sâmbătă, 26 iulie 2008

Wallabies vs All Blacks

Tri Nations, cel mai puternic turneu de rugby international, in afara Cupei Mondiale, continua. Dupa cele trei meciuri de pana acum, doua Africa de Sud vs Noua Zeelanda si unul Africa de Sud vs Australia, azi, sambata 26 iulie, urmeaza Australia vs Noua Zeelanda. La australieni acasa.

Pana acum e un turneu foarte echilibrat. Africa de Sud a mancat o data bataie si a batut o data (slightly unexpected) la neozeelandezi acasa. Pe urma a mancat bataie la australieni acasa. Deci cam fiecare echipa are o victorie si o infrangere, except the bloody Wallabies care au un singur meci, o victorie. Deci e strans. Un motiv in plus ca meciul de azi sa fie interesant, cu miza si cu oase rupte.

De la ora 13:00, pe Sport.ro, cum ne'am obisnuit deja.

Singura problema: m'am invatzat atat de mult cu comentatorii din emisfera sudica, la obiect, echilibratzi, pe faza, surprinzand subtilitati pe care altminteri le'ai trece cu vederea, incat cand ma gandesc ca iar o sa ii aud pe romanashii noshtri patetici, parca imi vine sa dau televizorul mai tare si sa il inchid, sa astept sa apara meciul pe Diwana. Dar pe urma imi trece, bunintzeles. Nimic nu se compara cu un meci in direct. Da, Dane, ai avut dreptate: pe vremea aia nu intzelegeam de ce. Acum, incetul cu incetul, iau shi eu microbul.

Deci orele 13:00. Deci Sport.ro. Deci Go All Blacks.

O Ka mate, ka mate
Ka ora' Ka ora'


Adica, in traducere care pastreaza spiritul textului: Pe ei, pe ei, pe ei pe mama lor de canguri...

:)



===========

LATER EDIT: Damn it. I'au batut australienii de le'a sunat apa in cap. Prima repriza a mai fost cum a mai fost, echilibrata si cu reveniri. Dar in a doua australienii au fost pur shi shimplu dezlantzuitzi (dovada punctul bonus pentru cele 4 eseuri, not a small feast against the All Blacks), in timp ce neo-zeelandezii parca au avut mainile impiedicate.

Insa, dincolo de rezultatul care nu prea imi prieste, unul din cele mai bune meciuri de anul acesta. In forta, cu momente de stralucire personala fulminanta (pase, strapungeri, intrarile lui Carter si Tuqiri). De departe cel mai bun meci de pana acum din Tri Nations 2008 si unul din meciurile care poti sa le revezi cu placere dupa ani de zile.

Respect, cangurilor. Atzi fost mai buni. Iar Robbie Deans si'a luat revansha.

:)

0 comentarii: