miercuri, 6 august 2008

Geiger me, babe :(

Ma urc pe masa de operatzie. Cu ceva timp inainte, la small talk-ul de la cabinet, descoperisem ca suntem cam tot de pe acolo: el, chirurgul, din Campina, eu din Telega.



Ma rog. Ma urc pe masa de operatzie, ma intreaba daca fac urat la xilina, "ce e aia?", "ai facut anestezie la dentist vreodata?", "da", deci n'am probleme cu xilina, imi baga acu, doare un pic, dar suntem barbatzi, ce deshtu meu. Si, in timp ce anestezia isi facea efectul si el se uita pe unde sa taie si ce sa scoata, iar eu ii povesteam cum chestia aia a inflorit din cauza ca m'am dus si am facut baie in lacul sarat, dom' chirurg ma intreaba asha, casual: "Da' e adevarat, dom'le, cu chestia aia cu deseurile radioactive de acolo de la voi?"



Mda. Iar acum, in lista de cuvinte cheie din motoarele de cautare, apare, printre altele "telega radioactivitate". Care, culmea, trimite la o poza cu tzatze goale shi craci aranjatzi intr-un triunghi misterios si moale si apetisant.

Mda. Nasol. Cum zice armeanul? Nu iese fum fara foc? Nu iese bip bip fara Geiger?

Chiar: s'o fi plimbat cineva cu Geiger-ul pe marginea lacului, sa vada daca tziuie? Mi'l aduc aminte pe taica'meu cum a facut rost de un Geiger, atunci imediat dupa Cernobal, si cum l'a adus acasa si cum tiuia ca dracu atunci cand il apropia de cazanul cu apa de ploaie.

Mda. Nasol.

:(

9 comentarii:

Anonim spunea...

aoleu, poti detalia ce ai patit de la lac? Nu de alta dar si ai mei parinti obijnuiesc sa mearga acolo la balaceala. Parca facea bine apa aia la sanatate nu rau

Turambar spunea...

Nu, n'am patzit nimic unexpected. Doar ca aveam o batatura la unul din degetele de la picioare care era zgandarita si, in contact cu apa sarata, a inflorit si nu mai puteam sa calc cum trebuie.

Relaxxxx.. Nu e nimic. Parintzii tai pot sa'si vada de baie linistiti. Apa chiar face bine.

:)

Anonim spunea...

I'm relaxed now :)

Anonim spunea...

Si uite asa, poate o sa ne creasca vreo manuta in plus. :)

Diana Adela Martin spunea...

si asistentele...macar erau suficient de dragute incat patania asta sa merite?

Turambar spunea...

@ Diana: Nici macar. Erau dragutze, dar nu dornice. Ceea ce este egal cu zero.

@ Ipo: Macar de ne'ar creshte altceva. De rezerva... :(

Andrei spunea...

Sper ca esti bine acum.
E lacul Baciului de la Slanic Prahova sau lacul ala de la Telega? Nu-mi dau seama. Daca e cel de la Telega, te tine la suprafata?

Turambar spunea...

E lacul de la Telega. In foto e primul lac, ala mai mare, pentru ca intre timp s-a (re)amenajat si cel un pic mai sus pe drum, inspre Melicesti, cam la 100 de metri de asta din poza, aflat fatza in fatza cu dispensarul.

Cat despre tzinut la suprafatza, you bet it will hold you. Sa'tzi pui shi'un bolovan de gat si apa aia tot te tzine, atat de sarata este. Pur si simplu nu trebuie sa faci nimic. Stai in apa, indiferent daca esti vertical sau orizontal (pluta) si apa te tine. E o senzatie placuta, mai ales pentru cei care o incearca prima data.

O singura chestie, cand intri in apa: sa ai grija sa nu'ti intre in ochi sau in gura sau pe nas, pentru ca altminteri vei avea parte de o experientza destul de sarata... :)

Andrei spunea...

Atunci stiu unde plec weekendul asta daca nu ploua. Am fost acum o luna la Slanic dar era duminica si abia am gasit un loc unde sa ma asez. Apa foarte sarata, iesi alb de acolo, dusuri cu apa calda. La inceput radeam de "cocalarii" care "inotau" cu ochelari de soare .. pana cand mi-a sarit apa sarata in ochi si primul reflex a fost sa dau cu mana :)) Poti sa-mi spui cum se ajunge? De la primarie, din centru?