judetele? Ma chinui de o gramada de timp sa le gasesc pe toate, ocazie cu care injur prefecturile cu mare drag. Da-mi de veste daca ai asa ceva.

C.

Turambar spunea...

Stiu. Si eu am patit acelasi lucru.

Din fericire, mi-a spus si mie cineva unde sa caut: Autoritatea Electorala Permanenta. In mod paradoxal, acolo sunt toate, cu delimitari de strazi, frumos facute. E drept, in PDF, dar se pot agrega destul de usor in Excel.

Uite aici:

http://www.roaep.ro/ro/section.php?id=cauta&termen=sectii%20votare

Spor la munca! :)

Anonim spunea...

la 2
unde s-alege acelasi cioflengar de 3 mandate.
in fine.. nu conteaza. sper sa nu se duca toti dupa primarele general, ca urmare a votului pentru asta de sector. sper, dar vad ca sper degeaba, ca-n gluma aia.

Anonim spunea...

Blatul cu colegiile uninominale, executat cu sensibilitate de PSD si PNL, are origine departe in timp, spun sursele ziare.com.

Am primit informatia ca social-democratii si liberalii aveau pregatite de multa vreme desenele pentru creionarea colegiilor uninominale, inca de la primele sedinte ale Comisiei de cod electoral, iar din timpul primilor pasi timizi facuti de PSD catre PC si invers, in constructie au fost prinsi si conservatorii.

Ca sa dam si un exemplu: repetitia generala a fost sacrificarea sectorului 4 de catre liberali in favoarea social-democratilor, care le-au promis conservatorilor ca nu-si baga candidat valabil. Si astfel a iesit Cristian Popescu-Piedone primar.

Tesatura e trainica si va fi pusa pe tambal la alegerile parlamentare, cand candidatii conservatori, spune sursa noastra, vor beneficia de trei colegii uninominale valabile din Bucuresti, iar doi dintre ei se vor si alege, deoarece pesedistii puri si penelistii vor alerga cu maini moarte.

Si avem semnale ca asemenea figuri se pregatesc si in alte doua mari orase. Cum le aflam, cum le spunem!

(ziare.com)

Turambar spunea...

Stiu. Am citit si eu azi articolul.

Stii cum spune omul de stiinta? Secret a la Polichinelle. Marea descoperire epocala a lu' peshte prajit. Apa este uda si atunci cand nu este calda, este rece.

Comme on. They can do better, this time...

:wink: