vineri, 1 august 2008

Doctoratul in coasta lui Adam

Nasol. Inca nu mi'a trecut furia. Inca simt nevoia sa dau capete in gura shi ghenunchi si pumni si coate.

Cum ar veni: sondaj facut pe 300 de doctoranzi de catre Totem Communication pentru Agentia pentru Strategii Guvernamentale (wave, Alfred). Acum, recent, in aprilie - mai 2008. Printre altele (88 de pagini de PowerPoint transformat in PDF, inevitabilele grafice; tot studiul il gasiti aici), si intrebari despre lume si viatza. Va place de femeia cheala shi creatza? O vretzi cu sau fara mustatza? Credeti in Dumnezeu? Mergeti la Biserica? Vreti sa emigrati? Aveti masina? Va dau parintzii vostri bani de bomboane? Cum e mai bine: sa stii carte sau sa ai noroc? Alea alea.



Iar raspunsurile stimatilor doctoranzi, repet: doctoranzi, mama lor de intelectuali rasatzi, la urmatoarele intrebari sunt dupe cum devine:

Cine credeţi că explică cel mai bine apariţia universului şi a omului?
- Teoria creationista: 52%
- Teoria evolutionista: 27%
- Alta / NS / NR: 21%

Ce credeţi...?
- Omul a fost creat de Dumnezeu (teoria creationista)52%
- Omul provine din maimuta (teoria evolutionista) 25%
- Alta / NS / NR: 23%

Deci, cum ar veni, scorul e doi la unu in favoarea lui Dumnezeu in acest meci contra imputzitelor de maimutze care indraznesc sa ne strice puritatea de specie.

E clar. Traim intr'o tzara in care sistemul educational este putred pana in maduva cotorului de carte, pana in varful piramidei universitare. Suntem undeva la nivelul anilor 1920 si in plin proces al maimutzelor.



Pe scurt, in termeni clari, puternici, lipsiti de echivoc: suntem dobitoci, doamnelor si domnilor. Mai mult de jumatate dintre doctoranzi, floarea cea vestita a intelighentziei romanesti, varful de lance al competentei educatzionale autohtone, se pisha cu jet puternic pe shtiintza, pe biologie, pe geologie, pe sudoarea creierelor tuturor celor de pana acum care au incercat sa'i destupe la cap shi crede in Ileana Cosanzeana, in crearea lumii acum 5452 de ani si in coasta lui Adam.

Auzi, ba cititorule ba? Jumate din doctoranzi cred in arca lui Noe si in gradina Paradisului. Ba cititorule ba, tzie itzi vine sa crezi ca asha ceva se poate intampla in Romania anului de gratzie 2008? Ba cititorule ba, cumpara'tzi, ba, pluta, ba, si lopetzica si trafalete shi adapost atomic, ba: suntem fututzi pentru urmatorii 50 de ani. Suntem pa. Suntem ga-ga. Suntem Chilly Willy. O sa spalam la cur o Europa intreaga, si o sa punem porumb si o sa dam cu trafaletele si o sa ciordim parfumuri si, in general, o sa facem alte chestii la fel de alambicate si de pline de pricepere creieroasa. Pentru ca atat ne duce mintea, ba cititorule ba, si pe noi si pe generatziile astea de priceputzi intelectuali care urmeaza sa vina curand - curand. Acushica, dupa ce ishi fac o cruce, inaltza o ruga mare la cer si termina de lucrat lucrarea de dizertatzie.



Doctoranzi, ba cititorule ba. Repet: doctoranzi, nu croitorese sau mineri sau sapatori de shantzuri sau muncitori cu carca. DOC-TO-RANZI. Fute'm'ash pe ea de pricepere si de scoala romaneasca si de doctoranzii lu peshte prajit si de coterii de nepotisme universitare!

=======

Mda. A'ta e'te... :( Gata. Mi'a trecut. Ce nu se poate schimba se ignora. Sau se accepta cu capul plecat. Ma duc sa vad un meci de rugby. Si data viitoare, la antrenament, trebuie neaparat sa vorbesc cu Maslina sa ma invetze sa dau placaje. Nu teoretic, asha, cum stiu pana acum: pui capul intr-o parte, te lashi, faci, dregi. Nu, frate: practic. Parte'n parte. Eu cu el, fatza in fatza pe iarba cea rea shi cruda. Pentru ca, in curand, o sa simt nevoia sa fut un umar in gura cuiva, si trebuie sa posed priceperea metodologica necesara. Trebuie sa'mi iau doctoratul in dat placaje. La rupere, futu'va muma in cur de intelectualii lu' moneda din Botswana. La rupere, stimati colegi dobitoci intr'ale shtiintzei romaneshti de inalta tzinuta intelectuala si patafizic-lautareasca. La rupere, mama voastra, ca altfel, cu creierul si cu vorba nu am nici o shansa...

