miercuri, 16 iulie 2008

TVR s-a reorientat spre rugby

Deci s-a terminat borcanul cu miere. Deci daca nu mai avem miere, mancam si fiertura de spanac. Deci nu mai avem fotbal la TVR? Deci nu-i nimic: bagam rugby. Deci chiar daca nu se uita lumea. Deci daca nu curge, pica. Deci sa nu ne facem dracului de rusine ca nu mai avem deloc sport pe canalul national, mandria tarii si spaima bugetelor.

Deci cam asa gandesc, in marea disperare a lor, Sassi si ceilalti apropitari de instrument de manipulare publica.

...Oops. Manipulare. Am scris ceva urat in legatura cu TVR-ul, aceasta sursa de lumina a intelepciunii, acest lampas de progres si civilizatzie de la Razvan Theodorescu si de la mineriade incoace. Ooops. Repede, repede! O stire pozitiva, ca vine Funar la mine in cosmar la noapte si imi violeaza caii de la biciucleta.

Deci. Deci sa mai incepem o fraza cu "deci", sa fim in ton cu stilul limbii romane literare contemporane si proaste.

Deci.

Deci partea pozitiva (pe bune: no friggin' joke now) este ca, precum din spuma s-a intrupat Afrodita, manca-o-ar mama pe ea de tzatzoasa sexoasa si pizdoasa, si precum din jale s-a intrupat Electra, mama voastra cu referintzele voastre literare pe care nu le intzelege nimeni de la departamentul de marketing al Televiziunii Romane (deci de ce pula mea scriu eu cu majuscule numele acestei institutii? Nu stiu. Am fost bolnav cand eram mic)

Deci din toata aceasta jale si disperare demne de un dicteu semi-automat al unei constiinte de sociolog iubitor de rugby si de exprimari scabros-obscene, rezulta ca TVR-ul se duce pe rating la vale, si din asta beneficiaza - in sfarsit! slava Domnului inexistent si plin de fitze iahveice! - rugbyul romanesc.

Deci nu-i asa ca nu atzi intzeles nimic din frazele antecedent-anterioare, dar ca va place cum scriu?

Deci sunt bun.

Deci.

Deci pe scurt: TVR nu mai are fotbal, ca trebuia sa se duca la Realitatea si - stupize stupize - s-a dus la Antena 1 / RCS. Deci TVR trebuie sa caute un substitut de umplutura de grila de programe, componenta transmisii sportive live in direct. Deci s-au bagat la rugby si o sa le dea un melion de coconautzi europeni pentru asta, pe trei ani de zile. Ceea ce nu este nici pe departe mult (300 mii pe sezon e subtzireanu), insa este cu sigurantza mai mult decat nimic si sunt datzi, nu sunt luatzi.

Ma rog, TVR nu o sa beneficieze prea mult de pe urma chestiei astea (rugby-ul nu a rupt niciodata gura targului in materie de ratinguri - intrebatzi orice om care are pe calculator Infosys, programul ala care da ratinguri la tot cartierul). Dar macar niste bani, mai multi decat zero, se duc in rugby-ul romanesc, care din punct de vedere financiar este totalmente la pamant, un dezastru, except those money offered by IRB and that the bad grudging people say are mishandled and misspent by the management.

In plus fata de milionul care se duce spre FRF, vom avea parte de o expunere mult mai consistenta / deasa a acestui sport pe un canal totusi de acoperire nationala. Si poate se vor gasi dintre aceia care, neprinzand RCS si alte GSPTV-uri unde sa-l vada pe Jiji si pe oitzele lui fotbalizdice, sa se uite faute de mieux la rugby, ca tot niste nebuni care alearga dupe o minge este, si poate unii mai intzeleg ceva, si poate unii chiar incep sa iubeasca sportul asta. Ceea ce va doresc si dumneavoastra, stimati cititori crestini ortodocsi de rit latin.

Deci. Deci atzi intzeles ceva?

Deci va pup pe frunte. Touch Crouch Pause Engage.

Deci cititi si stirea, sa intzelegetzi dracului si voi ceva din aceasta scriitura de cristal de carbune cu care v-a invatzat Turambar.

Deci. Deci mama lui de Turambar.

Deci.

:)

Courtesy of Adevarul.

===================

TVR s-a reorientat spre rugby

Televiziunea publică şi Federaţia Română de Rugby (FRR) au semnat un contract de cedare a drepturilor de transmisiune a meciurilor echipelor naţionale, a Diviziei Naţionale şi a Cupei României, anunţă Mediafax.

Valoarea contractului se ridică la un milion de euro. Înţelegerea a fost semnată pentru trei ani şi vor fi transmise peste 100 de partide. „Este parteneriatul de care rugby-ul românesc avea atâta nevoie pentru a trece la o nouă etapă în ceea ce priveşte profesionalizarea acestui sport", a declarat George Straton, preşedintele FRR.

13 comentarii:

Anonim spunea...

fuarte bun!

Turambar spunea...

ma bucur ca v-a placut, macroimea dumneavoastra.

deci.

Unknown spunea...

deci, Turambare, esti bun... deci, mai bun de-atat nu se poate!!! deci pe mine ma intereseaza ca cand pot si eu sa vad un meci d'-asta la tv?!? deci poti fi atat de bun sa m'-ajuti cu date, ore, frecvente si o cronica in avanpremiera pentru fiecare eveniment rugbystic ce va sa vina?!? ca promit sa ma rog sa-ti treaca tie durerea aia de calcai, deci, daca esti atat de bun sa ma-ntelegi :)))

Turambar spunea...

deci sunt magulit. deci deja m-am inroshit ca o fata sfioasa de atatea laude. deci ma'nclin.

deci inca nu e nimic concret. deci daca vrei sa gasesti rugby la televizor, in general, cel mai elegant este sa te duci pe port.ro, la programul TV, si sa cautzi "rugby" in casutza de cautare unde se cauta prin search. deci cam asa:

http://port.ro/pls/ci/cinema.film_list?i_film_title=rugby&i_area_id=17&i_st_inf=1

deci in urmatoarele doo saptamani, deci vom fi rasfatzati pe sport.ro cu meciurile din Tri Nations, la ore decente: 13:00. deci se poate si deci egzista fericire televizionistica de rit rugbist.

