vineri, 11 iulie 2008

Where eagles dare (Brana Aeriana 1)

Stiu. Suna arogant. Ingamfat. Altii merg prin chestii mult mai dificile, fara atata gargara (vezi aici, RT de Coltul Picaturii, de exemplu). Insa avem si noi o circumstanta atenuanta: Brana Aeriana este pe undeva pe deasupra Peretelui Vulturilor, unde chiar sunt vulturi. Deci un adevar ar exista in superbia noastra de adolescentzi intarziati.

Nu, acesta nu este raportul de tura. Sunt mult mai multe poze din care sa fac un raport coerent, cu indicatii de traseu, cu o succesiune logica a pasilor. Si cu diversele flori intalnite pe traseu, of course.

Acest post este doar un exercitziu de nombrilism. Cu accent pe fetze, pe persoane, pe statui si posturi corporale. Si predominant din zona Branei Aeriene. Alte poze, dinainte de ea, cu peretele superb al Costilei si cu Albisoarele Caraimanului, sau cu Peretele Vulturilor, sau cu alpinistii din Tancul Ascutit, altadata. E timp destul.

Pana atunci insa, sa vada tat poporu pe unde am fost noi si n-atzi voi fost voi.

Orasenilor. Pantofarilor. Televizurishtilor.
Huoooo! La telecomanda cu voi. La blog. La McDonalds.

:) :p :wiseguy:

Prolog
Capra neagra si crucea de la Refugiul Costila


In urcare
Un lant pe Valcelul Policandrului


Brana Aeriana
Asta este. Aici moare speranta


Brana Aeriana
Sorin si Silvian


Brana Aeriana
Trece Silvian


Brana Aeriana
Iar trece Silvian


Brana Aeriana
Trece si Sorin. Dar mai intai se uita.



Brana Aeriana
Iar trece Sorin


Brana Aeriana
Trece Turambar. Observati gratia si eleganta



Brana Aeriana
Iar trece Turambar. Aceeasi gratie inconfundabila



Brana Aeriana
Turambar nu se mai opreste din trecut.
De atata gratie si eleganta, vulturii cad din vazduh





LATER EDIT: Courtesy of Matei Laudoniu, am gasit o fotografie a Vaii Costilei in care se vede destul de bine pe unde am urcat. Uitati-va la muchia din stanga, in marginea pozei, si la valea care se contureaza suficient de bine in dreapta acestei muchii. Se vede clar, in stanga Vaii Costilei (aia cu linie rosie) Creasta Vaii Albe, care in partea de jos are sub ea Peretele Vulturilor. Se vad bine si cele patru brane care dau in Peretele Vulturilor / Vaii Albe: de sus in jos - Aeriana, Interzisa, Suspendata si Policandrului (courtesy of Nae & Mike), daca stii unde sa te uiti. Tot in stanga. Pe perete...

La baza vaii, tot in stanga, se vad bine valcelele: Nisipos, Policandrului, Stancos.

13 comentarii:

Anonim spunea...

man.... that's all I can say...

Anonim spunea...

Bre...hm, how can I put it.. Ti-e rau cumva???

Anonim spunea...

Meseriasule! Nu am stiut ce veleitati ai! Keep it up!

Anonim spunea...

ah, brana cea aeriana! cum sunt pitoanele, că acu' 7 ani erau cam şubrezele şi dădeau să iasă dân găuri?
tare brâna, meşteri bîieţii!

Dinny spunea...

:-SS M-a luat ameteala. =D>
P.S. si nici acolo sus nu te-ai convins ca evolutionismul e cah? ;))

Turambar spunea...

:) We still have some good ol' dirty tricks within our deep sleeves, mates :) :p

@ Sebastian: cablurile, in zonele sensibile, au fost schimbate. Singurul loc unde, din cate imi aduc aminte, era ala vechi, de tip lant, era pe Valcelul Policandrului mai pe la vale, pe la jumatatea traseului (ala luuung, drept vertical, pe care il poti la fel de bine ignora, except if you go down in rainy conditions).

In rest, pe toata Brana Aeriana, cabluri noi. In unele locuri schimbate de tot, in altele dublate cele vechi cu unele noi.

Drept sa-ti spun, nici nu m-am uitat la pitoane. Aveam ochii in alta parte :). Dar din felul in care cablurile erau noi, mai mult ca sigur au pus si pitoane noi.

@ Dinny: stimate domnule crestin ortodox de rit latin, de-abia acolo sus mi se intareste credinta in natura, in probabilitate si in lipsa prezentei absentei divine. Doamne Doamne ala din Biblie, la cat de pornit, resentimentar si de violent este, nu era el in stare sa faca niste lucruri atat de frumoase cum sunt muntzii. L-ar fi orbit patima si i-ar fi iesit tot niste chestii urate, cum sunt oamenii care se aduna in triburi, scriu carti sacre si si-o trag unii altora de-a lungul a multe secole de istorie manata de religie.

Pe bune: ar trebui sa te duci acolo si sa vezi cum se adapteaza jnepenii, si caprele negre, si iarba aia aspra, si florile acoperite de puful alb, impotriva radiatiilor ultraviolete de la inaltimi. Si ti se cam ia de Doamne Doamne si cautzi numarul de telefon al lui Darwin, sa-l intrebi de sanatate.

Ca'i mai buna decat toate.

:)

Dinny spunea...

Iti respect opinia, stimata doamna ateu ;))

Turambar spunea...

Damn it. De'abia pe urma, cand am facut click spre blogul tau, pe o conexiune leeeenta pe telefonul mobil, am vazut ca eshti cuconitza cu fustitza si romantic coronotiza.

Damn it. Me and my big mouth. Scuze, senora! Promit sa nu mai fac. Dau un wiskey pentru asta.

:)

Anonim spunea...

Esti tare nene! te admir sincer, nu e periculos? capra neagra, cocos de munte, floare de colt, aeru tare. Un shpagat cu capu-n jos in urcare nu postezi? o fi ceva profesional, efect secundar la aplicarea curbei lui Gauss...

Dinny spunea...

Scuze acceptate, desi senora de mine a mai scris pe aici. Citesc blogul, dar scriu cam rar, nu de alta, dar as batea apa in piua ;)) Gin tonic, o sa tin minte ;)

Turambar spunea...

Gin tonic n'avem. S'a terminat. Ceai de coada shoricelului. Suc de patlagina. Infuzie de coropishnitza la gratar. Mustatzi de mitzorlan marinat.

Sau un ceai verde. Cu whiskey.

:)

John Galt spunea...

Bow!

:)

Andrei spunea...

Iti recomand un blog pe tema asta, http://ruxache.com/