:(

37 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/813912/EDITORIALUL-EVZ-Salvador---geniul-politiei/
mda! spor...

Anonim spunea...

extra-las postul ala sa il completeze altii/altele...
mda, chestia e un pic mai complicata decat pare (chiar “pe deasupra”), asa ca nu mai injura pe toata lumea caci e ceva inchis, labirintic, greu de descifrat (nu avem un google map...hmmm .....asta e din alt film).
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/813893/Mama-vreau-sa-ma-fac-politist/
http://www.gandul.info/scoala/la-universitatea-din-bucuresti-11-3-candidati-pe-loc-la-afaceri.html?3934;2787646
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/811839/Universitatile-prefera-concursul-de-dosare/
http://www.cotidianul.ro/concurenta_de_44_pe_loc_la_administrarea_afacerilor-52419.html
seria poate continua...in sus...in jos...si...nu mai injura ca ...etc etc...
desi...las’ ca-ti trece...
spor...

Turambar spunea...

Dar nu injur, stimata doamna. I'm just venting my anger. Si eu asha stiu: ca nu'i bine sa tzii in tine, ca faci icter negru.

Mai ales pe un asemenea subiect care nu necesita despicarea firului in patru. Ca de'aia vor oamenii aia din tagma intelectualilor sa sa faca doctori in stiintza, si nu doctori in rupt oase sau doctori in tainele sfinte.

:(

Anonim spunea...

Tu vrei sa ne transformam in bastionul evolutionismului? Cum zicea si domnu Geoana, pai nu e pacat de tzarisoara noastra binecuvantata de Dumnezeu?
Probabil ca si doctorantura e o minune cereasca, hehehe.

Anonim spunea...

stai, ca faci o mare confuzie intre doctoranzi, oameni de stiinta si rumani care gandesc!

altfel, si chestia cu evolutionismul e o parte a problemei. :-(

despre restul opiniunilor boborului doctorand nu zici nimic?

Turambar spunea...

Despre restul opiniilor nu spun, ca asha m'am intristat si infuriat ca nici nu mi'a mai pasat daca li se pare mai bine la stat, sau daca principalul motiv pentru care s-au apucat sa faca doctoratul e cariera, sau ca i'a impins profesorul in fatza, sau ca n'au dotari si fac prea multa teorie (am citit tot raportul, si chiar am stat sa intzeleg ce zic graficele alea acolo).

mama lor de telectualii lu peshte. elita lu romania profunda :(

Anonim spunea...

E grav.

Si daca ne-am incepe ziua cu o asa cafea.
http://www.deezer.com/track/252015

Maine e sambata, un inceput la fel de bun ca oricare altul, cred.

Anonim spunea...

Eu zic că e bine :P
Acum câteva luni (să fie un an? Google nu mă ajută) a fost publicat un stuudiu similar realizat pe profesori, unde Doamne-Doamne se apropia de scorul bisericii (adică spre 80%).

Apoi, te-ai gândit ce scoruri ar fi la americani? Chiar sun curios.

donjoe spunea...

La Americani o mare parte din populaţie e credincioasă, dar nu la fel de mare ca la noi. Iar între doctoranzi, nu se pune problema, lucrurile stau chiar normal. Adică invers decât la noi. Interesează-te.

Anonim spunea...

Să studiem şi modul de studiere a subiecţilor studiaţi de cei care au făcut studiul ha ha ha
Lăsând gluma la o parte, eu nu îmi explic de unde şi până unde au devenit aşa de "religioşi" românii. Majoritatea habar nu au să facă semnul crucii.E o tehnică şi aici :)

Anonim spunea...

e trist ce zice studiu asta.. chiar trist (mama lor de intelectuali!)
da', sincer, m-a amuzat la culme (am ras cu lacrimi) cu toate ca e de plans, de fapt..
;)

Dinny spunea...

Da' de zicala "cand doi iti spun ca esti beat, mai bine te duci si te culci" ati auzit, stimati [pseudo] ateisti? ["pseuso-ateist" e in special pentru autorul blogului, am ajuns eu la concluzia ca el e de fapt un crestin fara stiinta :D] Sa nu va suparati si sa nu dati cu pietre, ca n-am spus-o rautacios :P

Anonim spunea...

