miercuri, 27 august 2008

S-au mutat totzi aici

Damn it. Nici in Bucureshti nu ma intalnesc intamplator cu atatia cunoscuti in asa de putin timp. Zici ca suntem intr-un sat mai mare.

Ieri, ne-am intalnit cu Laurentiu si familia, buni prieteni. Noi sosisem luni. Ei la o zi dupa, marti. La acelasi hotel, trei etaje mai sus.

Azi, la discoteca pentru copii de la ora 8 (da, exista asa ceva; nu, nu vretzi sa traitzi asemenea momente traumatizante - nu doresc nici la dujmani), dam nas in nas cu o fosta colega de-a Martei de gradinitza, cu care ne vizitasem reciproc intr-o vreme.

Deci sunt totzi aici. Deci i-am napadit. Vorba mamei Dianei: in parcare uite numai asha vezi masini: Bucuresti Bucuresti Bucuresti Bucuresti Prahova (astia suntem noi, ca tzinem la orgoliul nostru de fosti provinciali si avem masinile pe Prahova) Bucuresti Bucuresti Neamt Bucuresti Brasov.

Deci i'am napadit.

In rest, the usual bore. Masa de dimineatza pe urma piscina toboganul mare toboganul mic pluta apa clubul copiilor hai sa desenam niste tricouri hai in apa eu fac o eschiva de tata nemernic si ma duc la sala sa iasa dracii din mine pe urma inapoi in apa si pe urma la masa si pe urma in camera si dormim un pic dar mai inainte jucam carti si citim un pic si pe urma sa ne sculam si incepe schimbul doi distractzia obligatorie de dupe-amiaza si mergem la plaja si caram lopetzele vaporashe galetzele lopetzele alte lopetzele colacei si tata iar face o eschiva de parinte nemermic si intarzie o jumatate de ora de la distractzia obligatorie de dupe-amiaza si mai citeste cincizeci de pagini din The Great Train Robbery si pe urma hai in apa si ne jucam cu valurile si facem castele si inotam un pic si iar ne jucam cu valurile si pe urma din nou (oh no, not again!) la masa, dar pentru asta mai intai strangem cearsafuri papuci tricouri lopetzele galetzele saltelutze castelutze forme de plastic mingi alte lopetzele sa nu uitam grebla baga-le pe toate in geanta de plaja ia si salteaua hai la masa.


Aaaaaaargh!

Si iar mancam. Nici nu ne-am ridicat bine de la masa si mancam din nou.

Aaaaaaargh. Argh.

Si pe urma la discoteca pentru copii si copiii primesc tricourile pe care le-au pictat dimineatza iar haita de animatoare obosite mimeaza fericirea si entuziasmul si toata lumea danseaza sau se face ca danseaza except balerina mea care sta intr-un coltz shy and destitute si nu se baga, although ne-a tarat pana la discoteca de copii.

Aaaaaarg. aaargh. argh. ar...

Asta e cuvantul: mimarea fericirii. Vezi niste fetze in lift, preocupate sa fie fericite. La masa, lumea e fericita. La plaja, e fericita. La piscina, e fericita si chiuie. La dansul pentru copii, incercam si acolo sa fim fericitzi.

Turism de masa. Haita.

Aaaargh.

In afara de astea scuipate aici, totul e bine. E frumos. Daca suntem cumintzi, organizatorii ne-au promis ca ne baga si apa in piscina.

Iar eu vreau pe munte. Vreau sa ma ploua. Vreau sa merg prin zapada, in pantaloni scurtzi.

In afara de asta, totul e bine. Happiness is a warm gun. Bang bum bum.

Aaaaaargh.

7 comentarii:

Anonim spunea...

dacă vă apucă greaţa de atâta fericire şi sunteţi (cumva!) prea obosiţi. recomandă să vă spălaţi pă ochi cu cuburi dă gheaţă! reiese un ten magnific, palid, cu tendinţe spre emo.

