sâmbătă, 16 august 2008

Incepe sa capete contur

In sfarsit, cum spunea Lenutza lu Impushcatu, avem dovada.

Deci munca de chinez batran. Deci bibileala si grija macsima pentru concordantza.

Sau, in termeni stiintifici si lemnosi si cainosi:

Am sincronizat datele oficiale privind delimitarea colegiilor din Bucuresti, asa cum sunt prezentate in Hotararea nr. 802/2008 pentru aprobarea primei delimitari a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, cu informatiile la fel de oficiale privind delimitarea si numarul de alegatori din sectiile de votare de la alegerile locale 2008, asa cum apar din datele sintetice BEC privind rezultatele votului.

Ce observam?

Ca gasim colegii de Camera Deputatilor si cu 40 de mii de alegatori, dar si cu 105 mii alegatori. Adica, daca se fortzau un pic, chiar de trei ori. Ma rog: de doua ori si jumatate, ca sa nu exageram.

Ca la Senat gasim colegii si cu 86 de mii, si cu 200 de mii. Adica de la cel mai mic la cel mai mare, mai mult de dublu.

Deci ramane cum am stabilit. Deci unele colegii e mai egale decat altele. Deci ciocu mic si joc de campanie.

Era de asteptat, nu? Dar una e sa citesti prin presa ca ala are de 70 de mii, ca alantu o are ba mica, ba mare, si alta e sa le vezi pe toate, in toata splendoarea lor.

Si bunintzeles ca vine intrebarea: unde e variatia aia de regula de 30%? Ce'atzi facut cu ea?

"De regula".

Of of. Mai mai.

:wink:

Colegii Camera Deputatilor, Bucuresti



Colegii Senat, Bucuresti

10 comentarii:

Anonim spunea...

un hai total! şi mai urmează, că HG va fi atacată în contencios administrativ, n-ai citit ştirea? "PRM va ataca vineri in instanta Hotararea de Guvern prin care au fost trasate colegiile uninominale, a declarat vineri vicepresedintele PRM Lucian Bolcas." aso... inclusiv pentru nerespectarea proporţiei de 30%.

Filmul? aaaa, era pe când ascultam Pink Floyd la un Kashtan. Crezi că pe-atunci erau şi d'alea? nu, may, nu, just kidding
Diacriticoasa

Anonim spunea...

maitre turambar, tu ar trebui sa stii cel mai bine... este votul blank o optiune pragmatica? intreb pentru ca, singura chestie care m-ar mai scoate din casa ca sa merg la vot ar fi sa am si optiunea unui patratel gol, prin care sa-mi exprim parerea ca NICI UNUL dintre cei prezentati nu mi se pare o fiinta demna de votat.
nu stiu de ce, dar acum, nici unul dintre astia propusi nu ma convinge. de fapt, nu numai ca nu ma convinge: imi provoaca o scarba fundamentala!

Bleen spunea...

Deja se vede cum isi vor imparti partidele candidatii:
PDL - categoria grea in colegii mari din sect 3, 6, 1 si partial 2, categoria pana (ca sa nu zic fluture sau, Domane fereste, Musca)
PSD - categoria semigrea (categoria grea e la Dabuleni si Mizil) in sect 5 si 2, posibil in 4 unu-doi PC-isti, sacrificatii in sect 3, 6, 1.
PNL - categoria grea in colegii mici din sect 1, categoria grea cazuta in dizgratie in colegii mari dins ect 1, sacrificatii in celelalte sectoare.

Bleen spunea...

erata: categoria pana in colegiile mici din sectorul 1 sau 6 si partial in 2, in 4 si 5.

Bleen spunea...

Nu stiu impartirea colegiilor geografic insa am o banuiala ca cele sub 50 000 (la dep) sunt in sect 1 si 6.

Turambar spunea...

@indo-europeana diacriticoasa: nu cred ca virgula curtea va respinge HG-ul. facem un pariu? premiu: un cosh cu virgule de la diacriticile uzate :)

@ dottore: nu, votul blank nu are absolut nici un efect. toate voturile pentru partidele sub 5% sunt pur si simplu discarded. ignorate.

singura maniera pragmatica e pe principiul "raul cel mai mic". ma rog, in cazul tau, "scarba cea mai mica" :(

@ bleen24: partzial adevarat. dar shi partzial color. unele le'ai bunghit, altele nu :)

o sa ai niste surprize, atat cu cele foarte mici, cat si cu cele foarte mari. nu spui. calculatzi si voi :)

Anonim spunea...

pariu nu fac. că acţiunea e de la unul sub 5%, da' tu eşti cu prognozele, cum le zice? am uitat, hehehe :)

Anonim spunea...

Cate se aduna sub 5%?
Eu zic ca cel putin 12%.

Dan Selaru spunea...

Cam bantuie ideea asta ca si io tot asta spun. O sa votam pe liste, clar.

Turambar spunea...

@ Ipo: Sub 5%? Pai sa socotim: PRM 4 + PNG 4 + PIN 2-3% (daca vor mai candida, bunintzeles) + PNT-CD 2% (daca nu fac alianta cu PNL) + alte ramasite max. 2% = max 14% redistribuire. Dar s-ar putea sa fie si mai putin

@ Dan Selaru: Neah. Nu e chiar asa. Va fi, totusi, mult diferita lupta si vor fi surprize. O sa vezi. O sa vezi... :)