Nu inteleg de unde supararea asta. Evolutionismul este doar o teorie, nu e nimic in totalitate demonstrat. Evolutionismul, ca si creationismul, este o ideologie, ca mai toate "ismele" limbii romane. :D

Anonim spunea...

evolutionismul egal teorie nedemonstrată. mişto. creaţionismul egal teorie nedemonstrată. super.
mda. un flaps pe faţă, unu' pă dos...

Turambar spunea...

@ Dottore: lasa'i bre, ca fie sunt mici si nu stiu ce vorbesc, fie nu'i duce capu. Si mai mult de'atat ce sa le ceri :(

@ Dinny & Articuleaza: din pacate, suntetzi patetici. Amandoi.

La nivel formal, orice sistem explicativ este o teorie. Asta este o formulare generala, de tip "Apa este uda". Ce le diferentiaza este plauzibilitatea. Si falsificabilitatea. Si repetabilitatea. De'aia fizica e stiinta, de'aia biologia e stiinta, de'aia geologia e stiinta. Pentru ca poti sa indentifici recurente, structuri de evenimente / entitati, pe care pe urma vin si altii si le observa si le supun gandirii critice. Si, pe baza gandirii si a probei falsificabilitatii (adica oameni care se chinuie sa demonstreze ca explicatia ta nu sta in picioare), rezulta teorii din ce in ce mai pertinente, din ce in ce mai plauzibile, pe masura ce se aduna mai multe date si mai multi oameni destepti cu creierele impreuna. Dar destepti, nu ca voi.

Exemplele clasice sunt prezentate intr'o carte pe care voi, fiind prea ocupati cu studiul Bibliei, ma tem ca nu ati avut timp sa o cititi: The Structure of Scientific Revolutions (Thomas Kuhn). Si sunt sigur ca nici nu o veti face, pentru ca sunteti prea ocupati cu cititul Bibliei, singura sursa de cunoastere adevarata de pe lumea asta bicisnica si ticaloasa. Deci imi racesc tastatura degeaba, ca nu e cunoastere revelata si nu arunca nimeni cu mainile in sus spre cer si nu se ia dupa tufisuri de foc si nu desparte apele si nu face miracole.

Iar in privintza ta, draga Dinny, chiar sunt trist. Nu, Dinny, nu e cum spui tu. Poate ti'ai dori sa ma svarcolesc in suc propriu si, plin de remuscari refulate, undeva ascuns in adancul sufletului meu pacatos, sa tanjesc dupa lumina divina.

Nope. Sorry to disappoint you. Nope. N'o sa vezi. Nu am nevoie nici de sisteme explicative bazate pe fabulatzii simpliste, primitive, de ciobani care pasteau oile acum 3 mii de ani, nici de sisteme morale bazate pe frica, pe respingerea si ura alteritatii si pe ingustime la minte.

A, si apropos: pacat ca esti femeie. Sa stii ca dogma crestina nu prea se poarta frumos cu de'alde voi. Trebuie sa ascultatzi de barbatzi, sa induratzi cu supunere abuzurile fizice si verbale, sa nu cracnitzi, sa va simtiti fiinte de mana a doua si pline de mizerie, pentru ca sunteti pacatoase si ati adus vina pe acest pamant. Asa zice popa. Asa zice cartea sfanta. Si au dreptate tot timpul, nu'i asa?

Vai de mama voastra... :(

Dinny spunea...

"Poate ti'ai dori sa ma svarcolesc in suc propriu si, plin de remuscari refulate, undeva ascuns in adancul sufletului meu pacatos, sa tanjesc dupa lumina divina."...;)) DA' NU ASTA ERA IDEEA!!!! Deci, n-ai cum sa ma dezamagesti.
Dogma crestina se poarta frumos cu noi. Daca ai rabdare mai citeste dumneata ce-am scris la oceania pe blog; in alte controverse nu mai intru cu tine ca nu mai terminam :D
O singura remarca: stii ce a zis Einstein,nu? Anume: "Stiinta fara religie este imperfecta religia fara stiinta este oarba". Eu tot mai cred ca esti un crestin fara stiinta si n-ai decat sa ma consideri patetica nu-i nici un bai. ;)

Turambar spunea...