Deci totushi ma doare in continuare in calcai. deci deja incep sa intru la idei, sa nu se fi rupt deci dracului ceva pe-acolo, sau deci sa se fi haisit vreun oscior de care deci inca nu stiam de egzistentza lui. deci antrenamentul de azi e compromis, ca ar insemna deci sa alerg deci doar intr-un deci picior. deci deja mi-am luat unguent si pastile si deci sunt cam bosorog. deci mama mea de bosorog.

deci ma bucur ca ne reauzim.

deci.

:)))

Anonim spunea...

Deci fii atent la "viaţa sportivă"... mama lui de călcâi! că eu m-am izbit în cot şi ce mă mai doare, m-o fi vorbit de rău careva?

Turambar spunea...

Am aflat intre timp despre ce este vorba. Eram ca personajul ala al lui Moliere: vorbeam in proza si nu stiam. Aveam fasceita plantara si nu stiam cum sa-i spun.

E plin Internetul de sfaturi in privinta ei. Uite aici, de ex:

http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Ortopedie/Fasceita_plantara__inflamatia_fasciei_plantare/Generalitati_784_1.html

sau aici

http://orthopedics.about.com/od/footankle/a/fasciitis.htm

Dar cel mai bun mi se pare cel de aici, un site dedicat special acestui tip de durere

http://heelspurs.com/index.html

Haios cum am gasit si pe un site de Kendo tot o chestie de asta (f bine prezentata la inceput, inainte sa o ia prin balarii cu energiile vitale)

http://www.kendo-world.com/articles/web/gramatikoff/Gramatikoff.pdf

Pe scurt: gheata, stretching (stiu, stiu: se spune intindere ), recuperare, ibuprofen si alte geluri antiinflamatorii (noncortidoidale, if possible). Masaj.

Acum tocmai asta am facut: mi-am pus o cutie de bere scoasa de la frigider pe jos si am stat cu piciorul pe ea. It works wonders. Pe urma am dat cu unguent (Voltaren), pe urma i-am fript un masaj puternic in talpa. Pe urma cutia de bere din nou. AH, sweet relief.

Si eu, care in nemernicia mea ca un caine turbat ma manca in cur in seara asta sa ma duc la antrenament, la rugby. Va datzi seama cum se agrava... :(

Hai, ca am o cutie de bere de calcat in picioare. Gently, gently.

Do not go gently into the night.

:p

Anonim spunea...

Hopeless... adică să dau cu cutia de bere peste cot sau invers?

Turambar spunea...

La cot e alta mancare de peste. Acolo e mai mult os. Banuiesc ca te-ai lovit. Trece cu timpul. La fascista asta plantara :) e un cartilagiu care prezinta micro-leziuni si care se poate croniciza.

1 - 0 pentru mine la durere. Bea berea aia si punetzi o punga de gheatza la cot.

:)

Anonim spunea...

e o zi tare faină.
am şi uitat de cot, deci 1:0 pentru tine (in every possible respect) :)

Anonim spunea...

E o chestie buna totusi. Ca telespectator, faptul ca voi vedea cum ne-o trag rusii in CEN, sau voi vedea derby-uri Steaua-Dinamo, nu ma incanta prea tare (traiasca Sport1 casre da Guinness Premieship si Heineken Cup si care raman singurul motiv pentru care inca nu am reziliat contractul cu UPC!), insa ca iubitor al rugby-ului, faptul ca mai ajung niste banuti la FRR nu poate fi decat ceva bun pentru un sport atat de sarac (si cinstit :D)

Turambar spunea...

Mda. Ai dreptate: calitatea interna a rugby-ului nostru nu e stralucita, to say the least. Insa e bine ca se duc bani catre FRF si ca poate, in marea luminare a lor, se vor preocupa mai mult de componenta de juniori si copii, ca acolo am intzeles ca stam totalmente prost.

Si lasa, ca la ce meciuri de fotbal se joaca in Divizia Nationala, de o calitate de tot rahatul, tot cam aia e: doo echipe de nebuni care alearga fara gratzie si fara stil dupe o minge. Ca mi-e fotbal prost jucat, ca mi-e rugby prost jucat, minge sa fie si bere, ca lume puturoasa care sa stea la televizor sa-si futa existentza se gaseshte oricand.

Sport 1? Damn it. Tot caut o varianta sa il am si eu si, except sa-mi fac abonament la UPC, ceea ce nu o sa fac niciodata, nu exista. Asta este: nu potzi sa le ai pe toate, nu?

Anonim spunea...

Se pare ca in anumite regiuni (cele cu populatie maghiara mai ales, pentru ca transmit campionatgul de fotbal al Ungariei) apare si in grila RDS (ori pe cablu,ori pe DigiTV). Sa ne mutam la Oradea :-)

Turambar spunea...

Lasa-ma, ca stiu eu pe cineva care s-a mutat la Oradea si pe urma, la nici un an distanta, s-a intors inapoi in Bucuresti. Unde isteria si gloria este. Unde banii se face si nervii se toaca. Unde nevestele isi pot urma cariera profesionala fara a fi cuprinse de lingoarea de suburbie unde nimica nu se intampla, except plimbarea cu carutzul prin parc.

Ce stii tu: Bucurestiul fruncea tzarii, frate... :)