marți, 22 iulie 2008

Various

Mda. Azi am montat un leagan cu baldachin, pe care ne tot chinuim sa il luam de vreo doua-trei luni si tot nu il gaseam. In cele din urma s-a intamplat si azi i-a venit vremea de montare. Pe o ploaie persistenta. Din fericire, nu rece. M'am simtit de parca montam cortul in poiana aia mlastinoasa de La Table, cu apa shiroaie pe dupa ceafa si cu pantalonii scurti fleashca.

Pe urma am montat si o masa. Pe urma i'am fu... i'am fript un picior zdravan in coltzul de beton de la terasa. Al doilea deget al piciorului stang s-a transformat intr-o mustarie de sange. Pa unghie. Pa fericire. Si fix la piciorul la care am si chestia aia la talpa de ma doare in calcai, si unde am si un deget zdrelit, si care ma doare si in lateral, si care... In pana mea de picior stang: toate s-au adunat in el. Cutzu schiop.

Maine ar trebui sa ma duc la concert la Metallica. Si dintr-o data asha m-a cuprins o maaaare lene provinciala si am cazut de acord, impreuna cu mine insumi si cu sinele meu, doo personaje de mare respiratzie existentziala, ca imi bag picioarele si ca stau frumos acasa la Telega. Nu, nu imi ceretzi. Imi ceretzi degeaba: l'am dat deja.

Stiu. Sunt o carpa. Sunt un nemernic. Nu merit sa fac umbra pamantului. Sa renuntz eu tam-nesam sa ma duc la Metallica, in conditiile in care altzii si-ar da o unghie de la picior sa faca rost de belet in al treishpelea ceas.

Go figure. I'am vazut acum 10 ani. Nu am chef de plecat la Bucuresti. Dar mai ales si mai ales, nu am chef de stat la coada la stadion, de inghesuiala, de filtrele pulii mele de jandarmi cretini care te cauta si de bombe atomice, ca pe ultimii infractori, de aglomeratzia plina de transpiratzie, de stat in picioare (remember: am fasceita plantara la piciorul stang si doctorul mi'a recomandat sa stau potolit, sa dau cu piciorul in beton si sa iau repaos la pat). Deci nema Metallica. Deci sunt un boshorog bicisnic, care renuntza la scuturatul din pletele mentale.

Take no priso...

Nu. Pardon. Asta era din alta orchestra: Megadeth.

Take a look to the...

Neeeeah. Nici asta. Iron Maiden.

Master of puppets, you're pulling the striiiiiingsss!!!!

Ei, vedetzi ca shtiu? Ce'mi mai trebuie mie concert, daca stiu versurile?

Take no prisoneeeers, take no shit!

Si, ultimul dar nu cel din urma, un banc citit din intamplare in Ziua. Da, da, ziarul acela de securisti mici, dar vioi (de parca nu toate ar fi mai mult sau mai putzin la fel; ai, aud, bai stimatzi domni agentzi de influentza? mama voastra...)

- Doctore, sotia mea e infidela, in fiecare seara merge la barul pescarilor si agata barbati. Chiar mai rau, se culca cu oricine ii iese in cale. Imi vine sa inne­bunesc. Ce credeti ca trebuie sa fac?
- Mai intai, relaxeaza-te, respira adanc si incearca sa te calmezi. Acum, spune-mi si mie unde e barul acela?


Ceea ce va doresc si dumneavoastra, stimati medici, doctori, clientzi si pacientzi. Mentali, fizici si obstreticologici.


:)

9 comentarii:

George Colang spunea...

si toata aceasta apologie pentru un bilet vandut. dureros:)

Anonim spunea...

Ceasul rău, pisica fără vină. :)

Turambar spunea...