Tot nu mi'ai raspuns cum ramane cu pozitzia femeii in societatea ortodocsa consvervator-asupritoare. Vad ca evitzi elegant subiectul. Sa intzeleg ca itzi aranjai baticul? :)

Mda. Dogma crestina se poarta frumos cu noi. Daca te referi la izbavire / mantuire / viata de apoi, da'mi voie sa fiu sceptic. O sa murim si'o sa putrezim si o sa ne manance viermii si gata. Kaput. There ain't no second chance.

Daca te referi la iubire si compasiune si empatie si iertare si intelegerea aproapelui, sunt de acord entuziast cu tine. Cu un singur amendament: se poate face si fara propteaua credintzei. Stiu destui oameni limpezi si buni la suflet care nu au nevoie de acest combustibil motivational pentru a face lucrul care trebuie facut. Dupa cum spuneai: putem intra intr'o disputa lunga, care - culmea! - nici nu prea va fi disputa.

Einstein. Stiinta. Religie. Hmmm. Don't start me, ca la fiecare citat pro religios atribuit lui, sunt altele zece fix pe dos. Deci, ashadar si prin urmare:

http://www.spaceandmotion.com/Theology-Albert-Einstein.htm

I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it. (Albert Einstein, 1954)

It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it. (Albert Einstein, 1954) From Albert Einstein: The Human Side, edited by Helen Dukas and Banesh Hoffman, Princeton University Press

Scientific research is based on the idea that everything that takes place is determined by laws of nature, and therefore this holds for the action of people. For this reason, a research scientist will hardly be inclined to believe that events could be influenced by a prayer, i.e. by a wish addressed to a Supernatural Being. (Albert Einstein, 1936) Responding to a child who wrote and asked if scientists pray. Source: Albert Einstein: The Human Side, Edited by Helen Dukas and Banesh Hoffmann

A man's ethical behavior should be based effectually on sympathy, education, and social ties and needs; no religious basis is necessary. Man would indeed be in a poor way if he had to be restrained by fear of punishment and hope of reward after death. (Albert Einstein, "Religion and Science", New York Times Magazine, 9 November 1930

The religion of the future will be a cosmic religion. It should transcend personal God and avoid dogma and theology. Covering both the natural and the spiritual, it should be based on a religious sense arising from the experience of all things natural and spiritual as a meaningful unity. Buddhism answers this description. If there is any religion that could cope with modern scientific needs it would be Buddhism.


In rest, ramane cum am stabilit. Compasiune, iertare, intzelegere, empatie, iubire fatza de aproape si tot restul moralitatzii - ar fi si mai frumos daca ar avea o motivatzie intrinseca, de tipul "de'aia. pentru ca sunt bune", nu de tipul "ca ne bate Doamne Doamne".

Deci ramane cum am stabilit. Sa nu uitzi sa portzi batic si sa nu ieshi din cuvantul preotului si al barbatului tau, ca el e o fiinta mai curata si mai lipsita de pacat decat tine si trebuie sa te aratzi supusa. Si devreme acasa. Si mereu dornica... :)

Anonim spunea...

Evoluţionismul este o teorie de lucru. Ea presupune că viaţa a apărut pe pământ fără ajutroul supranaturalului. Există argumente pro şi contra.
Există multe probleme nerezovate.Enumery numai 3-4.
1.Apariţia vieţii pe Pământ.
2.Trecerea de la organismele procariote la eucariote.
3.Evoluţia speciilor în lumina informaţiilor geneticii...O specie nouă presupune apariţia ACCIDENTALĂ şi CONCOMITENTĂ a două organisme noi,asemănătoare, fertile, de sexe diferite. De ce nu am accepta mai degrabă povestea cu Adam şi Eva ?
5. Ce sunt şi cum au apărut viruşii , organisme paraztarea caer folosesc aparatul metabolic al unei celule gazdă pentru a se înmulţi...

Atunci ce pretenţii să ai de la un doctorand în fizică sau chimie sau sociologie ... Au toate drepturile saă CREADĂ ce vor.

Dinny spunea...