Turambar spunea...

Damn it, dottore: si tu rasuceshti jungeru'n rana. Et tuu, Brutus...

:p

Anonim spunea...

Sebastian C. - ma intreb daca folosirea verbului 'reiese' a fost a conscious choice sau ie humor involuntar, da' sper.

Tu, baiatule! - cu iubirea, e irrelevant. Da' cu copiii, ai pus-o de mamaliga. Daca nu skimbatzi sistema si approachul, ati belit-o (cum zic golanii de pe terenul de baschet, la mine la scoala!) Eu am fost la 2 MAi 11 zile cu copilasha de 5 ani si nu am avut la moindre difficulte. Nu am jucat fericirea si nu am tratat kopila ca si cum e obligatia mea sau a celorlalti adulti sa o distram fara pauza. A receptionat mesajul subliminal 'asta e momentu sa te encanaillezi' si a fraternizat cu poporul prezent, unii mai asha si ceilalti mai invers. Sigur ca, asa, a trebuit sa inkidem okii la jocuri pe care noi nu le aprobam (de ex. :tras cu pistolul. Cu apa, sigur, dar noi nu aprobam jocuri cu arme si nici possession thereof). Hai la cafele, sa vorbim. Until then, skimba formatul. O varianta incercata de yours truly este ca parintii sa sufere pe rind, nu deodata. Asa ca fiecare parinte sa aiba cite 1/2 de zi pentru sine, cind face CE VREA. Singur si fara sa dea socoteala. Ce zici?

Turambar spunea...

Shtiu shi incercam shi noi pe cat se poate. Insa nu trebuie sa uitzi ca avem shi-o copila de nici trei ani. Shi cu ea e mult mai greu sa o trimitzi in lumea larga shi mare la fraternizare, macar pentru simplul fapt ca e plin pe-aici de piscine si tot timpul trebuie sa stai cu ochii pe ea, sa nu scape dumnezeului in apa.

In rest, incercam si noi chestia aia cu timpul liber pe rand. Dar sa moara melcu daca ne iese. Una la mana: fetele o vor pe ma-sa (stiu: pisaloaga nu a reusit sa le invetze sa fie singure - alta discutzie, la cafea). Doi: au si ele dreptatea lor: sa se mai joace si parintzii cu ele. Trei: sunt chestii la care chiar trebuie sa stai si sa fii. Cum ar fi, de ex., masa (aaaargh: urasc acest concept: sa mananci de trei ori pe zi; e singura data in timpul anului cand il fac - eu sar tot timpul peste masa de dimineatza si de multe ori si peste cea de pranz).

Mda. Situatia e complicata si necesita ecsplicatzii.

Cafea cand ma intorc in Bucuresti. It's a deal. :)

Anonim spunea...

Pe mine m-a ajutat mult ideea ca TREBUIE sa am momentele mele de egoism (singuratate, abandon familial, dansat pe mese in timp ce tatal copilei era cu ea la plaja), fiindca altfel voi fi un parinte rau, caci stresat, fara rabdare, adica fara haz. Intelegi: sa te distrezi tu separat, sa respiri, inseamna sa se distreze ele prin beneficiu direct al psihicului tau bun si/sau al lui Flo. Iar faptul ca nu le-a obisnuit sa stea fara ea se poate schimba in orice moment. Ce or putea face? O sa scirtiiie o data, de doo ori si p-orma, daca vad ca n-au cu cine negocia si ca chestiunea e serioasa, o sa o ia sportiv.
Vezi ca doctorul te invita la Omu in septembrie. In timp ce altii zic ca fac alegeri pe 30 nov. Quel gout!!!!!!!!!!!!

Turambar spunea...

Mda. Omu. Mda. 9 sectembre. Mda. Sa facem totu, tovarashi. Sa dansam pe mese. Sa fim egoishti trairisthi teribilishti afacerishti shi trishti.



:)

Anonim spunea...

la omu, la omu! :)