marți, 12 august 2008

Nasol

Rusia a cucerit portul Poti din Georgia. Portul se afla la 20 de km de Tbilisi, capitala Georgiei

LATER EDIT: Rusii zic ca nu. De verificat, ca razboiul e si informational, nu doar cu bombe si sange.

LATER EDIT: scratch that 20 km distance. Turambar is stiupid. Am citit gresit articolul. Trupele rusesti zice-se ca au ajuns pana la 20 km de Tbilisi - de verificat. Portul Poti se afla la 312 km de Tbilisi. Txs to mihai for pointing it out for me.

Ce dracu o fi fost in capul lui Saakasvili, naiba stie. L'a mancat in cur sa se dea la Osetia de Sud, iar acum stimatii rusi au un pretext nemaipomenit sa intre ca'n branza in ei si sa ii ocupe din nou.

Nasol. Baietzi, cautatzi livretele. S'ar putea sa se imputa. Una din revolutziile portocalii tocmai s'a dus tancului de suflet. Iar pe lista, rushii mai au de bifat cu senilele urmatoarele revolutzii portocalii: Ucraina (semi-esuata), Romania (semi-reusita) si Serbia (trei sferturi ratata, atunci la vremea ei).

Deci livretul, da? Deci basca si pantalonii maro. Deci pusca si cureaua lata... :(

4 comentarii:

Anonim spunea...

Turambarre,

O fi Georgia mica, dar de la Tbilisi la mare sunt muuult peste 20 de km. Deci si pana la Poti sunt mult peste 20 km. La vreo 250 km, asa ca merge un update.

Turambar spunea...

Yup. Sorry. I've just taken for granted the bloody stiupid Hotnews article. Mama lor. Si mama mea... :(

Anonim spunea...

Da, cautati livretele, pt ca asta este doar inceputul. Vezi post-ul tau mai vechi cu petrolul. Se termina (aprox. 40 de ani - max). Ca si gazele si uraniul (de data asta, 70 max.) Nici carbune nu e atat cat s-a crezut (Germania si-a redus dintr-o intorsatura de condei resursele estimate cu... 99%)Iar altceva, asa zise neconventionale regenerabile - reprezinta 8% din consumul mondial si sunt subventionate la greu de cei care-si permit. Biocombustibilii sunt un fas care creeaza inanitie globala.
Iar americanii nu stiu pe unde sa scoata camasa (4% din populatia lumii consuma 30% din resursele energetice!)
Baieti, e din pacate doar primul razboi pt resurse din aceasta zona geografica in acest secol (in rest, mai avem Irak, Afghanistan - ruta de tranzit - Sudan-Ciad-Mauritania samd). Daca am fi la fel de cinici ca si analistii lui Peste prajit de pe Antene, am putea paria care va fi urmatoarea explozie (btw: provincia chineza Xinjiang, cu probleme mai la vedere in ultimele saptamani, se afla pe ruta de transport a hidrocarburilor dinspre Asia Centrala inspre 'miezul industrializat" al Chinei). Putem aminti si de Iran, dar si de zona India (rea, pt ca se dezvolta in ritm sustinut, ca si China, si cu probleme cu vecinii habauci pakistanezi).
39 dintre cele 40 de focare de conflict activ din 2007 aveau legatura direct (extractie) sau indirect (tranzit) cu hidrocarburile.
Scuze pt post-ul lung.

Turambar spunea...

Lasa, ca we will harness the power of the Sun and everybody will be happy and the lion will sleep with the lamb and Osama with Dabaiu JR and Antena 3 with Basescu.

:/