@ Neah, greshit. Nu intzelegi care erau prioritatzile mele existentziale ieri. Toata aceasta apologie pentru o unghie pierduta shi un deget batut de soarta. Cum spune Roxana: ceasul rau, degetul buba. Beletul il dadusem de suflet cu o zi inainte. Si nu l-am vandut, l-am dat unui prieten. Care o sa-mi dea el banii pe el cumva, mama lui de prieten. Whiskey, coniac. Napolitane. Oo Kinder. Gasim noi solutzii creative.

@ both: Welcome to our lair. Enjoy! :)

Anonim spunea...

Io simpatizez. De doo zile ma doare mina dreapta infiorator (nu merg la doctor, nu am diagnostic asa de impunator ca al dumitale, da nu sintem in concurs, n'est ce pas?) si iau Voltaren Retard, unde scrie ca side effects sint de genul atotcuprinzator: mori, orbesti, te asfixiezi (reactii alergice), ti se umfla una-alta, etc. Nu exista concert pe lume la care sa ma fi dus in locul tau, nu s-a nascut compozitorul, trupa, soloistul care...Oh, mea culpa: Beatles! Si Sidney Bechet (ti-e clar ca e o liga a amatorilor de B-uri). Oricum, simpatizez, bine ai facut: nu te-ai kinuit si ai si facut un alt om fericit.

Anonim spunea...

Mergea cu Take a look to the... si la Metallica! ;)

oceania spunea...

vezi daca muncesti cu picioarele, ti le ranesti:).
asa deci, ai renuntat la Metallica, well, trec anii si peste tine, domnul meu :).

Constantin Gheorghe spunea...

Ceva îmi spune că unghia aia e mai degrabă pentru liniştirea conştiinţei. De fapt, şi aici vorbesc despre mine, dar cine ştie, se potriveşte, e mai degrabă sentimentul că dacă nu faci nişte lucruri la timpul lor, nu mai au niciun farmec. Aşa că, deşi îmi plac la nebunie, nu am făcut nici cel mai mic efort să-i văd pe cei de la Deep Purple, spre exemplu. Da, în anii 70 mi-aş fi rupt şi unghia de la degetul zdrobit de marginea de beton a balconului pentru a-i vedea. Dar nu ştiu să înot şi Dunărea nu e tocmai piscină. Aşa că am visat, atunci, şi am rămas indiferent, acum. Rămâne muzica lor. De care nu mă despart...
Oricum, i-ai văzut acum zece ani. Era o vârstă chiar potrivită...

Turambar spunea...

Yup. Si eu tot acum zece ani i'am vazut, am urlat pana la iritarea corzilor vocale. Am fost si anul trecut la Iron Maiden, taman la mama dracului in Bulgaria (ma rog, mai mult pretext de'o baietzeala cu gashca de liceu). Am fost pe vremuri si la Gun's Roses, taman tot la mama dracului, in partea ailanta, la Budapesta, de'am dormit prin parcuri si am sarit garduri de fier cu tzepi fioroshi. Si am fost si la Megadeth, in America, de m'am ciocnit cap in cap cu altul in bashing ring si multa ametzeala s-a produs. Deci antecedente am. Dar, dintr'o data, am ajuns si eu sa zic precum cel din banc: Am cu ce. Am cu cine. Am unde. Da' de ce?

Mda. Se ofileshte si pica, draga Oceania. Dar nu azi! Nu acum!

:)

@ Vera: mda. Si eu tot cu Voltaren. Dar, spre deosebire de tine, nu am citit the fine print. Si acum parca ma ia asha cu nishte ametzeli si simt ca mi se usuca si pica.

Dar nu azi. Nu acum...

In rest? Caldura. Si trei B: Bach. Bowie. Brel. Ai dreptate: suntem o liga de Beishti.

:)

Turambar spunea...

@ Ipo: damn it. Nici versurile nu le mai shtiu cum trebuie. Zici ca tot Metallica este? Imbatranesc si uit. Si cade si se usuca si pica.

Dar cum spuneam si in postul anterior: nu azi. Nu acum... :)