1.Ba nu evit nimic! Numai ca am bagaje de facut ca maine plec far away in concediu si cred ca tu n-ai citit ce-am scris la oceania.
2."Cu un singur amendament: se poate face si fara propteaua credintzei. Stiu destui oameni limpezi si buni la suflet care nu au nevoie de acest combustibil motivational pentru a face lucrul care trebuie facut." Crestini fara stiinta, mon cher ;)
3.Ma, tu n-ai citit ce-am scris la oceania. Si am scris ceva... Cine face de frica ce face e desigur pe o treapta inferioara a credintei. Insa pe om nu trebuie sa-l indepartezi de credinta, in orice stadiul s-ar afla! Facem ce scrie in Biblie din DRAGOSTE pentru Dumnezeu. Pentru a nu-L mahni.
4. Femeia si Barbatul au doar caracteristici fizice si psihice diferite si de aia au si rolurile in viata impartite. Si sa stii ca si barbatul trebuie sa fie mereu dornic cand are femeia chef. :D
5. Least but not last [daca am scris gresit asta e] sa stii ca "Dumnezeu in care spui ca nu crezi crede EL in tine".:)
6.In final imi poti ura vacanta placuta :)[dar voi reveni sa-ti citesc blogul care-mi place teribil]

Turambar spunea...

Vacantza placuta! :)

Shi chiar vorbeai serios cand spuneai ca shi barbatul trebuie sa fie mereu dornic cand...? Nasol. Mi'ai stricat seara. Iar incepe sa ma doara degetul. Si eu, care credeam ca noi va suntem superiori in toate cele, ca asha ne invatza Abraham si Moise si tablele legii, ba chiar shi Iisus, daca nu ma inshel, ca sa nu mai spun de Sf Pavel, care totzi spun ca barbatzii sunt buni si puternici si ingaduitori si deshteptzi si intzeleptzi, in timp ce femeile sunt...

Dar mai bine nu mai continui, sa nu'tz stric vacantza. Lasa ca itz povestesc ce spun ei despre voi cand te intorci, la toamna. Ca si mie imi place din punctul asta de vedere ce spun danshii, shi cred din tot sufletul meu in aceasta religie care ne invatza cum sa ne purtam cu femeile, mama lor de subserviente...

A: sa nu uitz sa'tz iei baticul. E vant pe plaja.

:rofl:

Dinny spunea...

1.Am zis eu ca plec la mare? ;)) [da' ai dreptate aici]
2.Stii de a zis Dumnezeu dupa ce a creat barbatul? [iti spun cand ma intorc daca nu stii raspunsul]
3.Tot n-ai citit ce-am scris la oceania. Pai cum sa combatem domne' daca nu cunosti si punctul de vedere al celeilalte parti? :P
4.Da, vorbesc serios. Raporturile intre soti: "Femeia nu mai este stapana pe trupul ei, ci barbatul. Tot asa barbatul nu mai este stapan pe trupul lui, ci femeia".
5. Fara batic, doar cu costum din doua piese. Vacanta placuta si tie.

Turambar spunea...

:p Shtiu ce a zis Dumnezeu dupa ce a creat femeia: Mama, ce obosit sunt... Nu cred ca o sa'mi mai iasa ca primul. Dar hai sa incercam, sa vedem ce'o fi.

Shi a fost.

:) Deci nu tzi'ai luat batic. Deci nashpa. Deci barbatul ramane in continuare superior femeii. Ba, chiar ash putea spune cel mai superior, ca sa egalez shtiintza doctoranzilor intru credintza :)

Logosfera spunea...

Daca ateii sunt crestini fara stiinta crestinii sunt
a) islamisti fara stiinta sau
b) iudaisti fara stiinta sau
c) scientologi fara stiinta?
Mergind pe acelasi fir "logic" crestinii ortodocsi sunt
a) catolici fara stiinta sau
b) adventisti de ziua a 7-a fara stiinta sau
c) martori ai lui Yehova fara stiinta?
Mare e gradina logicii...

Turambar spunea...

Las'o, bre, in pace, ca pleaca in vacantza. Nu'i mai strica shi tu concedu acum. Ce naiba. Un pic de compasiune creshtina, ca suntem oameni, nu arabi...

:)

Anonim spunea...

http://www.irreligion.org/2008/07/21/rabbi-unveils-a-secret-of-god/

http://www.irreligion.org/2008/08/04/the-swedish-government-is-making-it-illegal-for-schools-to-teach-religious-doctrine-as-if-it-were-true/

Turambar spunea...

Mersi de link, Alandra. Dar degeaba: aia e nishte nenorocitzi de suedezi, barbari shi primitivi, niste protestantzi care s'au abatut de la lumina sfanta. Mama lor de eretici rebeli. Vikingi rai si demonici care sufoca libertatea de constinta a omului care e liber in clasa I sa invetze la scoala sa se inchine si ca pamantul e plat, altminteri rad copiii de el si il bata taica popa cu cuvantul sau cu fapta

:(

Dinny spunea...

@logossfera: intr-adevar m-am exprimat cam neclar. mi-am dat si eu seama de asta azi dimineata si chiar mi-am zis ca a aparut probabil pe site un comentariu in genul celui facut de tine ;))
acuma chiar n-am timp sa mai detaliez ca pierd avionul :D
Turambarr, cine-mi strica mie concediul? Nimeni de aici, fii sigur, locurile pentru jobul asta sunt deja ocupate cu luni inainte :D
Dumnezeu a zis: "Pot mai mult decat atat" ;)
Gata. La aeroport cu mine.

Anonim spunea...

Tocmai datorita falsificabilitatii si repetabilitatii evolutionismul e doar o teorie printre multe altele. Nu inteleg de ce atatea jigniri. Este cunoscut astazi tuturor ca nu exista nici o pretentie stiintifica credibila care sa sustina irefutabilitatea teoriei evolutionismului. Patetica si copilareasca mi se pare insa atitudinea dumitale, aceea de a jigni pe cel care gandeste altfel decat tine. Cat despre credinte bunul-simt spune ca defaimarea si luarea peste picior a credintei unuia sau a altuia este o josnicie. Numai bine!

P.S. Promit sa citesc Kuhn, am facut rost de carte, insa imi va lua ceva timp pentru ca am cateva lucrari de citit in mod obligatoriu in urmatoarea perioada.

Logosfera spunea...

@Dinny. Probabil ca "crestin fara stiinta" inseamna ca, prin comportament/atitudine/whatever o persoana este crestina fara sa constientizeze acest lucru (fara a sti). Asa cum un copil mic care fura o ciocolata si este "hot fara stiinta"?
Si in spatele acelor 3 cuvinte sau vreo 2-3 carti de apologetica crestina, corect?

Anonim spunea...

@ articuleaza
http://www.edituraparalela45.ro/fictiune/detalii_carte.php?titluID=1252&sess=92563e09dbb349eac5a27c9e99896e39&uid=0
O traducere "divina", textul se poate lectura si in metrou, este didactic (chiar asa au intentionat autorii).
btw: nu te avanta pe...nisipuri miscatoare in ceea ce priveste falsificabilitatea, validitatea sau argumentul ontologic. Is teme grele-lasa-le.

Anonim spunea...

Anonim

Ok. Nu ma avant! Dar asta nu inseamna ca evolutionismul este irefutabil. Evolutionismul este o ideologie atunci cand este considerat asa. Filogeneza, de exemplu, este o teorie stiintifica, nu ideologica. Repet: EVOLUTIONISMUL nu este irefutabil, punct. ASTA e tot ce am vrut sa exprim, iar asta o stie toata lumea stiintei. Nu-mi plac ideologiile. :) Si fanatismul creationist imi displace la fel de mult. Credinta oarba este inumana.

Anonim spunea...

P.S.: Recomand si eu urmatoarele 2 lucrari: "Darwin on Trial" de Phillip E. Johnson (http://www.amazon.com/Darwin-Trial-Phillip-E-Johnson/dp/0895265354) si "Evolution of Living Organisms"
de Pierre P. Grasse (http://www.amazon.com/Evolution-Living-Organisms-Pierre-Grasse/dp/0122955501), ultimul un celebru om de stiinta francez. Nu cred ca sunt traduse in romaneste, eu le-am gasit acum vreo 2 ani in varianta electronica pe internet. Poate le gasiti. Spor la citit.

Anonim spunea...

@articuleaza
Nope. Caci trimiterile pe filiera th de chardin si h bergson presupun alta abordare...tot la sf anselm ma duc. Dar daca accepti relativitatea "limitelor" poti lectura si niste anarhism ...anything goes....
http://www.amazon.com/Against-Method-Paul-Feyerabend/dp/0860916464
Lectura inspirata.

Turambar spunea...

Imi place despre dumneavoastra. Vad ca putetz sa'l cautatz pe Dumnezeu, respectiv pe Darwin sau pe Kuhn, si fara mine. Drept pentru care iau pozitzia lui Dan Diaconescu, de moderator care se uita cu coada ochiului la un meci de fotbal, pe monitorul din spatele invitatzilor, shi va las sa va datz cu Sf Anselm la oase.

C'asha'i in blog. :)

Anonim spunea...

L-)
e cald :(

Anonim spunea...

http://www.antoniomomoc.com/blog/?p=205

Adrian spunea...

@Turambar: Cum as putea sa te contactez? Avem multe in comun si vreau sa-ti fac o invitatie. Te rog trimite-mi un mail.